Waar moet je op letten als je een auto huurt & waarom is vroegboeken voordelig?

Veel reizigers weten al dat het voordelen heeft om een vakantie of vlucht vroeg te boeken. Omdat je dan meer keuze hebt, maar vooral omdat het in de prijs kan schelen. Toch wordt dit nog maar weinig gedaan als het op het huren van een auto aankomt, terwijl ook het vroegboeken van een auto zo zijn voordelen kan hebben. Zo berekende autoverhuurder Sunny Cars bijvoorbeeld dat je nu zo’n 10% goedkoper uitkomt als je een paar maanden vooraf boekt dan tijdens het hoogseizoen in de zomermaanden. Daarnaast heb je, hoe vroeger je boekt, gegarandeerd de ruimste keuze en ben je er zeker van dat er nog auto’s beschikbaar zijn op de bestemming waar je naartoe gaat.

Hoe komt het dat huurauto’s goedkoper zijn als je ze voor de zomervakantie boekt?

Volgens Sunny Cars kun je 10% goedkoper auto’s boeken in de maanden december tot en met februari, vanwege de gebruikelijke regel van vraag en aanbod. Er is in die maanden maar weinig vraag naar huurauto’s voor de zomerperiode en nog wel een groot aanbod. Om mensen te overtuigen toch al een huurauto te boeken in de maanden december tot en met februari, voor het hoogseizoen, gooien autoverhuurders de prijzen naar beneden. Wanneer de vraag naar huurauto’s stijgt, stijgt ook de prijs. Dus vandaar dat het voordelen heeft om vroeg je auto te boeken. Bovendien kun je bij Sunny Cars je reservering ook nog kosteloos afzeggen of wijzigen in de zomer, mits je tussen 1 december 2016 en 31 januari 2017 hebt geboekt.

Zijn er nog andere zaken waar je op moet letten als je een auto huurt?

Tot slot vind je hieronedr nog een aantal andere dingen waar je op moet letten als je een auto huurt. Zo staan in onderstaande infographics tips voor de tankregeling van je huurauto, kun je meer lezen over ophaalservices en wat de voor- of nadelen zijn, maar ook lees je meer informatie over verzekeringen.

sunny-cars-wegwijzer-autoverhuur