slapen op je auto daktent

Deze tent voor op je auto is de ultieme roadtrip-musthave

Ben je klaar met vliegen of heb je helemaal genoeg van hutje mutje in een bus gepropt van locatie naar locatie rijden? En ben je eigenlijk ook niet zo’n fan van drukke of ongezellige ho(s)tels? Dan hebben we een perfect alternatief voor je gevonden! Een tent voor op je auto waardoor je geen ho(s)tel of camping meer hoeft te boeken en je gewoon op je auto kunt slapen waar ter wereld jij wilt (oke, mits je rekening houdt met waar je mag wildkamperen natuurlijk). Zo’n tent is dus is niet alleen avontuurlijk en handig, maar ook nog eens een hele slimme budgetkeuze. Met andere woorden, genoeg redenen voor ons om deze tent als ultieme roadtrip-musthave te bombarderen! Zie jij jezelf al liggen:

Dit is wat ons betreft de ideale plek om te overnachten tijdens een roadtrip

daktent op je auto in slapen slapen op je auto daktent

In 2 minuten a bedroom with a view

Of je nou door de Pyreneeën rijdt, door Zweden toeft of de Sahara trotseert, elk land heeft zo zijn charme en bijna elk land is perfect te bereizen met een auto. Hoe chill is het, als je tijdens zo’n roadtrip niet meer op zoek hoeft naar een camping of ho(s)tel, maar dat je gewoon op elk gewenst plekje kunt stoppen om vervolgens een nacht te logeren op je dak? Dat is wat Femke dacht (yes dat klinkt Nederlands en dat is ze ook), zij is de bedenker van OpJeAutoSlapen. Je hebt met zo’n tent altijd een bedroom with a view bij je en je ligt ook nog eens te slapen onder je eigen dekens met je eigen kussens. De ideale combi: Avontuurlijk en tegelijkertijd voelt het als thuis.

Zo kwam Femke op het idee voor OpJeAutoSlapen

Het idee voor de tent ontstond bij Femke tijdens een kampeervakantie in Kroatië, op het eilandje Hvar. Tijdens het klungelen met haar eigen tentstokken en rusteloos oppompen van luchtbedden, keek ze jaloers naar haar buren. Die hadden een grote koffer op het dak en die werd binnen enkele minuten omgebouwd tot een heerlijk 2-persoons bed. Een tafel, fles wijn en stoeltjes werden uit de achterbak getoverd en voila, binnen 10 minuten kon het genieten beginnen. Het ging niet alleen snel, maar als je zo op campings overnacht hoef je ook geen kosten te betalen voor een auto + tentplek maar enkel voor je auto. De ambitie van Femke is om een tent te produceren die 100% duurzaam is. De huidige tent is dat nog niet, al is de shell van de tenten van ABS (dit is 100% recyclebaar). Met name dat duurzame aspect en het feit dat Femke alle modellen zelf uitvoerig heeft getest, maakt dat dit product verschilt van tenten van andere merken. En daarnaast vinden wij het ook best tof dat een Nederlandse kampeerster deze tent heeft laten ontwikkelen!

Hoe werkt zo’n daktent dan precies?

Je kan de daktent op het dak van je auto monteren doormiddel van dakdragers (bijv. die van Thule). Met de juiste breedte-dagdragers monteer je de tent zo op je auto. Je hoeft trouwens echt geen 4WD te hebben, want ook op kleinere auto’s past de tent (zolang je er ook dakdragens op kunt bevestigen natuurlijk). Zit de tent eenmaal op je dak dan kun je rijden naar jouw volgende slaapplek en eenmaal daar zet je de tent in 2 minuten op. De tent klim je vervolgens in doormiddel van een trappetje. Oh en ben je toch wat vergeten in de supermarkt of wil je toch nog ergens uit eten? Dan klap je de tent binnen no time weer in en rij je nog even snel weg.

En zie je zo’n roadtrip met daktent wel zitten? Je kan een daktent huren of kopen

Nou, wij zien onzelf al liggen op een intens mooie plek in Noorwegen of Zuid-Europa! Lijkt jou dit ook wel wat? Je kan zo’n daktent kopen of huren via de website OpJeAutoSlapen.nl of via Bol.com. Ohja en wil je er nog een luifel bij, gezellig knetterend haardvuurdje of andere extra’s? Dan moet je ook even op de site kijken, want er is vanalles mogelijk!