Horseshoe Bend

Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika

Horseshoe Bend in Arizona is misschien wel het mooiste stuk rivier van West-Amerika. Niet zozeer het wandelen langs de rivier of het varen over de watermassa is imponerend, vooral het uitzicht op Horseshoe Bend is schitterend. Je vindt Horseshoe Bend in de staat Arizona, dichtbij het plaatsje Page en de welbekende Antelope Canyon. Als je een roadtrip maakt in West-Amerika wil je dit stukje natuur echt niet missen:

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend

Horseshoe bend trail

Horseshoe bend bezoeken

Horseshoe Bend trail & map

Eigenlijk is de trail naar Horseshoe Bend vanaf de weg helemaal niet zo lang. Je moet wel even een korte wandeling maken voor je bij het viewpoint bent, maar de lengte valt enorm mee. Vanaf de parkeerplaats loop je er namelijk in ongeveer 15 minuten al naartoe en vervolgens kun je bij het viewpoint het uitzicht van verschillende kanten bekijken. In 2017 is men ook begonnen om het pad nog duidelijker te maken, dus grote kans dat je het tegenwoordig helemaal snel vindt. Een map heb je dus ook niet per se nodig. Enige dat wel grappig is, is dat je het uitzichtpunt niet meteen opvalt als je er naartoe loopt. Op het eerste gezicht lijkt het net een grote open vlakte en hoe dichter je bij het viewpoint komt, hoe meer je op valt dat er meters diep een intens mooie rivier stroomt. En dat de rivier diep ligt, besef je je nog meer als je hoort dat sommige rotswanden zo’n 300 meter hoog zijn. Bizar toch! De parkeerplaats van Horseshoe Bend ligt trouwens vrijwel direct langs Highway 89, dus die is redelijk makkelijk te vinden.

Trail

Horseshoe bend sunset trail Horseshoe bend bezoeken Horseshoe bend sunset trail

De beste Horseshoe Bend foto’s maak je tijdens sunset of direct na het middaguur

Overdag kun je al hele vette foto’s maken van Horseshoe Bend maar tijdens sunset, het gouden uurtje, komt het landschap helemaal tot leven. De kleuren zijn normaal al diep rood en oranje van kleur, maar tijdens zonsondergang valt er een nog mooiere gloed overheen. Het water van de rivier is diep groep, dus die twee kleuren contrasteren fantastisch met elkaar. Neem trouwens wel een groothoeklens mee als je Horseshoe Bend gaat fotograferen, want de kans is groot dat je het uitzicht er anders niet helemaal op krijgt! Vlak na het middaguur is ook een goed moment om te fotograferen, omdat je dan geen last hebt van schaduwen, de zon staat dan goed hoog.

Waarom heeft de rivier bij Horseshoe Bend eigenlijk de vorm van een hoefijzer?

De reden dat de rivier in de vorm van een hoefijzer is gaan lopen heeft eigenlijk simpelweg te maken met dat die route de weg van de minste weerstand was. De natuur heeft zichzelf in bochten gewrongen en deze route bepaald. De rivier heeft trouwens de naam de Colorado River en bevindt zich in het Navajo Territory waar ook Antelope Canyon bij hoort. Niet veel verder van Horseshoebend vind je nog meer water, zo kun ej naar Lake Powell en de wereldberoemde Hoover Dam.

Antelope

Bezoek Lake Powell & Antelope in de omgeving van Horseshoe Bend

In de omgeving van Horseshoe Bend vind je ook het meer Lake Powell en het adembenemende Antelope Canyon. Vooral Antelope Canyon wil je niet overslaan als je eenmaal in dit deel van West-Amerika bent. Je gaat niet gauw zulke mooie rotsen tegenkomen die zulke prachtige vormen hebben. Vooral de Lower Antelope Canyon is onze favoriet en een echte aanrader. Trek voor zowel Antelope en Horseshoe Bend voldoende tijd uit en slaap bijvoorbeeld een nachtje of twee in Page. Lees hier meer over de Lower & Upper Antelope Canyon

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika