Balkan Nomads roadtrip

Balkan Nomads: Maak een onvergetelijke 7-daagse roadtrip in de Balkan

Wil je een keer in een onontdekt stukje Europa op pad? Dan is Balkan Nomads misschien wel dé trip voor jou! Tijdens deze avontuurlijke 7-daagse roadtrip ontdek je met een 4×4 de tofste plekken van Montenegro, Bosnië én Kroatië. Met eigen auto rij je langs weergaloze meren, je bewondert imponerende bergen en reist echt off the beaten track door Europa. Hier is geen massatoerisme en heb je ons prachtige continent nog even helemaal voor jezelf. Ben je in voor een avontuur waarbij je deze verborgen parel volop ontdekt? Lees dan gauw verder en ontdek alles over Balkan Nomads!

Roadtrippen in de Balkan met Balkan Nomads

Check direct alle informatie over Balkan Nomads
→ Wist je dat: Deze reis wordt georganiseerd door Travelbase

balkan bergen Balkan Nomads Balkan Nomads Balkan Nomads roadtrip viewpoint Balkan Nomads kajakken Balkan Nomads

Balkan Nomads, een 7-daagse roadtrip

Tijdens deze 7-daagse roadtrip maak je een onvergetelijke en adembenemende reis langs de rijke geschiedenis, imponerende natuur, unieke wegen en gastvrije locals van de Balkan. Je toert door Montenegro, crosst door Bosnië-Herzegovina en bezoekt Kroatië. En dat doe je met je eigen 4×4, jij hebt dus het stuur in handen tijdens jouw Balkan Nomads trip en bepaald zelf hoe vaak en hoe lang je overal stopt.

Wat ga je allemaal zien tijdens je roadtrip?

Het idee van deze roadtrip is dat de route je mee neemt langs onbekende plekjes in de Balkan. Verwacht dus geen welbekende highlights, maar juist off the beaten track locaties. Je avontuur start in Podgorica. Daar krijg je jouw 4×4 auto en uitleg van een ranger over de route en wat je kan verwachten tijdens je roadtrip. Uiteraard zit er een GPS in je auto, maar je ontvangt ook een uitgebreid roadbook met alle tips en de route nog eens op een rij. Wanneer je start met rijden, zal je al gauw merken dat je langs de meest spectaculaire natuur rijdt en langs genoeg charmante dorpjes komt. Benieuwd waar je zo ongeveer stopt? Ontdek hier de hele route van de roadtrip, enkele van de stops zijn:

 • Montenegro: Virpazar, Đurđevića Tara, Crno Jezero, Pluzine & Kotor
 • Bosnië-Herzegovina: Boračko Jezero & Mostar
 • Kroatië: Dubrovnik

Ook kun je je Balkan Nomads roadtrip verder uitbreiden met toffe activiteiten! Wat dacht je van een middagje kajakken? Zo kun je de helderblauwe meren en rivieren van de Balkanregio nog beter ontdekken. Of hop een paard en zet je auto even langs de weg. Je kan in Montenegro namelijk prachtige tochten maken, zowel met als zonder paardrijervaring! Niet zo’n paardenfan? In Konjic, in Bosnië, is er ook een mogelijkheid om een fietstocht te maken. Dit is ook een ideale manier om op plekjes te raken waar je met de auto anders niet zou komen.

Overnachten tijdens Balkan Nomads

Ook je overnachtingen zijn geregeld als je een Balkan Nomads trip boekt. Slapen doe je namelijk op de route en dat doe je bij authentieke lodges en charmante hotelletjes. Na een fijn nachtje slaap staat elke ochtend een lekker ontbijtje voor je klaar en wil je dat er ‘s avonds of ‘s middags ook een lekker maaltje voor je op tafel staat? Dan kun je dat eventueel extra bijboeken. Ook is het mogelijk om tegen een extra prijs een picknick samen te stellen, maar je kan ook onderweg stoppen bij een restaurantje en daar wat weg happen!

Meer info & geef je hier op voor Balkan Nomads

meren Balkan Nomadsuitzicht Balkan Nomads Balkan Nomads zwemmen

Voor wie & wanneer is Balkan Nomads

Balkan Nomads is een ideale trip voor wie graag weg van de massa reist. Het is een reis die in principe gericht is op duo’s, maar sinds dit jaar kunnen ook gezinnen deelnemen (max 4 personen, 2 volwassenen & 2 kinderen). Wil je alleen reizen? Dat is helaas niet mogelijk, dit vanwege veiligheidsredenen en omdat de kosten anders te hoog zouden worden, dus mocht je alleen zijn dan raden we je sterk aan om toch een travelbuddy te zoeken! Je kan in de zomer deelnemen aan deze trip en in 2023 vindt Balkan Nomads plaats tussen 1 juli en 17 september. Elke zaterdag en zondag is er dan een vertrek. De deelnemers zijn vervolgens 7 dagen ter plekke en vliegen terug naar huis op zaterdag of zondag. Check hier alle vertrekdata

Wat zit allemaal bij je reis inbegrepen?

Wanneer je een Balkan Nomads reis boekt dan zit het volgende inbegrepen (vluchten niet, dus die zal je zelf bij moeten boeken):

 • De huur van een volledig uitgeruste all-terrain wagen
 • 7 overnachtingen op unieke locaties
 • Een heerlijk ontbijt elke ochtend
 • Een gedetailleerd roadbook met de routebeschrijving en tips voor onderweg
 • Een gps met vooringestelde routes
 • Ondersteuning van onze ranger ter plaatse

Extra’s die je bij kan boeken

 • Vlucht heen en terug
 • Ruimbagage
 • Reisbijstandsverzekering
 • Annuleringsverzekering
 • Autoverzekering
 • Extra activiteiten, zoals kajakken, paardrijden of fietsen

De organisatie van Balkan Nomads organiseert meer toffe trips

Balkan Nomads is een van de avontuurlijke reisconcepten van Travelbase. Zij organiseren nog meer toffe trips, wat dacht je bijvoorbeeld van The Iceland Trail, The Canoe Trip, The Vespa Trip of Lapland Travel! Elke reis is een echte beleving en een unieke manier om een bestemming te verkennen.

→ Boek hier Balkan Nomads