Horseshoe Bend

Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika

Horseshoe Bend in Arizona is misschien wel het mooiste stuk rivier van West-Amerika. Niet zozeer het wandelen langs de rivier of het varen over de watermassa is imponerend, vooral het uitzicht op Horseshoe Bend is schitterend. Je vindt Horseshoe Bend in de staat Arizona, dichtbij het plaatsje Page en de welbekende Antelope Canyon. Als je een roadtrip maakt in West-Amerika wil je dit stukje natuur echt niet missen:

Dit wil je allemaal weten over Horseshoe Bend

→ Handig: Vliegticket-deals naar Los Angeles
→ Tip: Boek je complete Amerika reis via Tui

Horseshoe Bend

Horseshoe bend trail

Horseshoe bend bezoeken

Horseshoe Bend trail & map

Eigenlijk is de trail naar Horseshoe Bend vanaf de weg helemaal niet zo lang. Je moet wel even een korte wandeling maken voor je bij het viewpoint bent, maar de lengte valt enorm mee. Vanaf de parkeerplaats loop je er namelijk in ongeveer 15 minuten al naartoe en vervolgens kun je bij het viewpoint het uitzicht van verschillende kanten bekijken. In 2017 is men ook begonnen om het pad nog duidelijker te maken, dus grote kans dat je het tegenwoordig helemaal snel vindt. Een kaart heb je dus ook niet per se nodig. Enige dat wel grappig is, is dat je het uitzichtpunt niet meteen opvalt als je er naartoe loopt. Op het eerste gezicht lijkt het net een grote open vlakte en hoe dichter je bij het viewpoint komt, hoe meer je op valt dat er meters diep een intens mooie rivier stroomt. En dat de rivier diep ligt, besef je je nog meer als je hoort dat sommige rotswanden zo’n 300 meter hoog zijn. Bizar toch! De parkeerplaats van Horseshoe Bend ligt trouwens vrijwel direct langs Highway 89, dus die is redelijk makkelijk te vinden.

Horseshoe bend sunset trail Horseshoe bend bezoeken Horseshoe bend sunset trail

De beste Horseshoe Bend foto’s maak je tijdens sunset of direct na het middaguur

Overdag kun je al hele vette foto’s maken van Horseshoe Bend maar tijdens sunset, het gouden uurtje, komt het landschap helemaal tot leven. De kleuren zijn normaal al diep rood en oranje van kleur, maar tijdens zonsondergang valt er een nog mooiere gloed overheen. Het water van de rivier is diep groen, dus die twee kleuren contrasteren fantastisch met elkaar. Neem trouwens wel een groothoeklens mee als je Horseshoe Bend gaat fotograferen, want de kans is groot dat je het uitzicht er anders niet helemaal op krijgt! Vlak na het middaguur is ook een goed moment om te fotograferen, omdat je dan geen last hebt van schaduwen, de zon staat dan goed hoog.

Waarom heeft de rivier bij Horseshoe Bend eigenlijk de vorm van een hoefijzer?

De reden dat de rivier in de vorm van een hoefijzer is gaan lopen heeft eigenlijk simpelweg te maken met dat die route de weg van de minste weerstand was. De natuur heeft zichzelf in bochten gewrongen en deze route bepaald. De rivier heeft trouwens de naam de Colorado River en bevindt zich in het Navajo Territory waar ook Antelope Canyon bij hoort. Niet veel verder van Horseshoebend vind je nog meer water, zo kun je naar Lake Powell en de wereldberoemde Hoover Dam.

Bezoek Lake Powell & Antelope in de omgeving van Horseshoe Bend

In de omgeving van Horseshoe Bend vind je ook het meer Lake Powell en het adembenemende Antelope Canyon. Vooral Antelope Canyon wil je niet overslaan als je eenmaal in dit deel van West-Amerika bent. Je gaat niet gauw zulke mooie rotsen tegenkomen die zulke prachtige vormen hebben. Vooral de Lower Antelope Canyon is onze favoriet en een echte aanrader. Trek voor zowel Antelope en Horseshoe Bend voldoende tijd uit en slaap bijvoorbeeld een nachtje of twee in Page.

Lees hier meer over de Lower & Upper Antelope Canyon

Plan je reis naar Horseshoe Bend

Horseshoe Bend is een must visit wanneer je een roadtrip door West-Amerika maakt. Zo’n reis staat hoog op de bucketlist van menig reiziger en wij begrijpen heel goed waarom. Ben je toegekomen aan het plannen van zo’n reis, dan kun je dat op verschillende manieren doen.

→ Lees ook: De perfecte roadtrip door Zuidwest-Amerika

Complete reizen

Het makkelijkste is om een compete reis te boeken via een reisorganisatie. Vaak is dat inclusief vluchten, vervoer, verblijf en een al uitgestippelde route. Zo kom je zeker weten langs de hoogtepunten van dit deel van de VS. We delen er een paar:

Met de camper

Bovenstaande reizen zijn met de auto, overnachten doe je afwisselend op een camping of in een hotel. Lijkt het je vooral heel tof om met een camper door de VS te reizen? Dan is er volop keuze! Boek bijvoorbeeld deze 22-daagse camperreis door Zuidwest-Amerika via ANWB of stel zelf je reis samen met Travelhome.

→ Ook interessant is relocation: dé manier om een goedkope camperreis in Amerika te maken!

Zelf samenstellen

Heb je langer de tijd, ga je graag van de gebaande paden of stel je graag zelf je eigen reis samen? Dat kan ook!

Goede reis!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika