meer-van-bled-in-slovenie

5x doen bij het bloedmooie Meer van Bled in Slovenië

Zoek je naar de highlights van Slovenië dan popt het Meer van Bled waarschijnlijk meteen op. Een toeristisch plaatsje, maar als je op het juiste moment gaat en de leukste dingen doet, maakt dat helemaal niets uit.

1. Kasteel van Bled

Toen we aankwamen bij Lake Bled besloten we allereerst bij het toeristenbureau te stoppen. Daar kun je folders halen, gauw meer leren over de omgeving en dus ontdekken wat er allemaal te doen is. Wij kwamen er snel achter dat het Kasteel van Bled nog open was en omdat we wel benieuwd waren naar de zonsondergang vanaf dat uitzichtpunt, besloten we daar meteen naartoe te gaan.

Het Kasteel van Bled ligt op een hoge rots, direct aan de rand van het meer. Je zal je dus ook niet verbazen dat je vanaf hier een waanzinnig uitzicht hebt. Wij dronken er een kopje koffie en genoten er eigenlijk vooral van het uitzicht. Als je wilt kun je natuurlijk ook meer leren over de historie van het kasteel, maar omdat wij er net een flinke autotocht op hadden zitten, besloten we vooral even te relaxen.

Entree prijs: 10,- euro p.p. Openingstijden: 08:00-18:00/21:00

Kasteel

kasteel-lake-bled-slovenie

kasteel-van-bled-uitzicht-slovenie kasteel-van-bled-lake-bled-slovenie kasteel-van-bled-slovenie-castle koffie-met-uitzicht-kasteel-bled-slovenie

2. Bijzonder overnachten bij het Meer van Bled

Tijdens ons bezoek aan het Meer van Bled, sliepen we op een camping die direct aan het meer lag (hier kun je deze camping / glamping boeken). Nu moet je niet gelijk denken aan slapen in zo’n minuscuul tentje of aan rijen vol campers, wij sliepen namelijk op het glamping gedeelte van Camping Bled en hadden daar een houten huisje mét hot tub! Leuker dan dat kan je het echt niet vinden in Slovenië en bovenal wordt je er ‘s ochtends ook nog eens verrast met een mand vol ontbijtspullen. Lees hier alles over onze ervaring op deze glamping

Prijs per nacht: Vanaf 51 euro per 2 personen per nacht

Glamping

3. Bootje huren bij het Meer van Bled

Wat je vervolgens aan het begin van de middag zeker moet doen, is een bootje huren bij het Meer van Bled. Je kan dan naar het eiland varen dat middenin het meer ligt. Hier vind je een mooi kerkje, maar ook heb je vanaf de boot en het eiland mooie uitzichten. Niet zo’n zin om zelf te varen? Dan zijn er ook gondels die je naar het eilandje kunnen brengen.

Prijs roeibootje huren: 10,- euro per uur (je kan dan met meerder personen erin)

Prijs gondel: Ongeveer 12 euro p.p.

Varen

4. Must try: Bled Cream Cake!

Wanneer je een uurtje hebt rondgedobberd op het meer, knort je maag vast harder dan ervoor en is het tijd om iets te eten. In het kleine centrum van Lake Bled vind je het Park Restaurant & Cafe, direct aan het water en dit is dé beste plek om Bled Cream Cake te eten. Ze delen flink grote porties uit, dus bereid je daarop voor als je gaat voor zo’n taartje. Het is een typisch dessert voor het Meer van Bled, dus je kan hier eigenlijk niet weg gaan voordat je het hebt geproefd. Mij deed het een beetje denken aan onze eigen tompoezen, maar dan zonder het roze glazuur en met luchtiger deeg. Oh en voor de koffieliefhebbers: De cappuccino in Slovenië is écht goed (heeft vast iets te maken met buurland Italië), dus schroom niet om er daar ook één van bij te bestellen.

Adres: Park Restaurant and Cafe, Cesta svobode 15, 4260 Bled

Openingstijden: Van 9:00 to 22:00u

Prijs Bled Cream Cake: 3,50 euro voor een stuk

Cream Cake

lake bled taart cream cake

5. Vanuit Bled naar Vintgar Gorge

Vanaf Lake Bled kun je vervolgens goed een uitstapje maken naar de Vintgar Gorge, deze kloof vind je op ongeveer 3 kilometer rijden vanaf het centrum. Bij de Vintgar Gorge kun je een leuke wandeling maken door een kloof waar ook nog een woeste rivier doorheen stroomt. Het ene moment loop je dicht langs de wanden van de kloof en het andere moment wandel je over houten bruggetjes. Het is een mooie route en zeker indrukwekkend om te zien. De wandeling is zo’n 1,6 kilometer en het is fijn om goede schoenen aan te hebben.

Entree prijs: 3,00 euro p.p.

Vintgar

vintgar-gorge-slovenie

→ Bekijk hier al onze Slovenië artikelen