Praag bezienswaardigheden tram

Praag bezienswaardigheden: Deze plekken moet je zien!

Praag is een bekende citytrip stad. Veel mensen kiezen ervoor om deze stad in een weekend of een midweek te bezoeken, maar waarom niet langer? De stad heeft een prachtige historische kant en er is zo veel te zien, dat je het er makkelijk een weekje kan uithouden. Wij laten je graag zien wat jij in 7 dagen kan doen en welke bezienswaardigheden in Praag je niet wilt missen!

Deze Praag bezienswaardigheden wil je sowieso zien

Praag bezienswaardigheden tram

1. Maak een rondje met tram 12

In Praag rijden heel erg veel trams rond. Het is een supermakkelijk en goedkoop vervoersmiddel voor wanneer je geen zin hebt om te lopen. Want man, wat kun je lang wandelen in Praag! Een echte aanrader is om eens in tram 12 te stappen en deze tram beiden kanten op helemaal uit te zitten. Zo zie je meteen veel toeristische trekpleisters, maar ook wat meer buitenwijken en het echte, gewone leven in de stad. Je kunt natuurlijk tussendoor ook uitstappen bij plekken die je graag van dichterbij wilt zien, of je gebruikt deze rit als inspiratie voor volgende dagen!

Praag bezienswaardigheden praagse burcht

2. Een overdosis bezienswaardigheden in het Praagse burchtgebied

Een van de bezienswaardigheden waar je langskomt met tram 12 is de Praagse burcht. Het burchtgebied is het grootste omsloten burchtgebied ter wereld en zeker de moeite waard om eens met eigen ogen te zien. Vanaf de weg naar de burcht heb je een geweldig uitzicht over Praag. In het burchtgebied vind je ook het gouden straatje, een hele drukbezochte toeristische trekpleister. Geen zin in al die mensen? Je hebt ook de mogelijkheid deze straat te vermijden!

3. Wandelen langs de Moldau

Door Praag loopt de brede Moldau. Over deze rivier vind je allemaal bruggen die super leuk zijn om over heen te wandelen, maar langs het water blijven is ook heel tof! Neem bijvoorbeeld een lekker drankje en ga aan de kade zitten. In de zomerse avonden is het hier erg levendig en dan zijn er overal cafés en barretjes open. Oh en ben je gek van zwanen? Dan is dit ook echt the place to be! De zwanen komen heel erg dicht bij de kant en zijn een stuk vriendelijker dan in Nederland. Je ziet dan ook veel mensen de zwanen oud brood voeren.

Praag bezienswaardigheden moldau

4. Ga het water op

Ben je in de zomer of lente in Praag? Op warme dagen kan het leuk zijn om het water op te gaan! Voor ongeveer €7,- kun je een uur met een waterfiets over de Moldau varen. Vergeet niet jezelf in te smeren, want je verbrandt extra snel op het water!

5. Bezoek Vysehrad

Vysehrad is een wijk in de Praag ten zuiden van de oude stad. De vestingstad staat bekend om de torenhoge stadsmuren en de stadspoort. Vanaf de muur heb je prachtig uitzicht op de stad en het is een perfecte plek voor hardlopers en wandelaars. Naast het uitzicht zijn er in Vysehrad zelf ook nog mooie gebouwen om te bekijken, zoals de Petrus en Paulusbasiliek en de Rotunda van Sint Martinus. Het is een leuk uitje om eens in de middag door deze wijk te dwalen en te genieten van al het moois om je heen.

Praag bezienswaardigheden

6. Boek een stadstour en leer meer over de historie van de stad

Bij veel reisorganisaties zoals TUI kun je een gratis stadstour bij de reis boeken. Het is superleuk om van deze actie gebruik te maken, omdat je op deze manier de stad toch net op een andere manier gaat beleven. Je krijgt bijvoorbeeld meer informatie over bepaalde wijken of gebouwen. Zo is de Jodenwijk in Praag goed in de oude staat gebleven tijdens WO II, omdat Hitler dit wilde behouden om de bevolking te laten zien hoe slecht de Joden waren. Hierdoor vind je in deze wijk ook nog de oudste synagoge die tot op heden nog in gebruik is.

7. Bezoek een van de musea

Hartje zomer zit je natuurlijk niet te wachten op allerlei musea. Mocht je toch een museum willen bezoeken, dan is het Communistische museum een erg indrukwekkende plek. Ontdek wat het communisme precies in hield en wat dit voor Tsjechië heeft betekend. Er worden veel films getoond en je ziet veel foto’s en kledingstukken uit die tijd. Doordat je soms echt door een soort set loopt, lijk je helemaal terug in de tijd te gaan en daardoor is het extreem indrukwekkend!

Praag bezienswaardigheden musea

8. Ga een dagje naar Terezin

Op een krap uur rijden van Praag ligt Terezin. Dit stadje werd in de tweede wereldoorlog gebruikt als concentratiekamp en later als een grote Ghetto. Toen het Rode Kruis erop aandrong de stad te willen bezoeken, zijn er in de stad allerlei cafes en winkels ingericht, waardoor het leek dat de Joden een goed bestaan hadden. Doordat deze list was gelukt, is er in 1944 een documentaire gemaakt over het goede leven die de joden in deze stad hadden. Om de overbevolking te maskeren, zijn in die tijd veel joden naar Auschwitz gestuurd. Later kwam het slechte leven dat de Joden hier leden naar buiten. Het kost ongeveer €10,00 heen en terug met de bus vanaf Praag, om het concentratiekamp en de Ghetto te bezoeken. Het is echt de moeite waard om hier een dag voor in te plannen en de geschiedenis met eigen ogen te zien.

bezienswaardigheden Praag

9. Geniet van alle hippe hotspots

Praag barst ook van de hippe hotspots! Van leuke markten waar je kunt eten bij foodtrucks, tot hipster plekjes met de beste koffie en geweldige pasta barren. Benieuwd waar je zeker moet aanschuiven? Check hier de leukste hotspots in Praag

10. Astronomische klok

Het is er erg toeristisch, maar… je kan eigenlijk niet weg uit Praag voordat je de astronomische klok hebt gezien! Het is een Middeleeuws uurwerk en vind je aan het Oudestadsplein in de Oude Stad van Praag. Het geeft vijf soorten tijden aan en op het hele uur verschijnen er beelden vanuit de klok.

Praag bezienswaardigheden to do

Zelf een tripje naar Praag maken? Zo doe je dat:

Zoals we al zeiden kun je heel makkelijk een stedentrip via TUI boeken naar Praag. Die complete deals hebben soms aantrekkelijke prijzen, maar je kunt natuurlijk ook alles zelf regelen, van je vliegticket tot hotel.

Goedkoop verblijf in Praag

In Praag kun je erg goedkoop slapen en eten. Voor €25,- kun je heerlijk luxe met zijn tweetjes avondeten. Wil je graag een goedkope slaapplek? Lees hier alles over chille airbnbs in Praag!

→ Bekijk hier al onze Tsjechie artikelen