San Francisco wat doen

Wat te doen in San Francisco?

Vandaag een trip down memory lane, want we reizen even mega snel terug naar de plek waar mijn wereldreis begon: San Francisco, Amerika! Een stad om niet snel te vergeten en door sommigen zelfs de leukste stad van Californië genoemd. San Francisco is de perfecte plek voor het begin van een camperreis door Amerika, maar ook voor gewoon een stedentrip of van een wereldreis. Wij verbleven er ongeveer vijf dagen en wat is er veel te doen in San Fran! Benieuwd naar wat jij ook niet mag missen als je er heen gaat? Ontdek mijn tips:

11 dingen die je wilt doen in San Francisco:

Wat te doen in San Francisco:

1. Best beds in town: San Francisco Downtown hostel

Als eerst een hostel tip. Een reis plannen begint uiteindelijk toch met het boeken van een vliegticket en leuk hostel, dus het is niet geheel onbelangrijk ;) Ons hostel lag in Downtown San Francisco en is een onderdeel van Hostelling International. Het downtown hostel is vooral groot en gelukkig ook schoon. Je vindt er allerlei soorten kamers, van dorms tot private rooms, er is een grote keuken waar iedereen mag koken, meerdere chill ruimtes en vaak wordt er ‘s avonds ook iets leuks georganiseerd. Maar misschien nog belangrijker, het hostel ligt super centraal én ze hebben het beste bagelontbijt met cream cheese en vers fruit. Een echte aanrader dus!.

2. Bike away with San Francisco’s Blazing Saddles

Het allerleukste om te doen in San Francisco is een fiets huren en naar de overkant van de rode Golden Gate Bridge fietsen. Even op die mega brug staan is al een hele ervaring, maar aan de overkant is ook nog eens veel te doen:

  • Vista Point: Direct aan de overkant van de brug kom je bij Vista Point aan. Stap even af en geniet van het uitzicht van de stad en de Golden Gate brug. Zeker weten een kodak momentje.
  • Sausalito: Wanneer je weer terug wilt naar de stad kun je vanaf Sausalito de ferry nemen. Een leuk tochtje, want met de ferry vaar je dicht langs de gevangenis Alcatraz.
  • Waldo Point Harbor: Wanneer je door Sausalito fietst kom je al snel bij Waldo Point Harbor uit. Een plek waar bijna 250 woonboten liggen. De een nog gekker dan de ander. Dit komt omdat in dit gebied veel hippies zijn gaan wonen na de tweede wereldoorlog.
  • Muir Woods: Het is een stukje fietsen, maar dan heb je ook wat! Aan de overkant van de Golden Gate Bridge vind je namelijk de Muir Woods. Een bos vol met kustsequoia’s. Dit zijn reusachtige bomen die eindeloos hoog zijn.

Fietsen worden onder andere verhuurd bij Blazing Saddles en wanneer je in een hostel slaapt kun je bij deze verhuurder vaak korting krijgen op de prijzen. Wij vonden de fietsen lekker rijden en kregen ook een kaartje mee vol met leuke routes, zeker een aanrader dus! Een andere aanrader is Baja Bikes, via hun kun je zelfs een tochtje maken door San Francisco op een tandem, hoe cool is dat!

3. Kijken naar de Golden Gate bridge

Je kan er over heen fietsen, je kan er over heen rijden met de auto, je kunt er zelfs onder door varen maar… misschien is het net zo leuk om gewoon even naar de Golden Gate te kijken. Deze rode brug is namelijk het herkenbare beeld van San Francisco. Maak bijvoorbeeld een wandeling vanaf Fisherman’s Wharf langs de zee, over het strand en geniet van het uitzicht op de Golden Gate.

4. Via Lombard Street naar de restaurantjes bij Chestnut

Jammer genoeg was ik er zelf niet in de zomer of lente, dan schijnt het nog mooier te zijn door alle bloemen die er dan groeien: Lombard Street. Dit is een kronkelige straat die bestaat uit acht haarspeldbochten. De straat vind je vlak voor de top van één van de bergen waar San Francisco uit bestaat. Fiets of rij er gewoon even langs met de Powell-Hyde tram en eindig je avontuur bij Chestnut Street voor een hapje en een drankje. Chestnut Street staat bekend om haar leuke restaurants.

5. De typische huisjes bij Alamo Square

Veel huizen in San Francisco worden gekenmerkt door een Victoriaanse bouwstijl en zo is dat ook bij Alamo Square. Dit is een park dat omringd wordt door een woonwijk met allerlei kleurige huisjes die in mooi contrast staan met de skyscrapers van downtown San Francisco.

6. Fisherman’s Wharf in San Francisco

Natuurlijk kan Fisherman’s Wharf niet ontbreken in dit lijstje. Het is een van de populairste dingen om te bezoeken in San Francisco. Je vindt de Fisherman’s Wharf bij pier 39. Er zijn hier veel winkeltjes te vinden en ook gennoeg restaurantjes. Vergeet bovendien niet langs de zee leeuwen te lopen. Die liggen altijd op pontons in de haven te chillen.

7. Bezoek Alcatraz

Vanaf Fisherman’s Wharf kun je het al zien liggen: Alcatraz. De gevangenis van San Francisco. Alcatraz Island kun je vanaf Pier 39 dan ook gemakkelijk bezoeken. Naar horen zeggen een bijzondere ervaring die je niet wilt missen als je in San Francisco ziet. Je ziet in Alcatraz namelijk nog goed hoe goed bewaakt de gevangenis ooit was en hoe de gevangenen er ooit hebben moeten leven.

8. Op zoek naar wat Hollands in San Fran?

Voor wie heimwee heeft naar ons koude kikkerlandje moet naar het eind van het Golden Gate Park lopen. Of rijden, aangezien het park nogal groot is. Hier vind je namelijk een echte Hollandse molen bij de John F. Kennedy Drive. Inclusief tulpen als je geluk hebt. Verder kun je als je hier bent even naar het strand doorlopen voor een korte strandwandeling.

9. Union Square en Chinatown

Dichtbij het eerder genoemde HI Hostel vind je Union Square en Chinatown. Ook deze twee highlights moet je in San Francisco eigenlijk niet overslaan. Bij Union Square vind je bekende winkels als Macy’s en een grote Nike store. Chinatown is vooral gevuld met oosterse winkeltjes en zoals je misschien al verwacht zijn de Aziatische invloeden van buiten al goed zichtbaar. Het wijkje hangt vol met lampions en ook de huizen zijn kleuriger dan ergens anders.

10. Wandel door San Francisco langs de Transamerica Pyramid en scheve huizen

Wanneer je in San Francisco bent moet je eigenlijk gewoon een wandeling maken (of de tram nemen, want die is dus ook erg leuk). Loop langs jet beroemde Transamerica Pyramid gebouw dat puntig de lucht in steekt. Maar kijk tijdens het lopen over één van de heuvels waar San Francisco op gebouwd is ook naar de schots en scheef gebouwde huizen.

11. Ga naar het grappige Haight-Ashbury en reis terug naar de Summer of Love

Haight-Ashbury is een wijk in San Francisco, maar door haar historische verleden niet zomaar één. In deze wijk vond namelijk de Summer of Love plaats, een belangrijk moment voor de hippiecultuur in de jaren 60. Het is een wijk waar muziek, liefde, hippies en jongeren zichzelf konden zijn en daar zie je nu nog heel wat van terug als je kijkt naar de grappig vormgegeven huizen en winkels.

San Francisco wat doen

Slapen in San Francisco

Naast leuke dingen doen in San Francisco, heb je natuurlijk ook een goede slaapplaats nodig. Je kan gemakkelijk allerlei hotel aanbieders vergelijken met Trivago of Booking.com, maar hieronder vind je ook alvast een aantal leuke hostels en hotels. Waaronder ook het eerder genoemde Downtown hostel.

slapen in San Francisco hostel

Wil je slapen in het centrum van San Francisco én lijkt het je leuk om: Andere reizigers te ontmoeten, elke ochtend te genieten van een super lekker bagel ontbijt met vers fruit en ‘s avonds mee te doen aan gezamenlijke activiteiten? Dan is het San Francisco Downtown Hostel bij Union Square de slaapplaats voor jou.

Slapen in San Francisco Wharf in

Een prima prijsje én dichtbij Fisherman
s Wharf, oftewel Pier 39, dat is het Wharf Inn hotel. Dit hotel ligt gunstig en de kamers zijn zoals je verwacht in Amerika: Simpel ingericht, schoon en natuurlijk met gratis wifi.

slapen in san francisco appartement

Bij Booking.com vind je allerlei leuke B&B’s en appartementen in San Francisco. Vaak is zoiets wat huiselijker dan een hotel, maar voor een ontbijtje of room service zal je zelf moeten zorgen.

Nog een vliegticket nodig voor San Francisco of zoek je een rondreis?

Ben je nog op zoek naar een goedkoop of gunstig vliegticket voor je reisje naar San Francisco? Kijk dan eens hier of hier. Op al die plekken kun je gemakkelijk tickets vinden en deze voor verschillende data vergelijken. Maak je liever een gehele georganiseerde reis naar San Francisco? Dan kun je ook eens kijken bij TUI, daar kun je overigens ook heel gemakkelijk en gratis een persoonlijke offerte opvragen online. Verder zijn deze organisaties ook interessant: Riksjatravel (Amerika online) of bij TUI. Zij organiseren beide ook mooie reizen naar Amerika en San Francisco.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika