Wat te doen in Kaapstad tips zuid afrika

Wat te doen in Kaapstad? 10 dingen om écht niet te missen!

Kaapstad is zo’n stad waar menig reiziger verliefd op wordt. Misschien heeft het te maken met het fijne weer, de relaxte vibe of simpelweg omdat er zoveel te doen is… Feit is, dat deze stad ook ons hart heeft gestolen. Wij waren een paar dagen in Kaapstad en gingen op zoek naar 10 dingen die je écht niet mag missen als je hier een keer bent:

10x Wat te doen in Kaapstad?

→ Hotel tip voor Kaapstad: Antrim Villa

Reisfoto zuid afrika lions head

1. Beklim de Lion’s Head in Kaapstad

Wat ons betreft met stip op nummer één in dit “Wat te doen in Kaapstad”-lijstje: Het beklimmen van de Lion’s Head! Wat heb je vanaf hier een waanzinnig mooi uitzicht over de stad. De Lion’s Head ligt tussen Signal Hill en de Tafelberg in op bijna 700 meter boven zeeniveau. Het is een semi-flinke-hike en omdat je wilt genieten van het uitzicht, doe je er al gauw zo’n 3 a 4 uur over om naar boven te gaan en weer terug. Benieuwd hoe je precies op de top komt? Lees hier alles over de hike naar Lion’s Head in Kaapstad

2. Volg een kookcursus bij Lekka Kombuis

Kaapstad zien, is wat anders dan Kaapstad proeven. En waar proef je een stad nou beter, dan tijdens een kookcursus? Wij gingen op bezoek bij Gamidah in de kleurigste wijk van Kaapstad, in de Bo-Kaap. Een tijd terug begon zij daar het bedrijfje Lekka Kombuis bij haar zelf thuis en inmiddels heeft ze heel wat reizigers de fijne kneepjes van de Afrikaanse keuken geleerd. Lees hier alles over deze Bo-Kaap kookcursus

Wat te doen in Kaapstad Zuid Afrika

3. Chillen op het strand bij Camps Bay of Clifton

Omdat de stad direct aan zee ligt, kun je in Kaapstad ook meer dan goed naar het strand. Ga daarvoor naar stranden zoals Camps Bay of naar een van de knusse stranden van Clifton. Parkeer je auto ergens aan de straat en wandel via een van de trapjes het zandstrand op. Geniet er van een ijsje, duik de (koude!) zee in of chill gewoon lekker in de zon.

4. Breng een bezoek aan de Townships

Een bijzondere, maar ook emotionele ervaring… Het bezoeken van de townships in Kaapstad. Wij gingen met Loyiso op zoek naar de mooie dingen in de townships, zo dronken we koffie bij het koffietentje Department of Coffee en luisterden we mee bij de plaatselijke radiostudio. Brian liet ons op onze laatste dag in Kaapstad juist de wat hardere kant van de townships zien. Zo nam hij ons mee naar Mama Rosie, die dagelijks voor de kinderen uit de wijk kookt omdat hun ouders dat niet of te weinig doen. Maar liet hij ons ook het studentenhuis van Jorvan Outreach zien waar studiebollen uit de townships hard leren en knokken voor een betere toekomst. Benieuwd naar meer info hierover? Je leest hier alles over ons bezoek aan de townships in Kaapstad

Penguin Boulders Beach

5. Maak een ritje naar Chapmans Peak, Boulders Beach of Muizenberg

Dit is meer een tip voor als je iets wilt doen dat in de omgeving van Kaapstad ligt. Je kan met de auto namelijk onwijs leuke uitstapjes maken vanuit Kaapstad. Leg bijvoorbeeld de route af die je mee neemt naar het mooie Chapmans Peak. Of rij door naar Boulders Beach, waar je op het strand ligt met allerlei penguins. Maar ook het schattige Muizenberg is een aanrader met haar kleurige strandhuisjes! Benieuwd hoe wij Boulders Beach vonden? Lees het hier!

6. Uitgaan bij een van de clubs op Long Street

Partyen in Kaapstad kan je meer dan goed. Een echte uitgaansstraat is Long Street, dat je middenin het centrum vindt. Long Street is een lange straat die gevuld is met barretjes, café’s, restaurants, winkeltjes en plekken om uit te gaan. Ga op Long Street bijvoorbeeld naar Mama Africa, The Waiting Room, het opvallend gele Beerhouse of Mojito!

Wat te doen in Kaapstad Zuid Afrika uitzicht

7. Shoppen bij Waterfront

Eten, sporten, uitgaan en ook shoppen kun je goed in Kaapstad. Als je een dag echt je geld wilt laten rollen, kun je het beste naar Waterfront gaan. Dit is een mall gebouwd aan een oude haven, direct aan zee. Je vindt hier een overdaad aan bekende en onbekende winkels, dus het is de perfecte plek om een nieuwe outfit te scoren. Ook kun je hier leuk buiten uit eten of drankjes doen op het terras.

8. Kleuren kijken in de BoKaap

Het kleurige wijkje BoKaap is ook zonder het doen van een kookcursus (zie nummer 2) ook de moeite waard. Loop er gewoon even doorheen, snuif de geschiedenis op en maak een aantal van je mooiste Kaapstad-foto’s bij de gekleurde huizen.

Tafelberg kaapstad

9. Beklim de Tafelberg

Zodra er geen lakentje over de Tafelberg ligt, moet je zo snel als je kunt naar boven gaan. Meer dan eens komt het namelijk voor dat dit icoon van Kaapstad in wolken gehuld is en je eigenlijk geen hand voor ogen ziet als je eenmaal op de top staat. Zodra de lucht helder is, is dat dus jouw cue om je wandelschoenen aan te trekken. Of ga lekker relaxt met de kabelbaan omhoog, dat kan natuurlijk ook!

10. Slapen bij een bijzonder hotel zoals Antrim Villa of Huijs Haerlem

In Kaapstad vind je veel toffe hostels en hotels. Een van onze favorieten is Antrim Villa (zie ook de foto’s hierboven of lees deze hotel review van Antrim Villa). Antrim Villa is ingericht met prachtige natuurlijke materialen en doet een beetje denken aan zomers Scandinavië. Het ontbijt is goddelijk hier en de kamers goed verzorgd. Check hier de beschikbaarheid en reserveer voor Antrim Villa!

Nog steeds benieuwd wat te doen in Kaapstad? Check ook ons filmpje van Zuid-Afrika!

Aan het begin en aan het eind van het filmpje zul je Kaapstad kunnen zien!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Zuid-Afrika