Limpopo Zuid-Afrika

Limpopo is misschien wel best bewaarde geheim van Zuid-Afrika en perfect te combineren met Kruger!

In het noorden van Zuid-Afrika vind je Limpopo, een gigantische provincie die grenst aan de buurlanden Mozambique, Zimbabwe en Botswana. Omdat het voor een lange tijd moeilijk was om in dit deel van Zuid-Afrika te komen, werd Limpopo eigenlijk veels te weinig aan reisplannen toegevoegd. Terwijl je er zoveel toffe dingen kunt doen en vinden! Om je een concreet idee te geven: Het noordelijkste stuk van Kruger National Park ligt bijvoorbeeld in Limpopo, safari’s kun je hier dus als de beste maken, maar daarnaast is het ook interessant om hier meer te leren over de bevolkingsgroepen die in Limpopo leven. De lokale Venda bevolking noemde Limpopo namelijk niet voor niets ‘het beloofde land’.

Check dit filmpje en ontdek Limpopo in Zuid-Afrika

Deze plekken maken Limpopo zo magisch

Tijdens een reis van 2 weken naar Limpopo kun je al onwijs veel zien van deze regio in Zuid-Afrika.

Een highlight die je niet wilt missen in Limpopo is bijvoorbeeld Mapungubwe National Park, hier kun je niet alleen kudde olifanten zien maar ook landschappen met daarin van die imponerende Baobab-bomen. Naast dieren en indrukwekkende bomen, kun je hier ook rotstekeningen van de San en opgravingen bewonderen. Als je het Mapungubwe National Park wilt bezoeken, dan kun je goed overnachten in het nabijgelegen natuurreservaat Mapesu.

Het Kruger Park kun je het beste ingaan via de Pafuri Gate, deze ingang ligt ver in het noorden en omdat het zo ver noorderlijk ligt, zul je hier weinig andere reizigers tegen komen. In Kruger Park kun je vervolgens op zoek naar de machtige Big Five.

Wil je meer over de cultuur van de Venda leren? Dan ga je naar de Modjadjiskloof, dit is namelijk de ideale plek om meer over de Venda cultuur te leren, maar ook over de Tsonga bevolking. Een van de belangrijke plekken voor de Venda is Lake Fundudzi. Ben je juist benieuwd naar kunst gemaakt door lokale bevolkingsgroepen? Rij dan langs de Ribola kunstroute.

Ook de Limpopo rivier mag je eigenlijk niet overslaan, deze rivier heeft dezelfde naam als de gehele provincie. Een mooie plek om de Limpopo rivier te zien, is bij de plek waar de Limpopo en Shashe rivier samenvloeien.

Ga je graag de bergen in? Dan zijn de Soutpansbergen een aanrader!

Ook het privereservaat Thornybush is een mooi gebied als je graag veel wildlife wilt zien. Word je juist enthousiast van watervallen? Ook die vind je in dit gebied! Ga daarvoor op zoek naar de Horseshoe Falls, Lone Creek Falls, de Sabie Falls en de Mac Mac Falls.

Toffe route voor als je naar Limpopo wilt tijdens je Zuid-Afrika reis

Zuid-Afrika Limpopo Kruger route

Hoe kom je in Limpopo?

Vanuit Nederland kun je het beste vliegen op Johannesburg en vanuit daar vervolgens met de auto naar Limpopo rijden. Je kan dat natuurlijk zelf regelen, maar bij verre reizen van ANWB, worden ook goed geprijsde georganiseerde reizen naar dit gebied aangeboden. Tijdens een 15-daagse prive rondreis zie je de mooiste stukken van Limpopo, je gaat tijdens zo’n reis met je eigen auto op pad maar vooraf wordt alles al door ANWB geregeld wat best fijn is. Zo boeken zij ook alle lodges voor je in.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika