5 coolste auto’s om een roadtrip mee te maken

Een roadtrip maken opzich is al gaaf, maar zo’n autovakantie wordt toch net ietsje leuker als je ook met een coole auto de wereld kan ontdekken. Toen wij in Amerika waren, maakten we een roadtrip met een Escape Campervan. Dat is een busje dat volledig met graffiti is bespoten en het leuke is, als je er aankomt om jouw busje op te halen mag je zelf de leukste uitkiezen! Wij hebben tijdens de reis heel wat complimentjes gekregen, dus dat maakten dingen als file of zelfs stoppen voor het stoplicht ook stukken leuker. Mensen beginnen spontaan naar je te zwaaien of je ‘thumbs ups’ te geven. Natuurlijk zijn er veel meer leuke auto’s en onderstaand vind je een paar favorieten:

1. Een roadtrip naar Frankrijk met een oldtimer

Je gooit je vintage koffer in de achterbak, op je hoofd draag je een grote hoed en met je fifties jurk stap je jouw nieuwe gele liefde in: Een oldtimer. Klaar om la douce France te ontdekken, oke en mocht je nog zin hebben waarom dan ook niet Italië! Met een oldtimer de weg op gaan, klinkt als een droom. Maar let er wel op dat in de werkelijkheid de kans op autopech ietsje groter is en het schijnt dat het rijden ook iets meer lawaai maakt dan in een nieuwe auto van nu. Maar goed, het oog wil ook wat!

Tips Rome Eten in Rome

2. Met een Escape Campervan door Amerika

Een busje is perfect voor een roadtrip in Amerika. Omdat zo’n busje redelijk groot is, kan je er bijvoorbeeld makkelijk in slapen met z’n tweeën. Van de achterbank kan je namelijk meestal een bed maken. Verder zit er veelal een keukentje achterin, zodat je onderweg wat te eten kan koken. En als je geluk hebt, levert de verhuurmaatschappij er ook klapstoeltjes en een tafeltje bij voor als je ergens geparkeerd bent.

Roadtrip Amerika Escape Campervan

3. Met de Jeep door wilde natuur

Ben je van plan om een avontuurlijke roadtrip te maken? Denk aan het rijden door zandduinen, wild water of juist door moerassige bosgebieden? Dan moet je voor een Jeep kiezen. De kans dat je vast komt te zitten is stukken kleiner, zo’n auto kan wel tegen een stootje en je neemt gemakkelijke grote spullen zoals een reserveband mee of lifters die toevallig dezelfde kant op gaan.

Jeep roadtrip

4. Met een Smart van Amsterdam tot Rome

In Amsterdam, Rome maar ook in andere steden worden ze niet voor niets volop verhuurt: Smarts. Ja, inderdaad van die kleine auto’s die je overal super makkelijk parkeert en waarmee je elk straatje in kunt. Voordeel: Je hebt altijd zo een parkeerplaats gevonden en zulke kleine auto’s rijden vaak zuinig, dus aan bezine ben je ook niet veel kosten kwijt. Nadeel: Je kan niet al te veel spullen meenemen. Dus je moet of niet te lang op roadtrip gaan of gewoon met heel weinig op vakantie kunnen! Voor shopaholics is het dus niet de beste keuze.

smart car roadtrip

5. Met grote snelheid door Duitsland

En dan als laatste tip, huur een super snelle auto tijdens je roadtrip of gebruik die van jezelf mocht je er één hebben. Autorijden is misschien toch het leukst als je soms ook even écht hard kan. De bestemming waar je dan het beste heen kunt? Dat is dan toch wel Duitsland, daar wordt op sommige plekken geen maximum gehanteerd.

Snelle auto roadtrip

En, met welke auto zou jij het liefst vertrekken?

Laat hieronder weten welke roadtrip jouw voorkeur heeft of heb je nog een suggestie?