wat doen in los angeles

Wat te doen in Los Angeles? 11 tips!

Los Angeles, bekend vanwege de vele celebrities die er wonen en haar beroemde Hollywood sign, maar ook een grote stad in Californië die enorm overweldigend kan zijn als je er op reis bent. Niet zo gek ook, want LA is de op één na grootste stad van Amerika. Het lijkt op een stad die bestaat uit aan elkaar gegroeide kleinere steden of plaatsjes. Venice Beach en Santa Monica liggen bijvoorbeeld wel dicht bij elkaar in LA, maar de wijk Hollywood is een flink stuk rijden en plekken als Laguna Beach (wie kent het nog van de MTV serie?) of Bel Air (van de Fresh Prince!) behoren er bijvoorbeeld ook bij. Tijd om wat orde te scheppen in deze grootse stad en je 10 concrete tips te geven voor een bezoek aan The City of Los Angeles!

11x Wat te doen in Los Angeles

Wat te doen in Los Angeles Hollywood

Los Angeles skyline Uitzicht Los Angeles

1. Hoe dicht kun jij bij het Hollywood sign komen?

Het welbekende Hollywood sign kan en mag je niet missen wanneer je in Los Angeles bent. Probeer er zo dicht mogelijk bij te komen en vereeuwig jezelf op een foto. Wij gingen onder andere naar het Griffith Park Observatory, vanaf daar ben je redelijk dichtbij de gigantisch grote witte letters (je bent op ongeveer 1 mile afstand). Maar het Hollywood sign kun je ook gewoon spotten vanaf Hollywood Boulevard.

2. Het mooiste uitzicht over Los Angeles heb je vanaf Griffith Park Observatory

Vanaf Griffith Park Observatory, een sterrenwacht centrum, heb je een tof uitzicht over de stad. Volgens sommige heb je vanaf hier zelfs het mooiste uitzicht over Los Angeles, dus dit is zeker een bezoekje waard tijdens je trip. Je kunt meer dan goed de skyline van LA bekijken, maar je hebt ook goed uitzicht over de Hollywood letters.

3. Lopen over de pier bij Santa Monica

Er zijn genoeg films, series of reclames waar de pier van Santa Monica in voor komt. Als je in Los Angeles bent, moet je hier dus ook zeker even naartoe. Maak, als je zin hebt, een rondje in het reuzenrad of ga op zoek naar de Route 66 bordjes. Het schijnt dat de pier het einde (of is het toch juist het begin?) is van de befaamde Route 66.

4. De bruggetjes bij Venice Beach: “Venice Canals Walkway”

Loop net als in de film Valentine’s Day als Ashton Kutcher over de witte bruggetjes in het wijkje achter Venice Beach. Het is een gewone woonwijken, waartussen verschillende grachtjes zijn gemaakt en waar witte bruggen over zijn gebouwd. Het schijnt dat de bruggen en grachten zijn gemaakt doordat de bedenker (Abbott Kinney) werd geïnspireerd door Venetië, vandaar ook de naam “Venice Canals Walkway”. Je vindt deze witte bruggen in de buurt van de straten N Venice Blvd en S Venice Blvd, maar je kan ook Howland Canal in je gps invoeren of Court D.

Wat te doen in Los Angeles Venice Beach Los Angeles Freakshow Venice los angeles

5. Streetart, kunstenaars en hippies spotten bij Venice Beach

Venice Beach is sowieso een leuke plek om te flaneren, zwemmen of rond te fietsen. Je spot er super veel streetart, kunstenaars die er hun nieuwe creaties verkopen en her der zie je typische hippies lopen. Het is een bekende plek uit de serie Californication en Hank Moody zie je hier gevoelsmatig ook zo rondlopen. Ga, als je hier bent, op zoek naar de Venice Beach letters. Je vindt ze als het goed is bij Windward Avenue en de kruising met Pacific Avenue.

6. Eten bij Cha Cha Chicken

Omdat wij sliepen in Santa Monica, hebben we het gebied hieromheen goed uitgekamd. Een van onze favoriete tentjes daar was Cha Cha Chicken, dat we ontdekte door een tip van een local. Je vindt er kip, kip en nog meer lekkere kip in de vorm van allerlei verschillende gerechten die Mexicaans aan doen. Niet zo’n zin in kip, maar wel in Mexicaans? Dan kun je ook fouter dan foute tex mex gaan eten bij Chepotle.

7. Ga naar een baseball game van de Dodgers!

Voor een all American experience, moet je tijdens je bezoek aan Los Angeles ook naar een baseball game gaan. Kaartjes zijn niet heel prijzig (kaartjes worden al verkocht vanaf 14 dollar en dat kan oplopen tot 44 dollar) en het is een plek waar menig Amerikaan zijn of haar weekend doorbrengt. Sommige wedstrijden duren enkele uren, maar die kom je door met fastfood snacks en het zingen van liedjes. Het stadion van de Dodgers ligt op een stuk rijden van plekken als Santa Monica (ongeveer 25 minuten), bij Elysian Park Ave, maar zo’n wedstrijd maakt je reisje wel helemaal compleet.

Shoppen Los Angeles

Hollywood sign ameriak los angeles

Wat is er te doen in Los Angeles

8. Shoppen!

Van Forever21 tot Abercrombie en van Converse Stores tot de Macy’s of Levi outlets. Je lijkt alles te kunnen kopen in Amerika. In Santa Monica vind je een grote shopping street Thrid Street Promenade en Santa Monica Place, maar rij voor de grap ook een keer naar de Wallmarts voor een echte Amerika ervaring. En wil je iets unieks? Koop dan iets bij de kunstenaars op Venice Beach!

9. Laguna Beach

Als je tot een bepaalde MTV-generatie hoort, zal je dit strand meer dan goed kennen: Laguna Beach. Later volgde daarop The Hills en veel van de locaties die je in deze serie hebt gezien, zijn in Los Angeles te vinden. Fans van Lauren Conrad of Brody kunnen dus volop hun hart ophalen.

10. Welke sterren kun jij spotten bij  Hollywood Boulevard?

Als je in Los Angeles bent, moet je natuurlijk ook even naar Hollywood Boulevard zijn geweest. Dit is de straat waar je handafdrukken van verschillende sterren vindt en sterren waarin hun naam staat geschreven. Check in welke handafdruk jij het beste past en welke sterren jij allemaal kunt spotten? En kun je echt geen genoeg krijgen van alle celebrities? Dan wordt op veel plekken ook een rondleiding of tour aangeboden waarbij je langs de huizen van beroemdheden rijdt.

11. Doe mee met de fitgirls en boys op het strand van Santa Monica

Op het strand van Santa Monica zul je heel veel mensen zien sporten. Ze hangen in ringen, klimmen in touwen, lopen hard, fietsen of komen op skateboards voorbij gezoeft. Om Los Angeles als een local te ervaren, moet je eigenlijk even meedoen. Daarna is er genoeg strand om op uit te rusten.