Bezienswaardigheden Barcelona

6 top bezienswaardigheden in Barcelona die je sowieso niet wilt missen

Ongetwijfeld één van de bekendste bestemmingen in Spanje en altijd een leuke citytrip: Barcelona! Deze bruisende stad biedt voor elk wat wils: cultuur, lekker eten, strand,… Het kloppend hart van Catalonië is dus zeker de moeite waard om te ontdekken. In dit artikel vertel ik je alles over de zes leukste bezienswaardigheden in Barcelona.

6 x top bezienswaardigheden in Barcelona

→ Hotel tips: Praktik Garden,Ten To Go Hostel, Yeah Hostel of Zero Barcelona
Vind hier betaalbare vliegtickets naar Barcelona

1. Verkennende wandeling

Barcelona heeft een uitstekend metronetwerk maar de stad valt ook goed te bewandelen. Een eerste verkennende wandeling op de dag van aankomst is altijd leuk om de sfeer op te snuiven en al het één en ander te zien. Vanaf de Sagrada familia is het makkelijk om een route uit te stippelen langs de Arc de Triomf, door Parc de la Ciutadella, naar het strand van Barceloneta. Daar kan je even uitrusten en genieten van de leuke beach vibes. Vandaar is het dan niet ver langs de haven naar het standbeeld van Columbus en de Ramblas, waar dag en nacht iets te beleven valt.

bezienswaardigheden in Barcelona, Arc de Triomf Het Palau Nacional, Barcelona

2. Sagrada Familia

Na deze verkenning is het tijd om de stad wat grondiger te leren kennen! De grootste bezienswaardigheid is natuurlijk de Sagrada Familia. Aan deze basiliek wordt al meer dan 100 jaar gebouwd naar het ontwerp van architect Gaudí. Tickets zijn gemakkelijk online te kopen en een goede audiogids is inbegrepen. Dit bouwwerk is gewoonweg adembenemend en zeker een bezoekje waard als je in de stad bent!

bezienswaardigheden in Barcelona, Sagrada Familia Sagrada Familia in de herfst Sagrada Familia, bezienswaardigheden in BarcelonaSagrada Familia in Barcelona

3. Parc Güell

Nog twee ultra bekende ontwerpen van Gaudí zijn de salamander en de lange zitbank in Parc Güell. Iedereen die Barcelona bezoekt moet wel eventjes op deze bank gezeten hebben. Van hier heb je ook een mooi uitzicht over de stad. Ook heb je uitzicht op het strand. En als je dan toch in Parc Güell bent, maak dan zeker een wandeling door het park. Het is maar liefst 15 ha groot en staat vol dennenbomen en palmen.

bezienswaardigheden in Barcelona, Parc Güell Uitzicht vanaf Parc Güell

4. De Gotische Wijk

De Gotische Wijk is het oude centrum van de stad. Het centrum bestaat uit vele kleine straatjes, waar je heerlijk kunt slenteren. Ook vind je hier de kathedraal van Barcelona. Als je van oude kerken houdt, is het zeker de moeite waard om even binnen te kijken. Op sommige momenten is dit gratis, op andere momenten kost de entree €9,-. Je kunt dan onder andere ook het bijbehorende klooster en museum bezoeken. In de avond is het in deze wijk leuk om af te zakken naar de Font Màgica. Rondom deze fontein is er in de zomer elke avond een lichtspektakel.

→ Lees ook: 3 leuke wijken buiten het centrum van Barcelona die je ook zeker wilt bezoeken

bezienswaardigheden in Barcelona, kathedraal

5. Camp Nou

Naast al deze architecturale monumenten staat er ook nog een sportmonument in Barcelona: Camp Nou. Dit is het voetbalstadion van FC Barcelona. Dit historisch stadion is voor de sportliefhebbers ook zeker een bezoek waard. Je kan een kijkje nemen in de bezoekerskleedkamer, de perszaal en jezelf een echte voetbal(st)er wanen als je door de spelerstunnel het veld betreedt. Wil je echt de sfeer mee krijgen van dit stadion probeer dan een kaartje te bemachtigen voor een voetbalwedstrijd van FC Barcelona.

Camp Nou, bezienswaardigheden in Barcelona

6. Lekker eten

Honger zal je in de hoofdstad van Catalonië ook zeker niet hebben. Een aanrader is de Mercat de la Boqueria aan de ramblas. Op deze overdekte markt vind je super veel kraampjes met allerlei lekkers en als je door de straatjes wandelt in Barcelona kom je ook heel wat leuke tapasbars tegen. Onze favoriet is Mendizabal in de buurt van de Ramblas!

Zoek je nog meer tips? We delen hier een lijstje van 7 leuke restaurants in Barcelona. Ook hebben we dit overzicht van toffe foodspots in Barcelona.

Tapas eten in Barcelona

Al zin om deze bezienswaardigheden in Barcelona zelf te zien?

Kortom, er zijn dus heel wat bezienswaardigheden in Barcelona. In deze levendige Spaanse stad vind je een fijne combinatie van genieten van architectuur en een dagje luieren op het strand. En dat allemaal voorzien van de lekkerste tapas! Al zin om een citytripje te plannen?→ Bekijk hier alle artikelen over Spanje