Mojave woestijn route 66 roy's

Dit wil je zien tijdens je roadtrip door de Mojave woestijn in West-Amerika

Als je een roadtrip maakt door West-Amerika is het aan te raden om van Death Valley naar Joshua Tree National Park te rijden. Van de ene woestijn rol je dan naar de andere. Je komt verbluffende uitzichten tegen en ontdekt de mooiste plekken van de Mojave woestijn. Deze woestijn is vernoemd naar de Mojave-indianen die er oorspronkelijk vandaan komen en ligt voor een groot deel in Californië, maar sommige delen behoren ook tot de staten Nevada, Utah en Arizona. Niet verrassend als je bedenkt dat de woestijn een oppervlakte heeft van 57.000 km². Waarom de Mojave Woestijn de moeite waard is tijdens je roadtrip? Dat lees je hieronder!

Mojave woestijn

Zonsondergang mojave woestijn Zonsondergang mojave woestijn joshua tree national park

10 dingen die je, onderweg van Death Valley naar Joshua Tree, wilt doen in de Mojave woestijn

Wanneer je rust onder de sterren zoekt is de Mojave woestijn the place to be. Je mag er vrij kamperen bij Ghost Towns en verlaten mijnen. En hoe hoger je de bergen ingaat des te mooier strekt de melkweg zich uit aan de nachtelijke hemel. Het woestijnklimaat is heilzaam. De luchtvochtigheid is meestal minder dan 5%. Ziektes als reuma, jicht en artritis komen er niet voor. Op zwoele avonden voel je je hier als een slangenmens en zo loom als een leguaan zodra de zon hoog aan de hemel staat.

10 x doen in de Mojave woestijn:

  • Bezoek woestijndorpen als Shosone, Tecopa, Kelso en Amboy
  • Chill op de veranda van cafe’s en restaurants met een hapje en een drankje in de woestijndorpjes
  • Ga op zoek naar bronnen en hot springs in de vrije natuur bij Tecopa of geniet van zwembaden bij hotels en resorts
  • Maak een hike naar bronnen, verlaten mijnen en Ghost Towns in de Mojave woestijn
  • Bezoek boerderijen zoals de China Ranch Date Farm & Bakery in Tecopa
  • Ga naar het zwembad van Baker California, Baker City is “the gateway to Death Valley”, hier vind je ook de hoogste thermometer ter wereld
  • Kampeer in de Mojave woestijn en bezoek de druipsteengrotten in de Providence Mountains
  • Neem een selfie bij de Route 66 emblemen die voor Roys Motel in Amboy op het wegdek zijn geschilderd
  • Bezoek de zoutpannen van Saltus
  • Loop de Mc Callum pond trail af bij Palm Springs
Route 66

Mojave woestijn route 66 roy's

Ash Meadows mojave woestijn

Ga naar Ash Meadows, de grootste oase in de Mojave woestijn

Ten oosten van Death Valley strekt de Mojave Desert zich over honderden kilometers uit. De grootste oase in deze woestijn – Ash Meadows – ligt op een steenworp afstand van de oostelijke uitgang van Death Valley. Er woont niemand in deze oase. Kristalhelder water borrelt hier op uit de grond en stroomt de woestijn in. In de bronnen zie je visjes die alleen in deze biotoop voorkomen. De Devils Hole Pupfish leeft in een met hekken omgeven, door camera’s bewaakt en met water gevuld gat in de grond. Zeker geen idyllische plek. Maar hoe diep dit gat is, is onbekend. Duikers daalden ooit af tot een diepte van 832 meter. Maar gingen niet dieper. Dit onooglijke gat in de grond is het begin van een nog niet in kaart gebracht grottenstelsel dat geheel gevuld is met water. Hier leeft de unieke Pupfish al ruim 10.000 jaar voort. Na de officiële erkenning van de Pupfish als bedreigde diersoort kocht de National Reserve al het land rond de bronnen op en gaf het water de vrije loop. De wetlands die toen ontstonden zijn van internationaal belang. De bronnen zijn prachtig. Ze voeden forse waterreservoirs. Een bezoek aan dit gebied is zeker de moeite waard. In het nabijgelegen dorp Pahrump vind je warmwaterbronnen. Verderop in het indiaanse woestijndorp Shosone kun je uitstekend eten in de Crowbar Saloon en het Shosone Museum bezoeken.

Ash Meadows

Ash Meadows mojave woestijn Ash Meadows mojave woestijn

Planten

Mojave woestijn joshua tree planten Mojave woestijn cactus joshua tree

Op de foto met Joshua Trees in de Mojave woestijn

De Mojave woestijn staat uiteraard ook bekend om de Yucca brevifolia, oftewel de Joshua Tree die volop in het Joshua Tree National Park te vinden zijn. Een selfie of foto met zo’n imponerende gekke boom kan dan ook niet ontbreken tijdens je reis door de Mojave woestijn. Naast deze boom leven er honderden andere dieren en planten in het natuurgebied, als we wikipedia mogen geloven ligt het aantal tussen de 1750 en 2000. Iets wat je misschien niet verwacht bij een woestijn.

Joshua Tree

Mojave woestijn joshua tree bomen Mojave woestijn joshua tree boom

De Mojave woestijn bezoeken?

Wij bezochten de Mojave woestijn in mei, erg heet overdag en ietsjes koeler ‘s avonds, gemiddeld ligt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden. Gedurende het hele jaar valt er eigenlijk geen neerslag in de Mojave woestijn en juli is vaak de warmste maand van het jaar. De Mojave woestijn kun je in principe het hele jaar door bezoeken, wij deden dit gedurende een roadtrip door West-Amerika waarbij we een auto in Los Angeles hebben gehuurd. De auto hebben we thuis al gehuurd via Sunny Cars, dit omdat je dan een all-in huurprijs hebt en niet ter plekke nog voor gekke kosten komt te staan. Zoals kosten voor verzekeringen of andere onverwachte kosten. Je betaald misschien iets meer bij Sunny Cars, maar bent er wel verzekerd van dat je bij het ophalen niks extra meer hoeft te betalen en dat je goed verzekerd bent. Qua luchthaven ligt die van Los Angeles en Las Vegas erg gunstig, vergelijk hier vliegtickets naar Amerika. Op de luchthaven kun je vervolgens je huurauto ophalen. Hotels kun je het beste ter plekke regelen of vergelijk ze via Booking.com.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika