Joshua boom joshua tree national park tips

Ga je naar Joshua Tree National Park? Check deze tips & ontdek wat je wilt zien

De route van Death Valley naar Joshua Tree National Park bestaat eigenlijk uit twee woestijnen: de Mojave woestijn en de Colorado Desert. De grens tussen deze woestijnen loopt dwars door Joshua Tree National Park, een natuurgebied waarin honderden bomen staan met de meest vreemde vormen. De Joshua Tree. Die bomen staat vooral in Mojave Desert, die is namelijk wat hoger gelegen en daardoor kouder en natter. Benieuwd naar onze tips voor Joshua Tree National Park? We hebben hieronder alles wat je wilt weten voor je verzameld!

Vind de beste vliegticket deals naar de VS
→ Mega tof: boek een camperreis naar Amerika via Travelhome

Tips voor Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park mag je niet missen tijdens je roadtrip door West-Amerika. De gelikte rotsformaties, de unieke vegetatie, de oasen, cactustuinen en de nachtelijke sterrenhemel zijn een geweldig decor. Zeker wanneer je gaat paardrijden of kamperen in het hoogste deel van het park. Er zijn tientallen tracks die je kunt lopen en de rotsen zijn geliefd bij de beginnende bergbeklimmer. In het weekend kan het er behoorlijk druk zijn. Het is dan ook verstandig om je plek op de camping ruim van te voren te reserveren. Vanwege het woestijnklimaat plan je je reis liever in het voor- of najaar. Maar ook dan kan het warm zijn en is het belangrijk om altijd extra voedsel en ruim voldoende water mee te nemen op een hike. Let ook goed op, want je telefoon heeft geen bereik en in iedere rotsspleet kan een giftige ratelslang of tarantula op de loer liggen. Neem zeker ook wat warme kleren mee. Juist in een woestijn koelt het ‘s avonds flink af!

joshua tree national park tips joshua boomjoshua tree national park tips rotsen Mojave woestijn joshua tree boom Mojave woestijn joshua tree bomen Joshua boom joshua tree national park tips

Tips om Joshua Tree National Park te bezoeken

Eind mei, begin juni zijn wij naar Joshua Tree National Park geweest. Vanwege het woestijnklimaat plan je je reis liever in het voor- of najaar, dan is het net wat aangenamer. Een aantal andere tips die we je mee kunnen geven voor het plannen van jouw bezoek aan Joshua Tree National Park: Vlieg naar Los Angeles of Las Vegas als je Joshua Tree National Park wilt bezoeken, deze vliegvelden liggen het meest gunstig. Huur verder vanaf thuis alvast een auto, dit scheelt soms in de kosten dan ter plekke iets boeken en je bent verzekerd van goede verzekeringen. Wij hebben onze huurauto gehuurd via Sunny Cars, dit omdat ze een all-in huursom bieden waardoor je niet voor onverwachte kosten ter plekke komt te staan en je zeker weet dat je goed verzekerd bent. Als je op een camping gaat slapen in Joshua Tree kun je dat zoals eerder gezegd beter vooraf al goed reserveren, wil je in hotels slapen dan kun je die goed zoeken via Booking.com.

Waar zit de Joshua Tree National Park entrance?

Rijd je vanaf Los Angeles of Las Vegas naar Joshua Tree dan moet je er rekening mee houden dat er drie ingangen zijn, dit zijn de entrance stations:

  • De West Entrance ligt 5 miles ten zuiden van het knooppunt (junction) van Highway 62 & Park Boulevard bij Joshua Tree Village
  • De North Entrance ligt in Twentynine Palms (waar je ook de toffe streetart vindt), drie miles ten zuiden van het knooppunt (junction) van Highway 62 & Utah Trail
  • De South Entrance in de buurt van Cottonwood Spring, daar is een toegangspoiirt bij Interstate 10, 25 miles ten oosten van Indio

Wat te doen in Joshua Tree National Park?

Benieuwd wat je echt moet doen in Joshua Tree National Park, tips:

Cactussen: De cholla cactus gardens kun je niet missen ze liggen pal langs de enige meer dan 100km lange weg tussen de de noordwestelijjke en de zuidwesteliijke ingang van het park.

Forty Nine Palms Oasis: De hike naar Forty Nine Palms Oasis gaat heuvelop en daalt dan naar een punt dat bedekt is met palmen en een rijke vegetatie. Bijzonder om te zien, dat ligt daar zomaar middenin de hete woestijn te groeien.

Entrance center: Ga aan het begin van je bezoek aan Joshua Tree National Park naar een van de bezoekerscentra, deze liggen bij de drie ingangen van het park. Er is water, airco en volop informatie te vinden.

Barkers Dam: Loop vanaf de camping in Hidden Valley naar Barkers Dam en Keys Ranch en ervaar het bijzondere landschap van de op meer dan 1000 meter hoogte gelegen woestijn. Dit zijn niet al te lange hikes.

Ryan Mountain: Hike vanaf de camping in Hidden Valley naar de top van Ryan Mountain en geniet van een prachtig uitzicht over het park.

Cottenwood Spring: De Cottenwood Spring ligt op een breuk in de aardkorst waardoor water aan de oppervlakte komt en een rijk, met onder andere waaierpalmen, begroeide oase ontstaat. Vlakbij de oase ligt een camping (met water) en er lopen trails tussen de rotsformaties naar onder andere Lost Palms Oasis.

Skull Rock: Deze rots vind je langs de Park Boulevard. Erosie van water zorgde dat het graniet van de rots uitsleet. De rots lijkt nu op een schedel.

Jumbo Rocks: Overal in het park vind je enorme ronde of ovalen stenen, soms van wel meer dan 30 meter hoog zijn. De ‘jumbo rocks’ vind je rondom de gelijknamige kampeerplaats.

Black Rock Canyon: Deze kloof vind je in de noordwesthoek van het park dichtbij Black Rock Campground. Je kunt vanaf hier de 2km lange Hi-View Nature Trail.

Indian Cove: Tussen de West en North Entrance vind je een weg die je naar Indian Cove brengt. Dit gebied is geliefd bij klimmers vanwege de hoge rotsformaties. Vanaf de camping hier kun je ook de 1km lange Indian Cove Nature Trail lopen.

Oase joshua tree national park tips

Oase joshua tree np

De leukste campings in Joshua Tree np

Wil je deze plek echt ervaren dan wil je zeker een paar dagen en nachten tussen de tot 10 meter hoge Joshua Tree bomen slapen en bij de waaier palm oases zijn. Leuke campings in Joshua Tree np vind je bij:

Hidden valley: De camping in Hidden Valley ligt tussen bomen en rotsformaties en is een ideale plek om zelf een weg te kiezen tussen de rotsformaties. Reserveer de camping bijtijds en neem voor meerdere dagen water mee.

Jumbo Rocks: De camping Jumbo Rocks ligt bovenop de de rotsen is ruim van opzet en kost net als alle andere campings in Nationale Parken $20 per nacht. Hier is ook geen water.

Er zijn meer campings, 8 in totaal. In sommige gevallen kun je reserveren, in andere gevallen geldt simpelweg “first come, first serve”. Het ligt soms aan de camping, maar ook aan de periode waarin je het natuurgebied bezoek. Check via de officiele site van Joshua Tree welke campings er precies zijn en hoe je er kan verblijven. Ook moet je er rekening mee houden dat niet elke camping stromend water heeft, als je een grote camper hebt met eigen douche en toilet maakt dit niet uit maar als je enkel met een tentje overnacht is stromend water wel zo prettig natuurlijk.

Zonsondergang mojave woestijn joshua tree national park Zonsondergang mojave woestijnJoshua boom zonsondergang

Slaap je graag in een hotel? Kies er een in Twenty Nine Palms

Verblijf je graag in een hotel dan bieden de stadjes Joshua Tree en Twenty Nine Palms volop mogelijkheden. Leuke hotels vind je gemakkelijk via Booking.com. Je vindt hier retro horeca gelegenheden, leuke winkeltjes en er zijn mogelijkheden om paarden te huren. Daarnaast is de streetart in Twenty Nine Palms awsome, je verwacht saaie rechte gebouwen maar plots zijn ze versierd met enorme kunstwerken aan de zijkanten. Check de streetart in Twenty Nine Palms hieronder:

Joshua tree national park tips Streetart Twenty Nine Palms streetart streetart twenty nine palms joshua tree np Joshua tree national park tips Streetart Twenty Nine Palms streetart Joshua tree national park tips Streetart Twenty Nine Palms streetart streetart in joshua tree twenty nine palms streetart in joshua tree twenty nine palms Joshua tree np streetart

En die gekke Joshua Boom, wat kan je daar nog over vertellen?

Het meest iconische voor dit natuurpark is natuurlijk de Joshua Boom die soms wel 15 meter hoog kan worden, deze Joshua boom staat ook wel bekend als Yucca brevifolia. Deze boom komt voornamelijk in de Mojave woestijn voor, waardoor deze boom dit natuurgebied extra bijzonder maakt. Waarom de bomen ooit de Engelse naam Joshua Tree hebben gekregen? Als we wikipedia checken lezen we dat de naam ooit is gegeven door mormonen die door het gebied trokken en de boom vonden lijken op de profeet Jozua die met zijn armen naar de hemel rijkt.

Joshua tree national park tips saloon Joshua tree saloon tips Joshua tree national park tips museum

Bezoek de grootste oase bij Joshua Tree: Big Morongo Canyon Preserve

Verlaat je Joshua Tree National Park over route 62 richting LA dan kom je langs de Big Morongo Canyon Preserve. Deze oase is een vogelreservaat van internationale waarde. In de kolibri-tuin vliegen de vogeltjes af en aan naar de plek waar ze voedsel vinden. De oase wordt permanent voorzien van water dat zachtjes stroomt langs een trail van bijna 7 kilometer lang. Met een beetje geluk spot je er een lynx of een beer. Slangen hoor je ritselend over de dode bladeren op de bodem schuiven. Hier is is de habitat van de Californian Kingsnake. In het eerste deel van de oase zijn rolstoeltoegankelijke flonderpaden aangelegd. Kleine kinderen mag je hier niet alleen laten. Ze zijn een te gemakkelijke prooi voor een Lynx.

Joshua Tree National Park kolibrie

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika