Lesotho gebergte bergen pass

Dit is waarom je Lesotho aan je Zuid-Afrika reisroute moet toevoegen

Als je in Zuid-Afrika bent dan moet je eigenlijk gewoon tijd vrij maken voor Lesotho. Lesotho is verstopt en omringd door Zuid-Afrika en wordt daarom ook vaak vergeten door reizigers. Met maar weinig inwoners, overweldigende bergen, traditionele stammen en uitgestrekte vlaktes, is dit eentje die je juist niet mag missen!

Lesotho

Lesotho roadtrip gebergte

Lesotho gebergte bergen passLesotho afrika

Vanuit Durban in Zuid-Afrika via Drakensberg naar Lesotho

Maar slechts enkele reizigers komen het land in via het noorden van de Drakensbergen die Zuid-Afrika en Lesotho met elkaar verbinden. Op de weg van Durban naar Johannesburg ligt het Amphitheatre Backpackers Lodge waar je alvast een prachtig zicht hebt op de bergen. Verschillende tours zijn daar te boeken maar wees er wel snel bij want er kunnen meestal maar een beperkt aantal mensen mee.

Maak een tour door Lesotho met het Amphitheatre Backpackers Lodge

Tijdens een tour ga je via de Monantsa Pass bij een officieel kantoor de grens over. Al snel rij je een dorpje in waar de kinderen aan de kant van de weg spelen, volwassenen in het land bezig zijn en er waar vooral veel rust heerst. Tijdens een georganiseerde tour heb je kans dat je met de gids het dorpje verkent en naar prachtige uitzichtpunten toeloopt. Is je gids op zoek naar een witte vlag? Dan is daar lokaal bier te vinden. Een rode vlag voor vlees, groene voor groenten en gaat hij naar een blauwe, dan neemt hij je mee naar de kerk. Een medicijnvrouw is in zo’n traditioneel dorpje natuurlijk ook niet weg te denken, dus die zal je ook zeker gaan ontmoeten. Mocht je interesses hebben om hier een “heler” te worden dan moet je eerst een training voltooien die bestaat uit het drinken van geitenbloed waarna je de hele dag met een kip op je hoofd moet zitten zonder dat die eraf valt. Easy peasy.

Een van de armste landen ter wereld

Lesotho is trouwens één van de armste landen ter wereld. Ondanks er wel mogelijkheden zijn om onderwijs te volgen zijn er maar weinig die dit ook daadwerkelijk doen. Kinderen stoppen vaak met school om hun taak als herder, huisvrouw of jager op zich te nemen en om op die manier hun bijdrage te leveren aan het gezin.

Lesotho

De gevaarlijke Sani Pass & de hoogste pub van Afrika

Wil je graag een ander deel van Lesotho zien? Ga dan de grens over via het zuidelijke deel van de Drakensbergen. Door een lang, steil, hobbelig en gevaarlijk pad (Sani Pass) omhoog te rijden tussen prachtige groene bergen met een 4×4, sta je na enige tijd op de top op meer dan 2800 meter. De groene bergen maken ruimte voor kale, dorre en open vlaktes waar je af en toe wat hutjes van steen ziet staan. Na enkele uren in de auto kun je koers zetten naar de hoogste pub van Afrika om op het balkonterras te proosten. Een aanrader is om van te voren een tour te boeken die je in een dag mee neemt en vertelt over het land. Want zonder gids en een goeie auto ben je hier niks. Wil je dichtbij de Sani Pass slapen? Boek dan je accommodatie bij Sani Lodge waar je ook gelijk informatie krijgt over de tours.

Lesotho

Huisjes Lesotho

lesotho landschap tour reizenlesotho groepsreis tour vanuit durban