Tips voor Milaan Dom van Milaan

5 tips voor Milaan: Proef het lekkerste ijs & bewonder de mooiste bezienswaardigheden!

Wanneer je een stedentrip maakt naar Milaan zijn er aantal dingen die je zeker moet doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van het proeven van het lekkerste ijs? En natuurlijk mag een wandeling langs de mooiste bezienswaardigheden ook niet ontbreken. Onze 5 favoriete tips voor Milaan vind je hieronder:

5 Tips voor Milaan!

→ Leuke hotels in Milaan: Combo Milano Hostel of Meininger Milano Lambrate
→ Handig: Vind via Skyscanner goede vliegticketdeals naar Milaan

Tips Milaan Ijssalon Navigli

Tips voor Milaan Ijssalon Navigli

Tip 1: Genieten van Italiaans ijs in Navigli

Italië staat natuurlijk bekend om zijn geweldige ijs! En ook in Milaan kan dat niet ontbreken, ik heb op verschillende plekken het Italiaanse ijs geproefd maar het kon nooit op tegen dat van Amorino. In de wijk Navigli zit Amorino, een ijssalon met het lekkerste ijs van Milaan. De bolletjes worden als een roosje op je hoorntje gedaan, waardoor het er ook nog eens heel leuk uit ziet! In de wijk Navigli vind je verschillende ijssalons en leuke kleine boetiekjes dus het is ook erg leuk om hier eventjes rond te lopen.

Tip 2: Shoppen in Corso Buenos Aires

Milaan staat ook bekend als shopstad, alleen is dat winkelen in Milaan meestal niet te betalen. Tenminste niet voor mij als student. Toen ik in Milaan was ontdekte ik de straat Corso Buenos Aires, vlak achter het centraal station. In deze straat kun je geweldig winkelen, zelfs met een klein budget, je vindt hier kledingwinkels, make-up winkels, schoenen winkels en al het andere wat een vrouw wilt. Je vindt hier winkels zoals H&M maar ook Italiaanse lokale winkels. De straat is bijna één kilometer lang dus je kunt hier niet snel uitgekeken raken. Verder vind je leuke lunchrooms en cafés langs de Corso Buenos Aires dus voor een lunch kun je hier ook prima neerstrijken.

Tips voor Milaan Corso Buenos Aires winkelen

Tip 3: Bekijk de dom van Milaan

Als je Milaan hoort, denk je meteen aan de dom. Het is net zoiets als de Eifeltoren, je kunt niet naar huis gaan zonder de dom gezien te hebben. Ik moet zeggen dat het gebouw prachtig is en dat die zeker het bezoeken waard is. Helaas is het er wel gigantisch druk met toeristen. Wees er dus op voorbereid dat je niet alleen zult zijn. Het gebouw is het zeker waard om te bezoeken en je kunt er ook naar binnen gaan, als je dit wilt. De meeste toeristen willen naar binnen, dus wees je dan wel bewust dat je een tijdje in de rij zult moeten staan.

Tip 4: Kathedralen in Milaan

Het mooie aan Milaan is dat er veel mooie en oude gebouwen te vinden zijn. Als je door het oude centrum loopt, loop je elke 5 minuten wel tegen een prachtige kathedraal aan. Het leuke is dat je in vrijwel alle kathedralen gewoon naar binnen mag en een kijkje kunt nemen. Voorbeelden van kathedralen die je moet bezoeken zijn Santa Maria delle Grazie, Basilica Saint Ambrogio en San Lorenzo. Onderweg naar andere bezienswaardigheden kom je ook af en toe een kathedraal tegen, mijn tip? Ga altijd even naar binnen en geniet van de pracht en praal van deze oude gebouwen!

Tips voor Milaan bezoek de KathedralenTips voor Milaan Galleria Vitterio Emanuele

Tip 5: Window shopping Galleria Vittorio Emanuele

Deze prachtige galerij in het hart van Milaan is alleen al mooi om te bezoeken. De uitstraling van het gebouw is echt typisch Milaan, zoals je het voor je ziet. Deze galerij wordt ook wel de gouden vierhoek genoemd. Je vindt hier de meest luxe designers en merken zoals Chanel, Louis Vitton, Prada en Valentino. De prijzen van deze winkels zijn gigantisch dus ik heb het lekker bij “window shopping” gehouden. Het is toch leuk om langs zulke dure en mooie winkels te lopen want de etalages zijn met pure precisie ingedeeld.

Bonustip: Castello Sforzesco & Parco Sempione

Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Ga dan naar Castello Sforzesco & Parco Sempione!

→ Bekijk hier al onze Italie artikelen