Brussel tips

Wat te doen in Brussel? 9 tips voor je weekendje weg!

Van het Atomium tot aan de Streetart in de Brusselse straten en het kijken naar Manneke Pis tot aan het afstruinen van verschillende rommelmarkten: Wat is Brussel toch leuk! Deze Belgische stad is een echte aanrader als je een weekendje weg wilt en perfect te bezoeken met je eigen auto tijdens een roadtrip, maar ook goed te bereiken met de bus vanuit Nederland of de trein! Benieuwd geworden wat echte aanraders zijn voor Brussel? Lees dan hieronder onze tips:

Wat te doen in Brussel? 9 tips!

Wat te doen in Brussel Tips

Bezienswaardigheden die tof zijn om te zien in Brussel:

Er zijn een aantal bezienswaardigheden in Brussel die je gezien wilt hebben. Natuurlijk het Atomium, dat je hierboven op de foto ziet, maar ook de grote markt is een aanrader. Bezienswaardigheden die wij in Brussel bezocht hebben:

1. Atomium in Brussel

Het Atomium vind je net iets buiten het centrum van Brussel. Als je dus met een auto naar Brussel gaat is het aan te raden om bijvoorbeeld hier op het begin of eind heen te rijden en een rondje onder het zilveren bouwwerk te maken. Het Atomium ligt in het Heizelpark in Brussel en is daardoor omringd door een groen park. Als je het Atomium in wilt zul je een paar euro’s neer moeten leggen, maar het is eigenlijk ook al leuk om een selfie op het groene grasveld te maken voor dit reuze monument en een kopje koffie onder de zilveren ballen te drinken.

2. Japanse toren

Als je dan toch naar het Atomium gereden bent, moet je ook zeker even stoppen bij de Japanse toren. Deze rode toren torent trots boven allerlei bomen uit en is onderdeel van het Museum van het Verre Oosten. Wij zijn zelf niet naar binnen geweest, maar vonden de Japanse toren op zich al mooi om even te zien. Je vindt deze toren bij de Van Praetlaan 44.

3. Grote Markt

Middenin het centrum vind je de Grote Markt van Brussel. Dit is het meets centrale plein van Brussel en het is omringd door allerlei versierde bouwwerken. Sommige stonden helaas in de steigers toen wij er waren, maar goed, soms is een beetje renovatie nodig moet je dan maar denken! Dit plein behoort trouwens tot de werelderfgoedlijst van Unesco en is voor toeristen uit heel de wereld een trekpleister. Onze tip, koop een doosje bonbons in de omliggende winkeltjes. Zoek een plekje om even te zitten en geniet gewoon van het uitzicht op het Brusselse stadhuis en de gildenhuizen.

4. Manneke pis

Van de Grote Markt loop je langzaamaan richting het kleine menneke dat in een hoekje de straten van Brussel onder piest: Manneke Pis. Veilig achter een tralies staat dit kleine beeldje plassend middenin het centrum.

5. Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

Net iets buiten het winkelgebied en iets verder van Manneke Pis en de Grote Markt af vind je de Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele. Een wit-grijze kathedraal met twee torens die van binnenin met pracht en praal versierd is. Toen wij er waren was een orkest aan het optreden, waardoor een bezoekje aan deze kathedraal helemaal werd afgemaakt.

6. Botanische tuin

Dichtbij de Kathedraal vind je ook de botanische tuin van Brussel. Het is een kruidetuin waarin ook een mooi rond bouwwerk staat. Leuk om een wandeling door te maken als je in Brussel bent!

Brussel tips

Tips om te doen in Brussel:

Naast bezienswaardigheden hoppen kun je ook andere dingen doen in Brussel. Zo namen wij de metro naar een rommelmarkt, dronken we koffie bij het Aksum Coffee House en spotten we allerlei coole streetart in de straten van Brussel. Maar ook Belgische chocolade eten, een pannetje moules weg smikkelen en een gaufre met Nuttela saus verorberen konden we niet laten. Evenals het drinken van een Belgische biertje, op zoek gaan naar Jeanneke Pis (ja die bestaat echt!) en een beetje shoppen wilde we gedaan hebben. Wat voor weekend heb je dan? Nou dat zie je zo ongeveer in de foto’s hieronder:

7. Streetart wandeling maken in Brussel

Op allerlei plekken in Brussel kom je streetart tegen. Zo loop je vanaf Manneke Pis een heuvel op en in die straat kom je al allerlei kuntswerken tegen. Een leunende zwart wit print van een artiest die leunt tegen een muur, maar ook een meters hoog kunstwerk van Manneke Pis in gangster stijl. Kijk dus goed om je heen als je in Brussel loopt. Want overal is wel wat te zien:

8. Rommelmarkten bezoeken en vintage shoppen in Brussel

Brussel kent heel wat rommelmarkten. Wij liepen als eerst vanaf metro halte Porte de Hal Hallepoort richting de straat Jean Volderslaan, op een zaterdag was hier toen een grote markt te vinden die door en door liep tot voorbij de Saint Gilles. Hier zitten trouwens ook allerlei leuke koffietentjes, zo hebben wij ontbeten bij APDM. De cappuchinos én bagels zijn echte aanraders.

Vervolgens gingen wij naar het Vossenplein waar naar horen zeggen altijd wel antieke spullen en Afrikaanse beelden of andere hebbedingen worden aangeboden. Rondom het Vossenplein vind je ook leuke straten waar allerlei vintage winkels zijn te vinden. Ga bijvoorbeeld naar de Hoogstraat, Rue Blaes en Rue des Renards voor leuke antiek spullen. Ook bijzondere designwinkels kom je hier trouwens tegen.

9. Eten in Brussel

En tot slot, eten in Brussel! Want je kan niet weg zijn gegaan uit Brussel zonder een paar dingen gegeten te hebben. Met stip op nummer één Gaufres, voor 1 euro kan je al zo’n lekkere warme wafel kopen. Toch zijn die met Nutella saus wel net ietsje lekkerder. En over chocolade gesproken… Overal in Brussel kom je bon bon winkels tegen. Wij kochten de lekkerste bon bon’s bij het winkeltje Elisabeth waar we van de verkoopster overigens ook allerlei dingen mochten proeven. Een aanrader dus! Je vindt deze chocolatier in de Rue au Beurre 43. Op zoek naar avond eten? Dan mag je een Belgisch biertje met een pannetje moules eigenlijk niet overslaan. Niet zo’n visliefhebber? Dan is ook het restaurantje Gecko bij het gezellige Sint-Goriksplein te vinden op nummer 16 een echte aanrader. Het is een gezellig restaurantjes waar je drankjes kunt doen maar ook voor een klein prijsje lekker kunt eten.

Waar slapen in Brussel?

Wij sliepen in Brussel in het uber deluxe Hotel Bloom dat praktisch naast de Botanische tuinen ligt. Dit hotel is een beetje prijzig, maar wat is het er mooi! Het is een echt design hotel, waarbij elke kamer een kunstwerk bevat van een Europese kunstenaars. Maar ook de bar (met glow in the dark gameroom!) is super mooi ingericht en hetzelfde geldt voor het ontbijt dat overigens niet alleen is ingericht met mooie meubels maar ook met heerlijk eten. Bij het hotel kun je gemakkelijk parkeren, maar ook de metro is hier dichtbij te vinden en als je liever loopt wandel je zo via de Botanische tuinen en de Kathedraal naar het oude centrum van Brussel. Zoek je meer aanbiedingen voor hotels in Brussel? Check dan deze hotels in Brussel eens.

Zin om naar Brussel te gaan? Tips voor je vervoer:

Wanneer je naar Brussel gaat kun je gemakkelijk vanuit Nederland rijden. In ongeveer 2 uur sta je bijvoorbeeld vanuit Utrecht en de rest van het midden van Nederland in deze Belgische stad. Heb je geen auto tot je beschikking? Dan kun je ook met NS International reizen. Met de trein kun je al vanaf 30,- euro naar Brussel reizen. Maar je kan ook de bus naar Brussel pakken! Op Omio kun je daarvoor heel makkelijk verschillende ticket prijzen vinden en boeken.

Wil je naar Brussel?

Handige links:

Treintickets naar Brussel Hotels in Brussel Hotel-tip: Hotel Bloom

→ Bekijk hier al onze België artikelen