Suzuki Ignis Testen in Rome Italie

Is dit de ideale roadtrip auto? Getest in Rome: Suzuki Ignis!

De ultieme roadtrip maken, heel wat reizigers dromen er van. Rijden langs gigantische cliffen in Australië of wat dichterbij in Frankrijk en Engeland. Met je wagen een ferry oprijden en langzaamaan varen naar de noordelijke landen van Europa of stap je liever op een overtocht van Italië naar het warmere Griekenland? Tentje in de achterbak en elke nacht slapen op een nieuwe plek of je boekt juist een knusse Airbnb ergens in een romantisch stadje in Spanje. Wanneer je een roadtrip maakt, ligt de wereld aan je voeten. Maar wat is nou een fijne auto om mee op avontuur te gaan? Wij werden onlangs uitgenodigd om de nieuwe Suzuki Ignis uit te proberen in de omgeving van Rome! Check hieronder wat we daarvan vonden!

Suzuki Ignis: Is dit de ideale roadtrip auto?

Suzuki Ignis in Rome suzuki-ignis-achterin-verschuifbare-achterstoelen

5 vragen over de ideale roadtrip auto

Om te bepalen of de Suzuki Ignis behoort tot het rijtje van ideale roadtrip auto’s, stelden we onszelf een paar vragen. Check de antwoorden en bepaal zelf of deze auto perfect is voor jouw ultieme roadtrip:

Fijn om mee in de stad te rijden?

De Suzuki Ignis heeft een onderscheidend design, dus je herkent hem meteen als je hem in een stad parkeert. Dat parkeren kan overigens redelijk gemakkelijk, want de auto is aardig compact. Ook is het rijden gemakkelijk in een stad of dorpje. De auto is niet te groot, dus je begeeft je gemakkelijk door allerlei straten heen.

En hoe doet de auto het in de bergen of op dirt-roads?

Wij hebben verschillende soorten wegen met de Suzuki Ignis uitgeprobeerd: Vlakke weten, stijle, bergafwaarts, snelwegen, straatjes in een dorpje maar ook dirt roads. De auto is een soort mini SUV / Jeep te noemen en de auto doet het eigenlijk goed op al deze soorten wegen. Wel moesten we soms snel terugschakelen als we de berg op gingen en het zelfde geldt voor dirt roads, die kun je beter in een wat lagere versnelling nemen.

Genoeg ruimte voor bagage?

De Suzuki Ignis heeft een achterbank, maar ook nog een bagageruimte. De bagageruimte is zo’n 260 liter en kun je nog 100 liter ruimer maken door de achterstoelen te verschuiven. Je kan dus met gemak een aantal koffers of andere roadtrip-spullen meenemen.

Is de auto een beetje zuinig (lees: niet te veel tank-kosten)?

De Suzuki Ignis is zo bijzonder ten opzichte van vergelijkbare modellen, omdat het een nieuw lichtgewicht platform heeft. Het schijnt een van de lichtste van dit moment te zijn (minder dan 800 kg, 785 kg om precies te zijn). Hierdoor kun je dus onwijs zuinig rijden, want doordat de auto minder weegt heb je een laag brandstof verbruik. Al helpt het type motor (1.2 Dualjet) dat erin zit, hier ook aan mee. Verder wordt de auto gekenmerkt door andere state of the art eigenschappen,  bijvoorbeeld als je kijkt naar veiligheid. Rijd je bijvoorbeeld te hard af op een auto die voor je rijdt, dan remt de auto automatisch. Ook gaat er een soort alarm af als je te ver over de autobaan-lijnen rijdt, dan wordt je erop geattendeerd dat je beter op je autobaan moet gaan rijden.

Kun je gemakkelijk vrienden of lifters meenemen?

Je kan met gemak vrienden of lifters meenemen! De stoelen die achterin zitten, zijn namelijk verschuifbare achterstoelen. Je kan ze zo’n 16,5 centimeter naar voor of achter zetten. Je kan hierdoor dus meer ruimte voor je bagage creëren of juist meer voor de personen die achter zitten. Verder ziet de auto er compact uit van buiten, maar als je binnen in de auto zit, is de auto toch lekker ruim. Dit komt onder andere ook omdat de auto vrij hoog is.

suzuki-ignis-voor-hotel-omgeving-rome

Antonello Colonna Resort: Tip voor als je in de buurt van Rome wilt overnachten

Tijdens onze roadtrip in de omgeving van Rome, kwamen we ook langs een onwijs mooi design hotel genaamd Antonello Colonna Resort. Het hotel is erg strak van zowel de binnen als buitenkant en minimalistisch ingericht, maar dat zorgt juist voor een uniek gevoel als je hier bent. Middenin een blokkige, grijze kamer, die dient als entree, vind je bijvoorbeeld een grote open haard met daaromheen stoere design stoelen en banken waarop je kunt genieten van een drankje. Extra bijzonder, is dat je het Antonello Colonna Resort in het midden van een natuurlandschap vindt (bij Via di Valle Fredda op nummer 52). Naast hotelkamers, kun je hier ook naar een spa, maar tijdens ons tripje hebben we beide helaas niet kunnen bewonderen. Bekijk hier het hotel