DFDS Canterbury overtocht

Met de auto naar Engeland: Met DFDS kan je met je eigen auto roadtrippen!

Niets geeft een vrijer gevoel dan rondreizen in je eigen auto. Jij hebt de regie over de route die je aflegt en welke spontane stops je maakt terwijl je luistert naar je favoriete muziek. In de zomer geniet je van de frisse wind door je raampje en in de winter zet je de verwarming lekker aan. Wanneer je langs een mooie plek rijdt, beslis jij of je even wilt stoppen om van het uitzicht te genieten. Niets of niemand houdt je tegen, jij beslist over jouw reistempo. Hoe jij met je eigen auto kan roadtrippen door Engeland leggen we graag aan je uit!

Met de auto naar Engeland, zo regel je dat

→ Tip: Om in Canterbury te komen, kun je met DFDS de overtocht naar Engeland maken
→ Hotel tips: The Falstaff of ABode Canterbury

DFDS Duinkerke Dover DFDS Canterbury Met de auto naar engeland DFDS Canterbury overtocht Overtocht engeland DFDS

Kun je met de auto naar Engeland?

Jazeker! Met de DFDS ferry kun je gemakkelijk de overtocht maken naar Engeland, ook met je eigen auto aan boord. Het grote voordeel van reizen met je eigen auto is dat je onbeperkt bagage kan meenemen. Mocht je tijdens je reis iets moois willen kopen dan kun je dat met een gerust hart meenemen zonder dat je strest over het aantal kilo’s in je koffer. Ook is het super fijn dat je gewoon thuis instapt en bij wijze van spreke op je bestemming in Engeland pas weer uit hoeft te stappen. De enige onderbreking is de prachtige overtocht.

→ Meteen regelen: Je overtocht naar Engeland boek je hier

Canterbury DFDS

Zo plan je je roadtrip naar Engeland

Je roadtrip begint vanuit Nederland en je rijdt dan richting Frankrijk, naar het plaatsje Duinkerke om precies te zijn! Eventueel kun je hier in de omgeving nog een aantal dagen verblijven om de Franse kust en haar geschiedenis te ontdekken. Vanaf Duinkerke maak je vervolgens de overtocht naar Dover en na twee uur varen ben je al gearriveerd in Engeland. Giga snel dus en de overtocht is (jammer genoeg) eigenlijk al voorbij voor je het door hebt. Dover is een centraal gelegen havenplaats en vanaf hier kun je makkelijk je reis voortzetten naar Canterbury, Brighton of Londen. Canterbury is bijvoorbeeld maar 40 minuten rijden vanaf Dover.

→ Lees ook: Ontdek wat te doen in Canterbury, een knus plaatsje in de United Kingdom

Waarom het zo chill is om met de DFDS ferry naar Engeland te gaan

Als je eenmaal de auto hebt geparkeerd op je toegewezen plekje op het dek kan het ontspannen aan boord beginnen! Aan boord zijn verschillende restaurants te vinden met tafeltjes met uitzicht over zee. Hier kun je heerlijk van het uitzicht genieten met een kop koffie. Ook kun je het winkeltje aan boord bezoeken en duty free shoppen. Zin om even uit te waaien? Ga dan zeker even naar het dek en geniet van de frisse wind en het uitzicht over zee. De overtocht is echt mooi, dus we raden je zeker aan om lekker van het weidse uitzicht te genieten.

Genieten met bubbels, macarons en uitzicht op zee

Mocht je optimaal van je reis aan boord willen relaxen, dan kun je ook kiezen om te upgraden naar de premium lounge. Wanneer je aankomt bij de premium lounge wordt je verwelkomd met een glaasje bubbels. Het is er heerlijk rustig en je kunt er lekker neerploffen in een van de banken. Zo kun je al loungend met een glaasje bubbels kijken hoe de boot uit de haven vertrekt. Mocht je trek hebben in een broodje of zin hebben in een macaron? In het bijbehorende keukentje kun je doen alsof je thuis bent!

DFDS LoungeDFDS Weekend weg DFDS Met de auto een boot naar engeland

De route van je roadtrip door Engeland

Ben je enthousiast geworden om de overtocht te maken met DFDS? Maar wil je nog extra informatie om de route van je roadtrip vorm te geven? Lees dan onze tips voor Canterbury, Brighton of Londen en maak jouw route op maat.

Voorbereiding: Wat moet je in Engeland in de auto hebben?

Wanneer je Engeland bezoekt met de auto zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Omdat het verkeer in Engeland aan de linkerkant van de weg rijdt, zul je met een speciale sticker op je koplamp moeten plakken. Deze stickers worden ook verkocht in het Duty Free winkeltje aan boord. Het zal je waarschijnlijk eerder niet zijn opgevallen maar je linker- en rechter koplamp zijn verschillend afgesteld. De reden hierachter is dat de borden langs de weg dan beter verlicht worden. Alleen zodra je aan de andere kant van de weg rijdt, kunnen tegenliggers last hebben van de koplampen die Europees zijn afgesteld. Verder is het handig om de website van ANWB voor up-to date regelgeving te raadplegen voordat je reis begint. Verder wordt er bij DFDS verwacht dat je je groene kaart meeneemt tijdens je reis.

→ Met de auto naar Engeland: Regel hier je overtocht

→ Bekijk hier al onze artikelen over Engeland