Niet te missen nationale parken in Amerika

In Amerika vind je 59 nationale parken, dit zijn bijzondere natuurgebieden die beschermd worden door de National Park Service. In deze lijst van nationale parken vallen bekende natuurgebieden als de Grand Canyon, Death Valley, Bryce Canyon en Yellowstone National Park. Maar er zijn ook een aantal andere nationale parken die de moeite waard zijn om te leren kennen. Ontdek ze bijvoorbeld tijdens een camperreis door Amerika. Hier vind je een overzicht van onze favorieten en waar je deze national parks kunt vinden:

Nationale parken in Amerika

Saguaro

Waar: Arizona
Het Saguaro National Park wordt gekenmerkt door talloze cactussen. Meters hoog staan deze reuze cactussen met hun gebogen armen in een woestijnlandschap. Het klimaat in dit landschap zorgt dat het zomers 40 graden kan worden, terwijl de temperatuur in de winter ‘s avonds daalt tot 4 graden. Je vindt het Saguaro National Park dichtbij Tucson.

Saguaro
Saguaro National Park

Everglades

Waar: Florida
In het zuiden van Amerika in de staat Florida vind je de Everglades. Een grote en subtropische wildernis waar je met een airboat door de mangroves kunt varen. Je vindt hier wilde dieren zoals krokodillen, vogels en zeekoeien.

Grand Canyon

Waar: Arizona
Grand Canyon is een groot national park dat bijna 5000 vierkante kilometer beslaat. De Grand Canyon is ontstaan dankzij de Colorado River. Deze rivier heeft er voor gezorgd dat de Grand Canyon uit allerlei verschillend gekleurde rotslagen bestaat. Dit geeft een mooi uitzicht en door sommige wordt de Grand Canyon zelfs gezien als een van de natuurwonderen.

Arches

Waar: Utah
In Utah vinden we het national park Arches. Zoals de naam misschien doet vermoeden vind je hier bergen die in bogen gevormd zijn. De rode zandstenen bogen staan in een woestijnachtige omgeving en dat geeft een spectaculair uitzicht.

Olympic Park

Waar: Washington
Olympic National Park bestaat uit een regenwoud en is dan ook een groen gebied. De meeste bekende wouden zijn het Hoh-woud, Queets en het Quinault-woud. Je kunt hier mooie wandelingen maken of naar de met zalm gevulde rivieren gaan rondom de Olympic Mountains.

Sequoia Park

Waar: California
De grootste bomen ter wereld, Sequoia’s, vind je in het Giant Forest in het Sequoia National Park in California. De grootste boom is de General Sherman. De bomen zijn zo groot dat er bij sommige zelfs een auto doorheen kan rijden.

Bryce Canyon

Waar: Utah
Als je aan Bryce Canyon denkt moet je jezelf een oranje landschap voorstellen dat bestaat uit meters hoge hoodoos, ook bekend als aardpijlers. Dit zijn unieke rotsformaties die lijken op grote pilaren. Je hebt bij Bryce Canyon mooie view points zoals Sunrise Point en Fairyland Point. Verder kun je dichtbij het Bryce Canyon park overnachten op een camping, een aanrader!

Bryce Canyon
Bryce Canyon

Denali National Park

Waar: Alaska
In Alaska vinden we het Denali National Park. Hier vind je de hoogste berg van Amerika genaamd Mount McKinley waarvan de toppen besneeuwd zijn. Het Denali National park is dan ook een bergachtig landschap en Mount McKinley geeft een bijzonder uitzicht.

Rocky Mountains

Waar: Colorado
In het national park de Rocky Mountains vind je niet alleen bergen, maar ook rivieren, bossen en tundragebieden. Verder is de kans groot dat je hier wilde dieren ziet zoals herten, beren en dikhoornschapen met grote hoorns.

Vulcanoes National Park

Waar: Hawaii
In de staat Hawaii zijn meerdere vulkanen te vinden. De meest actieve vulkanen vind je in het Hawaii Vulcanoes National Park bij het eiland Big Island. Zo vind je er de Mauna Loa vulkaan en de Kilauea. Op sommige plekken kun je zelf hete lava de zee in zien stromen.

Petrified Forest

Waar: Arizona
In het nationale park Petrified Forest vind je versteende bomen in een woestijngebied. Je vindt in het park verschillende uitkijkpunten met mooie vergezichten. Een van de mooiste stukken is bij de Tepees, je vindt daar kleurrijke bergen in de vorm van piramides.

Yosemite

Waar: California
Het Yosemite National Park wordt gekenmerkt door een bergachtig landschap, watervallen, cliffen en een aantal sequoia’s. Ofwel ‘s werelds grootste bomen. Yosemite is een van de populairste nationale parken en wordt dan ook druk bezocht.

Yellowstone

Waar: Wyoming
Het Yellowstone National Park is het meest oude nationale park van Amerika. Dit park is met name bekend vanwege de vele geisers die je er vindt. De geisers spuiten met volle kracht water de lucht in en sommige waterbronnen hebben zeer bijzondere kleuren. Verder vind je in Yellowstone national park watervallen en wilde dieren zoals wolven, bizons en beren.

Yellowstone
Yellowstone

Death Valley

Waar: California
Het national park Death Valley is de heetste en droogste plek van de USA. Zo kan het er soms 55 graden worden. Dit park bestaat uit bergen, zandduinen, eindeloze wegen en zoutvlaktes.

Great Sand Dunes

Waar: Colorado
In de staat van Colorado vinden we eindeloos veel zandduinen in het national park Great Sand Dunes. Sommige duinen behalen soms een hoogte van zo’n 230 meter en op de achtergrond zie je de ruige Sangre de Cristo Mountains die een onderdeel zijn van de nog beter bekende Rocky Mountains.

Joshua Tree

Waar: California
In de Mojave en Colorado Desert vind je Joshua Tree National Park. Dit nationale park wordt gekenmerk door de gelijknamige bomen die een aparte uitstraling hebben. Naast de Joshua trees vind je hier verschillende oases, zandduinen en plekken waar je goed kunt klimmen.

Big Bend

Waar: Texas
De Big Bend vind je in Texas dichtbij de grens met Mexico en is gevormd dankzij de Rio Grande. Een deel van dit nationale park bestaat uit de Chihuahuan Desert maar je hebt er ook mooie canyons zoals de Santa Elena Canyon.

Zion National Park

Waar: Utah
Een van de bekendste nationale parken in Utah is Zion. Zion is een kleurig berglandschap met mooie view points. De roodkleurige bergen bestaan uit zandsteen en je vind in dit nationale park hoge plateaus, canyons en bergtorens. Met name Zion Canyon wordt door reizigers graag bezocht, hier vind je ook de Virgin River.

→ Bekijk hier al onze Amerika artikelen