tips-voor-een-autohuren-amerika-roadtrip

11 Tips voor het huren van een auto in Amerika

Stel je bent van plan om een onvergetelijke roadtrip door de VS te maken. Het land van de onbegrensde mogelijkheden! Superleuk natuurlijk, alleen komt er heel wat informatie op je af als je dit nog nooit gedaan hebt. Zo moet je van alles regelen: Vliegtickets (check deze tips voor goedkoop vliegen eens), reisdocumenten, Amerikaanse dollars, de route plannen, hotels boeken én een auto huren als je wilt gaan roadtrippen. Kortom een aardige checklist. Je kunt het allemaal laten regelen via een reisbureau, maar eigenlijk is het zeker de moeite waard om het zelf te doen. Het scheelt je vaak enorm veel geld als je je reis zelf plant en als je weet waar je alles moet boeken, is het prima te regelen. Zo ook het huren van een auto in Amerika. Dit is op zich niet moeilijk, maar je moet een aantal zaken wel goed geregeld hebben. Om je te helpen staan in dit artikel alle belangrijke tips voor het huren van een auto in Amerika op een rijtje!

Auto huren Amerika

→ Onze favoriete site voor auto verhuur: Sunny Cars (via hen heb je altijd een all-in huurprijs)

1. Kies de juiste auto voor jouw reis

Big, bigger, best. In Amerika moet alles groter en beter zijn. Zo ook de auto’s. Regelmatig zie je enorme SUV’s je op de snelwegen voorbij scheuren. Betekent dit dat jij ook zo’n auto moet huren? Welnee. Waar het om gaat is dat je de juiste auto kiest voor jouw situatie. Gelukkig vind je op sites als Sunny Cars veel soorten huurauto’s! Of kijk eens bij EasyTerra, zij hebben ook een breed aanbod. Maar hoe kies je tussen al die verschillende auto’s?

Allereerst kun je het beste nagaan met hoeveel personen je reist, hoeveel bagage je meeneemt en waar je gaat rijden. Iedereen moet comfortabel kunnen zitten, aangezien je soms een flink aantal uren in de auto zit als je in Amerika gaat roadtrippen. Ook maakt het verschil of je langs de West-kust gaat cruisen of ergens gaat off-roaden in een National Park. Verder geldt: Een te kleine auto beperkt je in comfort, een te grote auto kost meer benzine en is vaak ook duurder als je hem huurt. Voordeel is wel dat benzine in Amerika een stuk minder kost dan in Nederland.

Ook goed om te weten als je een auto huurt in Amerika: Wanneer je een auto boekt, boek je altijd een categorie auto, dus nooit een specifiek model of merk. Ter plaatse krijg je dan een auto toegewezen die in deze categorie valt.

Vrijwel alle auto’s in Amerika zijn automaten. Het is dus even wennen om in het begin niet naar de versnellingspook te grijpen. Een GPS zit niet altijd standaard inbegrepen. Deze kun je bijboeken of je neemt je eigen navigatiesysteem mee met een routekaart van de VS. Of gebruik natuurlijk gewoon Google Maps op je telefoon! Ook kun je vaak zelf besluiten of je bijvoorbeeld een tweede bestuurder bij boekt of niet. Al die opties staan op Sunny Cars of EasyTerra en kun je daar makkelijk aan of uitvinken.

2. Let op je leeftijd

Om een auto te huren (zonder meerkosten) moet je minimaal 25 jaar oud zijn. Vanaf 21 jaar kan het ook, maar dan moet je een zogenaamde Under Age-toeslag betalen.

3. International rijbewijs is niet nodig

Good to know: Je Europese rijbewijs is gewoon geldig in Amerika, dus je hebt geen internationaal rijbewijs nodig! Je hoeft dus niet langs de ANWB om er een aan te vragen. Iets wat voor veel andere landen wel moet, denk bijvoorbeeld aan Japan.

4. Neem je creditcard mee, het liefst twee

In Amerika gaat vrijwel alles per creditcard, zo ook het huren van een auto. Je hebt dus geen internationaal rijbewijs nodig, maar wél een creditcard. Een creditcard heb je nodig om de borg te betalen bij het ophalen van de auto. De borg is afhankelijk van de specificaties van je boeking en de leverancier die je kiest. Dit kan bestaan uit je eigen risico, brandstof, BTW en eventuele extra’s zoals GPS of een kinderzitje. Zonder creditcard krijg je vaak je huurauto niet mee. Als je geen creditcard hebt, vraag er dan dus op tijd een aan.

Belangrijk is dat de naam van de creditcardhouder overeenkomt met de hoofdbestuurder op het huurcontract. Let ook op het bestedingslimiet van de kaart, soms kun je beter twee kaarten meenemen. Een goede creditcard en die gemakkelijk is aan te vragen, is de Bunq Creditcard. Deze kun je in principe meteen online aanvragen (en totaal onbelangrijk, maar wel leuk, deze creditcard ziet er echt heel tof uit!).

tips-voor-een-autohuren-amerika-onderweg2

5. Rij zoveel je wilt zonder extra kosten

Een echte tip voor Amerika is het afkopen van ongelimiteerde kilometers. Zoals je weet zijn de afstanden in Amerika soms eindeloos. De kans is dan groot dat je over je geschatte maximale kilometers heen gaat. Als gevolg betaal je boven het aantal vrije kilometers een extra bedrag per extra gereden kilometer. Dit kan soms aardig hard oplopen. Door het afkopen weet je precies wat het je gaat kosten en kun je zorgeloos nog een extra trip plannen.

6. Kies voor vol ophalen en vol inleveren

Soms krijg je de optie om de auto met een lege tank in te leveren (full/empty regeling), waarbij de verhuurder voor jou de tank weer ‘voordelig’ kan vullen. Ga hier niet op in, want in de praktijk is het vaak niet eens voordeliger. Want meestal is je tank helemaal nog niet leeg en rekenen ze een hoger tarief door. Vul hem dus lekker zelf en betaal alleen voor wat je hebt gebruikt. Op Sunny Cars staat dit altijd duidelijk aangegeven en boek je ook een huurauto tegen een all-in huursom, zodat je ter plekke niet voor extra kosten komt te staan.

7. Sluit de juiste verzekering(en) af

Om een zorgeloze vakantie te hebben, moet je jezelf vooraf goed verzekeren. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Maar welke heb je nu ‘echt’ nodig? Onze tip: Boek sowieso bij Sunny Cars want daar betaal je altijd een all-in huursom (dus incl. verzekeringen)! Of vergelijk zelf verschillende aanbieders via sites als EasyTerra.nl, zij hebben trouwens ook fijne annuleringsvoorwaarden.

Boek je toch ergens anders? Kijk allereerst goed welke verzekeringen al bij de prijs zijn inbegrepen. Meestal zijn er een aantal inbegrepen, maar je kunt je ook extra laten verzekeren. Aan te raden is dat je sowieso checkt of ongelimiteerde kilometers, een verzekering voor schade, diefstal en aansprakelijkheid en eigen risico inclusief zijn. Zo sta je nooit voor onverwachte verrassingen. Aanvullende extra’s zoals one way kosten, transfers, GPS, kinderzitje kunnen apart nog worden berekend. Wil je zeker weten dat je alles hebt verzekerd? Ga dan voor een all-inclusive of worry-free pakket.

Soms proberen automaatschappijen je ter plekke nog een grotere auto of nog meer verzekeringen aan te bieden als ‘upgrade’, maar doe dit niet. Als je de auto van tevoren weloverwogen hebt gekozen en verzekerd, heb je zoiets niet nodig.

8. Vermeld meerdere bestuurders op het contract

Gaan er meerdere personen rijden, dan moeten deze ook vermeld worden op het contract. Dit is verplicht, doe je dit niet dan kunnen de verzekeringen ongeldig worden verklaard. Dit kan extra kosten met zich mee brengen. Het opgeven van meerdere bestuurders is ook verstandig om te doen, want het rijden van lange afstanden kan erg vermoeiend zijn.

Tips-voor-een-autohuren-Amerika-kaartlezen

9. Kies een verhuurbedrijf op het vliegveld

Voor een snelle start kies je een bedrijf dat actief is op het vliegveld. Vaak rijden er shuttlebusjes af en aan vanaf de terminal om je naar de juiste verhuurder te brengen. Kies je hier niet voor dan moet je zelf een transfer (taxi of openbaar vervoer) regelen naar de verhuurlocatie.

Bij het ophalen en inleveren van de auto kun je een tijdstip plannen. Zorg altijd dat deze gelijk zijn aan elkaar. Bijvoorbeeld: haal je de auto om 14:00uur, dan lever je hem ook om 14:00uur in. Zo huur je altijd een specifiek aantal dagen. Lever je hem op een later tijdstip in dan afgesproken? Dan kun je een boete krijgen of zelf een extra dag huur moeten betalen! Zorg dus dat je ruim op tijd bent.

Is de ophaallocatie een andere dan de inleverlocatie? Dan moet je vaak nog ‘one way’ kosten betalen.

10. Regel je huurauto in Nederland

Soms lijkt het handiger om je auto ter plekke te huren, maar dit is het niet. Vaak ben je duurder uit omdat je nog allerlei verzekeringen moet afsluiten. Regel daarom alles in Nederland, bijvoorbeeld via een site als Sunny Cars. Zo kun je op eigen gemak alles vergelijken, in je eigen taal de voorwaarden doorlezen en de auto die jij wilt direct boeken. Bovendien is het chill dat zij altijd een all-in huursom hanteren. Zo kom je niet ter plekke voor gekke extra kosten te staan, zoals dure verzekeringen of extra’s.

11. Bespaar geld door een vergelijkingswebsite te gebruiken

Zoals echte Nederlanders betaamd willen we de beste optie, tegen de voordeligste prijs. Je kunt dit door een reisbureau laten doen of zelf elke verhuurder bij langs te gaan. Je kunt ook gebruik maken van een vergelijkingswebsite. EasyTerra is zo’n site. Het vergelijkt voor jou snel en gemakkelijk alle autoverhuurders in de Verenigde Staten. In een paar klikken zie jij de beste en goedkoopste opties voor jouw reis! Het zal je sowieso een hoop tijd en geld schelen.

Tot slot: Lees voordat je het contract aangaat alles nog even goed door. Kloppen alle data? Staan medebestuurders genoemd? Heb ik alle nodige verzekeringen? Wanneer je alle bovenstaande tips in gedachten houdt, komt het huren van de ideale auto helemaal goed.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika