Mooiste eilanden Griekenland

Met de auto naar Griekenland? Zo plan je je overtocht & roadtrip!

Griekenland is een prachtige vakantiebestemming met een mega veelzijdig aanbod aan natuur, cultuur, stad en historie. Het vasteland is nog redelijk onontdekt en wellicht wel mooier dan je denkt. Van de eilanden is bekend dat ze heerlijk en waanzinnig zijn. En naast dat je in Griekenland heerlijke zonvakanties kan beleven of tof kan eilandhoppen, kan je vanuit Nederland er ook een toffe roadtrip naartoe maken. Wist jij eigelijk dat je met de auto naar Griekenland kon? Griekenland is echt verrassend makkelijk te bezoeken met de auto of camper. Hoe je dat precies regelt en doet? Dat lees je hieronder!

Met de auto naar Griekenland, zo regel je je overtocht

Als je naar Griekenland wilt met de auto, is het slim om de ferry te pakken. Bijvoorbeeld vanuit Italië. Dit is namelijk veel sneller dan helemaal naar Griekenland rijden over land. Een site waarop je dat goed kunt regelen is bijvoorbeeld www.overtocht.nl, zij hebben al meer dan 60 jaar ervaring met het regelen van overtochten en online kun je binnen no time je ferry boeking doen. Ook is Overtocht.nl de officiële partner op de Nederlandse markt van Griekse ferrymaatschappij ANEK Lines, grote kans dat dit ook de partij is waarmee je de oversteek gaat doen tussen Italië en Griekenland. Kom je er toch niet helemaal uit? Chille is dat Overtocht.nl ook een Nederlands sprekend team heeft die je kan helpen. En je kan via hen ook verschillende rederijen checken (dus verschillende ferry aanbieders), dus mocht je toch niet met ANEK Lines willen gaan, kun je daar ook tarieven van vinden en online bij hun boeken. Slimme is wel om je overtocht vooraf te regelen, zo weet je precies waar en hoe laat je moet zijn om de oversteek te maken en je bent gegarandeerd van een plekje op de ferry.

Eilandhoppen Griekenland

Welke ferry aanbieders zijn er en hoe ziet zo’n overtocht eruit?

Je kan vanuit Italië een overtocht naar Griekenland maken en je kan naar verschillende plekken in Griekenland varen, met twee verschillende aanbieders:

Met de auto naar Griekenland met ANEK Lines: Anek Lines is één van de grootste verstrekkers van overtochten over de Adriatische en Egeïsche Zee, grote kans dus dat je daarmee met de auto naar Griekenland gaat varen. Ze hebben een uitgebreid vaarschema met veel havens in hun aanbod. Maar er is één faciliteit waardoor ANEK Lines vaak de voorkeur heeft ten opzichte van een andere rederij; namelijk de optie om gebruik te maken van Camping on Board. Dit betekent dat je verblijft op het open camperdek, in de comfort van je eigen voertuig. Dit is mega chill als je met je eigen camper reist (hier lees je trouwens alles over het camper leven of bouwen van een camper) of met je auto en caravan op vakantie bent. Oh en ook chill: Je kan dan ook gewoon van douches, toilette en stroomaansluiting van 220 volt  gebruik maken. Dit is trouwens beschikbaar op de routes tussen Italië en Griekenland met uitzondering op overtochten van en naar Venetië.

Met de auto naar Griekenland met Minoan Lines: De geduchte concurrent van ANEK Lines is Minoan Lines. Zij hebben ook een breed vaarschema naar veel havens vanuit Italië naar Griekenland én in Griekenland. Het enige is dat zij geen campingdek hebben waar mensen in hun eigen caravan of camper kunnen blijven tijdens de overtocht. Minoan Lines heeft wel iets vergelijkbaars; namelijk Camping All Inclusive. Je zet je auto met caravan of camper neer op het campingdek waar stroomvoorzieningen zijn. Echter mag je hier niet blijven tijdens de overtocht en verblijf in je hut, maar deze hut is wel tegen de prijs van dekplaats.

Eilandhoppen in Griekenland

Is het duur om met de auto naar Griekenland te gaan en zo’n overtocht te maken?

Gouden tip, die eigenlijk ook geldt voor als je een vliegticket boekt, is dat je je overtocht op tijd moet boeken. Dan heb je vaak de beste prijs én is er nog de meeste beschikbaarheid. Helemaal als je graag van Camping on Board of Camping All Inclusive gebruik wilt maken bij Anek Lines of Minoan Lines is het echt slim om op tijd te boeken. De plaatsen voor campers en caravans zijn op die plekken namelijk gelimiteerd, maar ook de afgesloten dekken voor voertuigen hebben beperkte plaatsen beschikbaar. Een andere reden om er op tijd bij te zijn, is omdat er een bepaalde periode de vroegboekers-korting is. Het vroegboekers-tarief is altijd te boeken in december, januari en februari wanneer het nieuwe vaarschema bekend is gemaakt. Deze korting is te combineren met één van de andere kortingen, zoals die van de ANWB/NKC, de familiekorting of seniorenkorting. Het systeem berekent automatisch de laagste prijs, waardoor je nooit teveel betaald. Die korting krijg je trouwens ook als je via hier boekt. Naast je overtocht, moet je natuurlijk ook nog rekening houden met benzinekosten en die verschillen natuurlijk per auto of camper en kun je het beste even voor jezelf uitrekenen.

Kan je ook eilandhoppen met de auto?

Het antwoord hierop is ja! Je kan ook eilandhoppen met de auto. Op Overtocht.nl vind je ook rederijen in hun aanbod die varen vanaf het vaste land van Griekenland naar de eilanden en tussen de eilanden zelf. Ideaal als je wilt eilandhoppen om meerdere plekken in Griekenland te bezoeken. Hier kun je tickets boeken voor meerdere rederijen die varen in onder andere de Cycladen, Sporaden, Mykonos en Santorini. Oh en duur hoeft dit trouwens niet per se te zijn. Het is een beetje afhankelijk van de reisperiode. In de schoolvakanties en tijdens het hoogseizoen ligt de prijs voor een overtocht wat hoger dan in het laagseizoen. Beide seizoenen brengen overigens voor- en nadelen met zich mee. Het hoogseizoen voor eilandhoppen is van half mei tot half september. Dan varen er dagelijks ferry’s tussen Griekse Eilanden. Buiten dit seizoen om wordt er niet meer elke dag gevaren en zijn de veerboten die varen overgeleverd of het goed weer is of niet. Het kan namelijk best wel hard waaien op de Egeïsche Zee, waardoor het wel eens voorkomt dat boten niet of later varen. Eilandhoppen in het laagseizoen vraagt dus om flexibiliteit in het reisschema.

Mooiste strand van kreta balos beach

Inspiratie voor een trip naar Griekenland?

Benieuwd wat toffe plekjes zijn in Griekenland om naartoe te gaan tijdens een vakantie? Lees ook deze populaire artikelen over vakantie vieren op Griekenland:

→ Bekijk hier al onze Griekenland artikelen