Death valley tips rijden
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Roadtrip route door Death Valley: Tips & Bezienswaardigheden

De gouden tip voor als je een roadtrip route door Death Valley gaat afleggen: Neem meer water mee dan je kunt dragen want Death Valley is de heetste plek in de USA! De temperatuur in de schaduw kan er zomers oplopen tot boven de 50 graden. Maar in de winter kampeer je op hogergelegen gedeelten misschien wel in de sneeuw. Ratelslangen, schorpioenen en vogelspinnen zijn naast de hitte je ergste vijanden. Maar toch verdient deze vallei in Amerika een plek op je bucketlist. De zoutvlakten zijn uniek, de uitzichten adembenemend, de zandduinen overdonderend en water is een goed bewaard geheim in deze woestijn. Je kunt er zwemmen in een koel zwembad onder de brandende zon. Benieuwd wat je niet mag missen in Death Valley? Je vindt hieronder tips voor je roadtrip route door Death Valley en ontdekt welke bezienswaardigheden je niet mag missen.

Stove Pipe Wells

Route door Death valley tips Stove Pipe Wells Route door Death valley tips Stove Pipe Wells general store tips Route door Death valley tips Stove Pipe Wells general store tips ezels

Stove Pipe Wells, dit stadje moet op je roadtrip route door Death Valley

Eind mei, als de zon recht boven Stove Pipe Wells Village in het hart van de vallei staat, is het 38 graden in de schaduw. Tumble Weed waait over straat. Stofwolken hangen boven de tot 50 meter hoge zandduinen in het zuiden. We zitten met een ijsje op de veranda van de General Store. Er zijn bronnen, maar er is geen water te zien. Daarna gaan we de bergen in. Op het heetst van de dag moet het daar koel zijn. Via Wild Rose Canyon Road komen we op 1200 meter hoogte in een gebied met bossen, een camping en tracks die leiden naar een bergtop met een adembenemend uitzicht over Death Valley. We parkeren bij een van de highlights: de Wildrose Charcoal Kilns. Deze meilers (houtskoolbranderijen) in de vorm van bijenkorven leverden houtskool aan de nabijgelegen zilvermijnen. Het houtskool werd met ezelskarren over een afstand van 35 km naar de mijnen vervoerd. Je komt in dit gebied nog steeds verwilderde ezels tegen die afstammen van dieren die 150 jaar geleden wisten te ontsnappen aan hun drijvers.

Death Valley tips

Death valley tipsRoute door Death valley tips

13 tips: Deze dingen moet je zeker doen in Death Valley

Kom je via het westen Death Valley in, ga dan:

 1. Naar de Racetrack Playa, een uitgestrekte zoutvlakte ten noorden van Panamint Springs
 2. Bezoek Wild Rose Charcoal Kilns (houtskool branderijen) bij Panamint City Ghost Town
 3. De zandverstuivingen bij Stovepipe Wells verkennen
 4. Mesquite Flat Sand Dunes, waar je prachtige zandduinen vindt
 5. Kamperen op de camping op Mahogany Flat
 6. De track lopen naar Wild Rose Peak met uitzicht over de vallei
 7. Zabrinskie Point & Artist’s Palette voor een fotoshoot
 8. Ubehebe Crater, waar hete stoom aan de aarde ontsnapt
 9. Dantes View, bij dit uitzichtpunt heb je een van de beste uitzichten over Death Valley
 10. Zoutvlakte van Badwater Basin waar je je in de brandende zon op een ijsbaan waant
 11. Golfbaan van de duivel (Devils Golf Course) of speel golf op de baan van Furnace Creek
 12. Zwemmen in de Furnace Creek Ranch Swimmingpool of bij het Stovepipe Wells Resort
 13. Naar de Opera House in Death Valley Junction
Devil’s Golf Course

Route door Death Valley devil's golf course

Route door Death Valley devils golf course

Mesquite Flat Dunes

Death Valley Bezienswaardigheden Mesquite Flat Dunes

Badwater Basin

Route door Death Valley Badwater Basin

Route door Death Valley zoutvlakte

Furnace Creek Golf course

Death Valley bezienswaardigheden Furnace Creek Golf course

Artist’s Palette

Roadtrip route Death Valley tips Zabrinskie Point

Route door death valley rijden tips bezienswaardigheden

Overnachten in Death Valley?

In Death Valley vind je een tiental campings. Wanneer je kosten wil besparen is het geen slecht idee om een kampeeruitrusting mee te nemen of deze in Los Angeles te kopen. De goedkopere hotels zijn vaak vol. Neem dus tientallen liters water en volop proviand mee en ga met je huurauto (die huur je het best bij Sunny Cars, daar betaal je namelijk een all-in huurprijs waardoor je niet hoeft na te denken over extra kosten of lastige verzekeringen als je je auto ophaalt) naar een camping in de bergen. Je vindt er stilte, prachtige natuur, adembenemende zonsondergangen en een fantastische sterrenhemel om bij in slaap te vallen. En als de avonden frisser zijn dan je had verwacht dan kun je chillen en barbecuen bij een houtvuur. Aan de oostkant van Death Valley in het dorp Death Valley Junction vindt je het legendarische Amargosa Opera House & Hotel. Boek deze idyllische locatie wel ruim van te voren. Als je geluk hebt kun je er, midden in dit niemandsland, een theatervoorstelling zien.

Amargosa

Death valley opera house Death valley opera house

Tips om Death Valley te overleven?

In Death Valley is geen openbaar vervoer. Huur dus een auto en kies zelf een roadtrip route door Death Valley. In de bergen is een four wheel drive wel fijn maar niet per se nodig. Mocht je met een camper willen gaan, houd er dan rekening mee dat de meeste camper verhuurbedrijven een bezoek aan Death Valley na 15 mei verbieden. Ga je dus na de 15e dan kun je beter een huurauto nemen. Bekijk het overzicht van huurauto’s bij Sunnycars, wat zo fijn is dat je hier meteen alle kosten hebt betaald en niet ter plekke nog een en ander moet betalen terwijl je wel volledig verzekerd bent. Wij hebben de huurauto van Sunnycars opgehaald in Los Angeles en hebben ons bezoek aan Death Valley gecombineerd met het bezoeken van onder andere deze stad.

Plan je bezoek ruim van te voren als je in hotels wilt overnachten. Wanneer je in de bergen gaat kamperen en tracks gaat lopen, trek dan sowieso langere tijd voor uit voor je route. Houdt er ook rekening mee dat je telefoon geen bereik heeft. Zorg dat je altijd voldoende water en voedsel bij je hebt; zeker als je tracks gaat lopen. En neem bij voorkeur een emmer ijs mee uit het hotel wanneer je de auto pakt. Wikkel de emmer in doeken, stop er je flessen water in en je hebt de hele dag koel water om te drinken.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika