Ultieme roadtrip door West-Amerika

Hier kom je alles te weten over het maken van een ultieme rondreis door West-Amerika. Van toffe steden tot onvergetelijk mooie natuurgebieden. Van alles passeert de revu op deze ultieme West-Amerika route die je in ongeveer 2 a 3 weken goed kunt doen. Lees gauw verder, boek een vliegticket, regel een huurauto en ga zelf op avontuur!

De ultieme roadtrip route door West Amerika

Onze ideale roadtrip route door West Amerika begint in de bruisende stad San Francisco. Na het zien van de stad en de Golden Gate bridge vertrek je naar het groene Yosemite National Park om het eerste natuurschoon van West Amerika te bewonderen. Vervolgens gaat de reis verder naar Sequoia National Park waar je geconfronteerd wordt met reusachtige bomen, genaamd sequoia’s. De reis gaat verder naar Los Angeles, de plek waar vele Hollywood sterren leven en waar je zeker een bezoekje moet brengen aan Hollywood Boulevard, Santa Monica en Venice Beach.

Na LA vertrek je naar Las Vegas, het party en gok walhalla van menig Amerikaan. Natuurlijk kan een bezoekje aan de Hoover Dam ook niet ontbreken en vanaf daar trek je met je campervan of huurauto naar Zion National Park. Na Zion trek je het roodgekleurde Bryce Canyon in om vervolgens Arches National Park te bezoeken. Natuurlijk kunnen Monument Valley en het bijzondere Antelope Canyon ook niet worden overgeslagen. Bij Antelope Canyon is tevens de Horseshoe Bend te vinden, dus vergeet niet om daar even te stoppen.

Tot slot eindigt het nationale parken avontuur bij de meest bekende bezienswaardigheid van West Amerika: de Grand Canyon en het grappige Joshua Tree National Park. Mocht je nog tijd hebben, stop dan ook even bij Phoenix en knuffel daar een paar mega cactussen. Eindig je reis in San Diego, de plek waar je je auto in kunt leveren en afscheid neemt van een bijzondere roadtrip door West Amerika.

Roadtrip west Amerika Escape Campervan

Beste reistijd voor een roadtrip in West-Amerika

De beste reistijd om een reis door West-Amerika te maken is eigenlijk niet in één keer te benoemen. Gebieden kunnen er namelijk erg verschillen qua temperatuur. Zo is het in grote delen van Californië eigenlijk altijd lekker weer, maar in het nationale park Bryce Canyon kan het soms erg afkoelen. Daar kan met name in de winter flinke nachtvorst zijn en is het ook niet verrassend als je in de sneeuw wakker wordt. Een aantal goede reistijden zijn:

September – November

In september tot en met november is het rustiger en goedkoper dan in het hoogseizoen. Ook is de temperatuur nog steeds aangenaam, maar iets koeler dan in de zomermaanden. Dit is een van beste reistijden voor West Amerika.

April – Juni

In april tot en met juni ben je het hoogseizoen voor. In deze maanden is het rustig en goedkoper dan in de zomer. Ook is de temperatuur al aangenaam, hoewel begin april een uitzondering kan zijn qua kou.

Juli – Augustus

Juli en augustus zijn de hoogseizoen maanden. Je hebt gegarandeerd lekker weer, maar het is wel drukker en vaak duurder. Je zult dit merken als je naar de nationale parken gaat maar ook in grote steden als LA of Las Vegas.

Algemene reisinformatie West Amerika

Vervoer

Wanneer je een reis gaat maken door West Amerika is het aan te raden om een auto of camper te huren. Het openbaar vervoer komt in Amerika niet overal, waardoor het hebben van een eigen auto veel fijner is. Je kunt natuurlijk een gewone huurauto kiezen (die kun je goed huren via EasyTerra), maar ook gaan voor een mini-van of camper. Het voordeel daarvan is dat wanneer je met een camper reist je niet altijd op zoek hoeft naar een hotel, want je hebt je slaapplek altijd bij je. Bovendien zijn er bij national parks altijd genoeg campings te vinden. Onze aanrader voor autoverhuur: Escape Campervans of boek je camper via TUI. Benieuwd hoe duur een camper is? Vraag hier een gratis offerte op. Ook kun je goed auto’s vergelijken bij Sunnycars of EasyTerra als je tijdens je roadtrip een gewone huurauto wilt.

Annual pass

Wil je veel nationale parken bezoeken? Koop dan een annual pass want daarmee heb je in een keer toegang tot alle parken met één auto. Je hoeft het dus niet per persoon te kopen. Ben je een budget reiziger? Kijk dan eens op marktplaats voor je vertrekt. Annual passes zijn namelijk 12 maanden geldig en je kunt er twee personen op registreren oftewel het is mogelijk om iemands kaart over te nemen.

Betalen in Amerika

In Amerika betaal je met dollars. Deze zijn gemakkelijk op te nemen bij ATM’s met je pinpas, maar in Amerika is het zeker ook handig om een creditcard bij je te hebben.

Visum Amerika: ESTA

Wanneer je naar Amerika gaat ben je verplicht om een visum aan te vragen. Deze aanvraag kun je doen door online het ESTA formulier in te vullen. Zo’n ESTA visum is 2 jaar geldig en de aanvraag moet je in ieder geval 72 uur voor vertrek doen.

Sluit een goede reisverzekering af voor je vertrekt

Voor welke reis je ook maakt, altijd geldt dat het slim is om een goede reisverzekering af te sluiten. Zorg dus dat je een reisverzekering hebt voordat je naar de VS vertrekt. Je kunt een reisverzekering gemakkelijk online afsluiten via Unive. Zij bieden zowel doorlopende als kortlopende reisverzekeringen af. Als je naast je West-Amerika reis van plan bent om nog meer te reizen, dan kun je dus het beste voor de doorlopende verzekering keizen. Bekijk hier de verschillende reisverzekeringen

Vaccinaties

Vaccinaties zijn voor Amerika niet verplicht. Wel is het handig om DEET mee te nemen tegen eventuele muggen en ook zonnebrand is zeker aan te raden.

Zoek je nog vliegtickets of organisaties voor een rondreis?

Nog een vliegticket nodig voor je reis in West Amerika of zoek je juist nog een organisatie voor een mooie rondreis? Kijk dan eens hier of hier. Op al die plekken kun je gemakkelijk tickets vinden en deze voor verschillende data vergelijken. Maak je liever een gehele georganiseerde reis door het Westen van Amerika? Dan zou je ook eens kunnen kijken bij TUI, daar kun je bijvoorbeeld ook makkelijk én gratis een geheel persoonlijke offerte opvragen online. Verder zijn deze organisaties leuk om eens te bekijken: Riksjatravel (Amerika online) of bij TUI.

Waar moet je echt naartoe in West Amerika?

Aangezien er zoveel parken zijn in West Amerika en alles in één keer bezoeken vrijwel onmogelijk is, hebben wij een aantal parken op een rijtje gezet die je gezien moet hebben. Maar check ook zeker deze top 5 met gave plekken in Californië en Arizona:

Sequoia Park

In het Sequoia National Park vind je reusachtige bomen die Sequoia’s heten. Vier van de grootste bomen ter wereld zijn in dit park te vinden. De grootste boom is de General Sherman Tree en heeft taken van 2m breed.

Bryce Canyon

Bryce Canyon bestaat uit duizenden rode, oranje en gele rotsformaties, afgewisseld met diepe kloven en pilaren. Maak er een wandeling of bezoek alle viewpoints en geniet van het uitzicht. Slapen doe je op de camping in een camper of tent!

Yosemite Park

Hier kun je prachtige wandelingen maken door een bergachtig gebied en met name de watervallen maken dit national park tot een highlight.

Monument Valley

Bij Monument Valley heb je even het gevoel in een Cowboy film te zijn beland, je kan je helemaal voorstellen hoe die hier ooit galopperend door de natuur hebben gereden. Lees hier alles over de bezienswaardigheden van Monument Valley

Antelope Canyon

Wanneer je naar de Antelope Canyon gaat loop je in feite door diepe golvende groeven in de aarde. Antelope is namelijk ontstaan door water en wind. Het zonlicht en de rode zandkleur maken een bezoek onvergetelijk én vergeet ook niet om Horseshoe Bend te bezoeken als je hier bent! Lees alles over Antelope Canyon

Grand Canyon

Een van de bekendste parken in West-Amerika is de Grand Canyon. Maak er een wandeling of boek een helikoptervlucht door dit bijzondere gebied.