Krugerpark Game Drive olifanten

Overnachten in Krugerpark: 5 x inspiratie voor camps waar je zeker wilt logeren!

Ga je naar het Kurgerpark, dan zijn er verschillende plekken waar je kunt overnachten. Soms kan kiezen wel eens lastig zijn, daarom besloten wij een lijst te maken met 5 toffe camps waar je maar wat graag de nacht doorbrengt én vanwaar je natuurlijk volop wildlife kunt spotten. Lees gauw verder en ontdek waar je zeker wilt overnachten in of nabij Krugerpark:

5 x overnachten in Krugerpark

De meeste reizigers die in het Krugerpark overnachten verblijven in rondawels waarbij bungalows vaak in een grote ronde cirkel zijn geplaatst. Een andere optie is een vakantiehuis, maar deze vind je vaak wat verder buiten het park. Of je kunt kiezen voor een safaritent of kijkhut. Wat bij jou past, hangt natuurlijk af van je eigen reiswensen. Bovendien is het ook echt niet zo dat elke bezoeker daadwerkelijk in het park overnacht, dit is namelijk niet noodzakelijk en soms is het zelfs ook iets comfortabeler om net buiten het natuurpark te overnachten. Al is het ultieme Krugerpark-gevoel toch wel het moment dat je wordt gewekt door brullende leeuwen of krijsende hyena’s toch?!

Overnachten Krugerpark Lodges Pretoriuskop Rest Camp

1. Pretoriuskop Rest Camp

De eerste tip die we je willen geven is het Pretoriuskop Rest Camp. Dit is een van de oudste lodges in het Kruger National Park. Je vindt hier basic bungalows maar ook vakantiehuizen die van alle gemakken zijn voorzien, voor ieder wat wils dus. Ook hier zijn alle huisjes geplaatst in verschillende cirkels en wildlife is uiteraard ook hier genoeg te zien en je kan dan ook mee met Game Drives. Je vindt Pretoriuskop Rest Camp in het zuid-westelijke gedeelte van het Krugerpark en de dichtstbijzijnde gate is op 9 kilometer afstand te vinden, dit is de Numbi Gate. Wil je hier een nacht slapen? Kijk dan eens op Safarikrugerpark.nl via daar kun je je verblijf boeken. Oh en ook fijn, hier is ook een restaurant en supermarktje te vinden!

2. Shimuwini Bushveld Camp

In het centrale noorden van Krugerpark, in de buurt van de Phalaborwa Gate, vind je het Shimuwini Bushveld Camp. Dit is een klein kamp waar je maar 15 bungalows vindt. Vanuit dit kamp is de kans groot dat je veel wildlife ziet, olifanten, nijlpaarden, impala’s, you name it en de kans is groot dat je ze gaat zien. Het kamp is wel basic in de zin van dat er geen winkeltje of restaurant is, de bungalows daarentegen zijn wel van veel gemakken voorzien dus neem genoeg mee zodat je zelf een lekkere braai kunt organiseren. Naar Shimuwini ga je echt voor stilte en rust.

Krugerpark Game Drive olifanten

3. Lower Sabie Restcamps

Slaap je graag in een safaritent, dan kun je kiezen voor Lower Sabie Restcamps al hebben ze ook hier verschillende type accommodaties. Aan het water spot je krokodillen en nijlpaarden, maar luipaarden en olifanten zijn hier ook meer dan eens te zien. Sommige safaritenten en huisjes zijn soms redelijk basic en enigszins gedateerd, dus dat is mogelijk iets om rekening mee te houden. Kom je puur voor de dieren, dan is dit een perfecte plek. De safaritenten en huisjes liggen namelijk dichtbij de rivier en dat is een ideale plek om wildlife te spotten. Je vindt Lower Sabie in het zuiden van het Krugerpark.

4. Chapungu Tented Bush Camp

Oke eerlijk is eerlijk, niet iedereen gaat zijn geld overhebben voor dit prachtige bush camp, maar we wilde toch ook iets spectaculairs in dit rijtje laten terug komen: Chapungu Tented Bush Camp. Het is echt een luxe bush camp, vanwaar je niet alleen ontzettend goed dieren kunt spotten maar waar je ook echt in de watten wordt gelegd.

Krugerpark Leeuwen game drive

5. Pafuri Camp

Niet zo’n zin in basic safaritenten, kies dan voor het Pafuri Camp in het noorden van het Krugerpark om te overnachten. Dit restcamp ligt bij de Luvuvhu rivier in het noorder van Kruger. Een luxe ervaring, waarbij je niet alleen dieren spot maar ook uitgerust vandaan komt want je wordt er verwend door goddelijk eten en snack momenten zoals een high tea. De kamers zijn echt over de top romantisch (denk aan hemelbedden met uitzicht) en een zwembad ontbreekt hier ook niet. Maargoed ook hier geldt, een beetje budget moet je er wel voor over hebben.

Wat vind jij een mooie plek om te overnachten in het Krugerpark? Laat het hieronder weten!

Wil je naar Zuid-Afrika?

Gespot voor jou:

Vliegtickets naar Zuid-Afrika Pafuri hotel in Zuid-Afrika

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika