Roadtrip Portugal

Surfen in Portugal (beginners): Roadtrip langs de beste surfspots!

Portugal is prachtig om een heleboel redenen; zo staat het natuurlijk bekend om de pastel de nata, de prachtige kusten en de lieve, laid back mensen. Maar wist je dat Portugal ook een surfwalhalla is in Europa? Goede reden dus om samen met mijn beste vriendin een roadtrip door Portugal te doen! Maar dan niet de standaard versie, maar langs de plekken waar je het beste kan surfen. Ga je met ons mee?

Surfen in Portugal (voor beginners): Rij langs deze surfspots

→ Tip: Boek je surfvakantie naar Portugal via Surfblend

1. Lagos

We begonnen onze trip met een week in het zuiden, in het mooie Lagos. Lagos ligt in de Algarve en het is er dan ook prachtig. We verbleven in het Bura Surfhouse, en zoals de naam al aangeeft ligt de focus op surfen, maar ze geven ook yogalessen om het surfen te ondersteunen. Er zijn niet altijd golven in Lagos zelf, maar de surfscholen nemen je dan mee naar de westkust wat op ongeveer een uurtje rijden vanaf Lagos ligt. Het surfhouse bood surflessen aan via twee verschillende organisaties. Bij beide hebben wij surflesjes gevolgd en deze zijn zeker aan te raden! We kregen goede begeleiding, persoonlijke tips en een heleboel gezelligheid met alle andere surfers die mee waren. Tips voor leuke plekjes hier zijn Coffee&Waves voor de lekkerste koffie en surfvibes, Indigo bar voor rooftop drankjes en Black&White voor heerlijke healthy lunch!

→ Lees ook: Overwinteren in de Algarve: Ga naar Lagos!
→ Tip: Via Surfblend kun je een complete surfvakantie naar de Algarve boeken

Lagos, Roadtrip Portugal Roadtrip Portugal, ga naar LagosLagos in Portugal Roadtrip Portugal, LagosBezoek Lagos tijdens je roadtrip door Portugal

2. Arrifana

We vervolgden onze reis naar Arrifana, een prachtige plek aan de westkust. Hier waren we drie dagen. We verbleven bij Hi Arrifana Destination, wat een prima basic hostel is. Je kunt hier surfboards huren en zo naar beneden naar het strand lopen. Dit hebben wij dan ook elke dag gedaan. Arrifana is heel rustig en zen, en is perfect voor beginnende surfers. Er zijn hier namelijk vaak kleine, maar goede golven. Zeker een must-go! Wat je hier niet mag missen is Arte Bianca: een italiaans tentje met ongelofelijk lekkere pizza en wijn!

→ Leuke plek om te overnachten: Hi Arrifana Destination

Roadtrip Portugal, Arrifana Roadtrip Portugal, surfen ArifanaArrifana, roadtrip Portugal

3. Cascais

The next stop lag een stuk meer in het noorden van Portugal: namelijk Cascais! Een schattig vissersdorpje dichtbij Lissabon. Het Nice Way Hostel is echt een aanrader: een fleurig gekleurd surfhostel met ontzettend leuke mensen! Nu is Cascais niet meteen de eerste plek waar je aan denkt als je wil surfen in Portugal, maar het hostel waar wij verbleven bood deze aan bij stranden in de buurt zoals Carcavellos of Guincho, waardoor het toch heel surfwaardig werd, vooral als je beginnend surfer bent. We verbleven hier een paar dagen en dat is genoeg voor dit kleine dorpje. We hebben hier geweldig vegetarisch gegeten bij House of Wonders.

→ Leuke plek om te overnachten: Het Nice Way Hostel

Cascais in Portugal Cascais, roadtrip Portugal Portugal, bezoek Cascais Roadtrip Portugal, Cascais Roadtrip Portugal, surfen Cascais

4. Ericeira

Natuurlijk kan Ericeira, het enige surfreservaat van Europa, niet op dit lijstje ontbreken. Het ligt pal aan de zee, heeft zowel beachbreaks als reefbreaks en daardoor is er altijd wel een strand waar je kunt surfen. Wij zijn helemaal verliefd geworden op de laid-back surfers vibe hier. We verbleven in het wat ons betreft leukste hostel van onze trip: Laneez Ericeira Surf House, dat een heel groot balkon heeft aan zee en gratis ontbijt. Ons favoriete surfstrand was Ribeira D’Ilhas, lunchen deden we bij Green is Good (GIG), we aten geweldige pasta bij Cucina37 en we hebben de beste tijden gehad bij Adega Bar 1987. Wij waren hier een week en die kun je hier ook heel goed vertoeven!

→ Lees ook: Surfspot gespot: Ericeira in Portugal
→ Tip: Via Surfblend kun je een complete surfvakantie naar Ericeira boeken

Ericeira, roadtrip Portugal Roadtrip Portugal, bezoek Ericeira Roadtrip Portugal, Ericeira Roadtrip Portugal, surfen in Ericeira

5. Peniche

Een andere hele bekende plek die wij ook zeker wouden aandoen is Peniche. Wij verbleven hier in het bekende Selina Hostel in Ferrel met eigen skatebowl. Helaas waren er geen golven op het moment dat wij in Peniche waren, dus hebben we ervoor gekozen een fiets te huren bij het hostel en een fietstrip te doen over het schiereiland. Dit is echt een mega aanrader! Je kunt prachtig over de zee uitkijken en onderweg lekker een drankje doen. We waren hier twee dagen, en de andere dag hebben we lekker op het strand gelegen. Perfect om even twee dagen door te brengen!

→ Leuke plek om te overnachten: Selina Hostel

Peniche, roadtrip Portugal Roadtrip Portugal, Peniche

6. Nazaré

Hoe kun je de trip beter eindigen dan met de plek met de grootste golven in de wereld? Die viel natuurlijk niet te missen tijdens een surf roadtrip in Portugal. Voor de kust van Nazaré ligt een soort onderwater grand canyon die 5000 meter diep is, waardoor er zulke gigantische golven mogelijk worden dat pro’s hier de grootste golven in de geschiedenis surften (Even voor je idee: dit zijn tsunami’s van 35 meter hoog!). De beste plek om dit wonder te bekijken is bij de bekende vuurtoren of het strand van Praia do Norte. Het museum dat zich bevindt bij de Vuurtoren is echt de moeite waard, sinds alle surfboards van alle pro’s die zich ooit hebben gewaagd aan Nazare hier te vinden zijn. Verder is het een schattig vissersdorpje waar je goedkoop en lekker kan eten. Wij waren hier een dagje.

Nazare, roadtrip Portugal Roadtrip Portugal, Nazare

Ook zin gekregen om te surfen in Portugal?

En zo liep onze fantastische surfroadtrip al ten einde. Al zin gekregen om een roadtrip door Portugal te maken en te gaan surfen? Voor meer over mijn leven in Portugal, reizen en surfen, volg mij op Instagram! Oh en zoek je een handige site om je complete surftrip te boeken in Portugal? Check dan Surfblend eens!→ Bekijk hier alle artikelen over Portugal