Monument Valley bezoeken

Via Highway 163 naar Monument Valley, ontdek waarom je naar dit stuk Amerika wil

Als je een roadtrip gaat maken door West-Amerika mag het bezoeken van Monument Valley niet ontbreken. Hier ga je even terug in de tijd, waan je je even in het Wilde Westen en zie je moeder natuur op haar best. Fantastische rode rotspartijen lijken namelijk zomaar de lucht in te rijzen en lichten helemaal op zodra de zonsondergang begint. Een machtig mooie plek om te zijn. Lees hieronder alles over welke bezienswaardigheden je moet zien als je naar Monument Valley gaat.

Rij via Highway 163 naar Monument Valley

De rit naar Monument Valley is al een feest op zich. Je rijdt een hele poos over zo’n typisch eindeloze weg die zo kenmerkend is voor Amerika. Grote gele lijnen in het midden van de weg en een weidse vlakte aan weerszijde. Maar bij Highway 163 eindigt de weg niet bij een lege horizon. Je rijdt juist steeds dichter naar de silhouetten van verschillende rotsformaties toe. Hoe dichterbij je komt, hoe beter je de typerende rotsen van Monument Valley ziet. Machtig om te zien en heel even heb je het gevoel het Wilde Westen in te rijden. Je kan je zo voorstellen dat hier vroeger tientallen cowboys op paarden hebben rond geraasd. Het verbaasd je ook niet dat deze locatie meer dan eens is gebruikt in films of reclames, een beter decor voor een Best Western ga je namelijk niet vinden.

Monument Valley Bezoeken

Monument Valley bezoeken roadtripMonument Valley bezoeken tips Monument Valley bezoekenMonument valley bezoeken roadtrip tips Monument Valley bezienswaardigheden

Monument Valley: East Mitten, West Mitten en Merick Butte

De drie veel gefotografeerde rotsformaties van Monument Valley zijn ontstaan door erosie en deze zandsteenformaties hebben de namen East Mitten, West Mitten en Merrick Butte. Ze zijn tientallen meters hoog, zo tikken ze met gemak de 300 meter aan. Deze drie rotsen zijn ook de meteen de meest gefotografeerde, maar er zijn meer mooie bezienswaardigheden in Monument Valley.

Twee bezienswaardigheden die je ook wil bezoeken: Totem Pole en Three Sisters

Iets meer verscholen dan East Mitten, West Mitten en Merrick Butte zijn de bezienswaardigheden Totem Pole en Three Sisters. De namen zijn toepasselijk uitgekozen voor de rotsen die je zult zien. De Totem Pole rotsen liggen ten westen van de drie bekendere rotsen en Three Sisters ligt nog wat dieper in het landschap. Bij de Totem Pole zul je ook prachtige rode duinen vinden die elke dag wel op een nieuwe plek lijken te liggen, zo verschuift de grens van de duinen meer dan eens.

Een van de bezienswaardigheden: Valley Drive

Een andere weg naast Highway 163 die ook zeker bij de bezienswaardigheden van Monument Valley hoort is Valley Drive. Vanaf het bezoekerscentrum heb je al een fantastisch vergezicht op de rotsen, maar het is nog mooier als je vanaf daar Valley Drive op rijdt. Het is een onverharde weg, een echte dirt road, die je al kronkelend dichterbij de rotsen brengt. Je krijgt zo een nog betere blik op dit machtig mooie gebied. Heb je niet de juiste auto om het gebied in te gaan of wil je simpelweg niet graag zelf rijden en meer informatie? Dan kun je ook met een Navajo Indiaan een georganiseerde tour maken. Zo kom je meteen meer te weten over gebied omdat een local je mee op avontuur neemt en zie je nog meer van het landschap. Ook kun je ervoor kiezen om een wandeling te maken, in het gebied loopt bijvoorbeeld de Wildcat Trail. Tijdens deze wandeling kom je aardig dicht langs de West Mitte rotsformatie.

Monument Valley Bezienswaardigheden

bezienswaardigheden Monument Valley Monument Valley bezoeken auto bezoeken Monument Valley bezienswaardigheden

Monument Valley bezoeken? Zo kom je er!

Als je Monument Valley wilt bezoeken, dan kun je dat het beste doen tijdens een roadtrip door West-Amerika. Dit prachtige natuurgebied ligt dicht bij het punt waar vier staten samenkomen, bij Four Corners. Hier komen de staten Utah, Arizona, Colorado en New Mexico bijeen. Maar Monument Valley zelf ligt op de grens van Arizona en Utah. Qua vliegvelden ligt het vliegveld van Las Vegas en Los Angeles dichtbij. Maar je kan dus ook Monument Valley in je roadtrip route opnemen en het gebied bezoeken nadat je in Bryce Canyon, Antelope Canyon of de Grand Canyon bent geweest. In de winter kan Monument Valley voorzien zijn van een dun sneeuw laagje en in de zomer kan het flink heet worden, een echte juiste reistijd is er dus niet per se.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika