Reisinformatie Zuid Afrika

Zuid Afrika is een reisbestemming die bij veel reizigers hoog op het verlanglijstje staat. Het is natuurlijk het land van de apartheid, maar het staat ook bekend om haar wonderschone natuur die je bijvoorbeeld vindt in het Krugerpark. Voor Nederlanders is Zuid Afrika ook een bijzondere bestemming vanwege de historische connectie. Zo wordt er in Zuid Afrika door meer dan 10 procent van de bevolking Afrikaans gesproken en dat is als Nederlander redelijk goed te verstaan. Wanneer je naar Zuid Afrika op reis gaat is het aan te raden om een rondreis te maken, je ziet dan het meest van het land. Ga een paar dagen op safari, trek vervolgens naar de kust om te snorkelen met haaien en bezoek de grote steden Johannesburg en Kaapstad. Bekijk hier een leuke reisroute door Zuid Afrika.

Kaart Zuid Afrika

Deze 5 highlights wil je niet missen in Zuid Afrika

Kaapstad

Kaapstad ligt aan de zuidkust van Zuid Afrika en wordt ook wel Moederstad genoemd. Kaapstad is een populaire bestemming en dit komt door de bijzondere natuurverschijnselen die je er vindt maar ook vanwege de historische hoogtepunten. Denk aan de Tafelberg of aan Robbeneiland.

Wild Coast

In dit gebied kun je mooie wandeltochten maken, surfen en je komt hier fijne steden en dorpen tegen.

Durban

Toe aan wat wat échte relaxmomenten? Dan moet je naar Durban, hier ervaar je het échte vakantiegevoel. Durban wordt immers niet voor niets het Miami van Zuid-Afrika genoemd.

Johannesburg

Vanaf Durban rijd je zo naar Johannesburg. Daar is een overnachting bij Drakensberge zeker aan te raden, de hoogste berg van Zuid Afrika. In Johannesburg is het vervolgens leuk om een uitstapje te maken naar de Craddle of Humankind en kan je genieten van het uitgaansleven in Melville.

De Big 5 spotten

Je kan natuurlijk niet naar Zuid-Afrika gaan zonder op zoek te gaan naar de Big 5: Olifant, leeuw, neushoorn, buffel en luipaard. Je vindt ze in het Krugerpark.

Handige travelfacts voor een reis naar Zuid Afrika

Visum Zuid Afrika

Nederlanders hebben geen visum nodig om naar Zuid-Afrika te gaan.

Vaccinaties Zuid Afrika

Vaccinaties zijn voor een reis naar Zuid Afrika niet verplicht. Een DTP-vaccinatie en hepatitis A bescherming wordt echter wel aanbevolen. Op verschillende plekken in Zuid-Afrika kan daarnaast malaria voorkomen. Onder andere bij het Krugerpark. Bescherming zoals DEET is daarom aan te raden evenals malariapillen. Het is aan te raden om je huisarts te raadplegen voor je een reis naar Zuid Afrika gaat maken.

Veiligheid Zuid Afrika

Zuid Afrika is een land met veel armoede, daardoor kan het voor reizigers soms een gevaarlijk land zijn. In sommige steden is het bijvoorbeeld niet verstandig om in de nacht alleen over straat te gaan. Vraag daarom altijd naar meer informatie wanneer je bij je hostel of hotel aankomt. Ook reizen met de trein word in Zuid Afrika in verband met veiligheid soms afgeraden.

Betalen in Zuid Afrika

In Zuid-Afrika betaal je met de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). De koers is voor Nederlandse toeristen erg gunstig in Zuid Afrika. Hierdoor is het leven in dit land over het algemeen goedkoop. In Zuid Afrika kun je gewoon pinnen en is het vaak zelfs voordeliger dan het omwisselen van euro's naar rand.

Beste reistijd

Eigenlijk kun je het hele jaar door prima reizen door Zuid Afrika. Zuid Afrika heeft een aangenaam en zacht klimaat wat ervoor zorgt dat het land in alle seizoenen geschikt is voor een reis.

Vervoer Zuid Afrika

Wanneer je op reis gaat naar Zuid Afrika is het aan te raden om een auto te huren. Het huren van een auto is niet heel duur en zeker de kustroute is erg leuk om met een eigen auto te verkennen. Bovendien wordt het gebruik van de trein op sommige stukken afgeraden omdat dit minder veilig is.

Highlights Zuid Afrika

  • Kaapstad
  • Simonstown

  • Durban
  • Port Elizabeth

  • Johannesburg
  • Krugerpark

Lonely Planet
€ 24,95

Reisgids Zuid Afrika

Rough Guide
€ 23,95

Reisgids Zuid Afrika

Kaart
€ 13,95

Kaart Zuid Afrika

Marco Polo
€ 9,95

Reisgids Zuid Afrika

Geef een reactie, deel jouw reistips!