Wat te doen in Las Vegas

Wat te doen in Las Vegas? 10 tips!

Een roadtrip door West-Amerika staat bij heel wat reizigers op de wishlist, niet zo gek als je denkt aan al die waanzinnige nationale parken die je er vindt: Denk aan Bryce Canyon, Joshua Tree national park of de Grand Canyon. Maar bij zo’n roadtrip staat een tripje naar Las Vegas vaak ook op de to do. Net als Hollywood is Las Vegas echt zo’n bestemming die je uit films kent en die het de American dream vertegenwoordigen. Niet verrassend dus dat je zoiets een keer met eigen ogen wilt zien! Omdat Las Vegas zo’n bijzondere bestemming is, leek het ons hoog tijd om eens een paar highlights op een rij te zetten. Hieronder lees je dan ook wat te doen in Las Vegas als je er een paar dagen (of eventjes) bent!

10 x Wat te doen in Las Vegas?

Wat te doen in Las Vegas

1. Flaneer of neem een hop-on hop-off bus over The Strip

The Strip is eigenlijk het hart van Las Vegas. Aan The Strip vind je namelijk alle grote casino’s die in deze woestijnstad te vinden zijn. Dit stuk is echt niet alleen leuk als je een gokje wilt wagen, ook simpelweg naar de hotels, de poespas en mensen kijken is hier al een hele belevenis. Bovendien worden er ook veel shows gegeven bij sommige plekken en er zijn heel goede feestjes. De meest bekende plekken op The Strip hebben we hieronder op een rij gezet:

 • New York New York
 • The Mirage
 • The Venetian
 • Caesars Palace
 • Bellagio
 • Luxor Hotel
 • The Strat
 • Las Vegas Hilton
 • Circus Circus
 • Flamingo
 • Wynn
 • Mandalay Bay
 • Excalibur
 • Encore
 • Aria

2. Maak een helicopter vlucht over Las Vegas

In Canada hebben wij eens een helicopter vlucht gemaakt, maar een andere toffe plek om met een heli op avontuur te gaan is Las Vegas. Je vliegt over de torenhoge gebouwen, je ziet highlights vanaf grote hoogte en je voelt je zelf even alsof je in een Amerikaanse topfilm speelt. Check hieronder de video om te zien wat je tijdens zo’n vlucht kan verwachten:

Vlieg mee over Las Vegas

3. Ga naar een optreden van bekende artiesten

Wist je dat je in Las Vegas super goed naar spectaculaire optredens kunt van bekende artiesten? Voorgeen stond Celine Dion op het podium, maar nu kun je onder andere nog genieten van shows van Lady Gaga, Christina Aguilera, Hans Klok of Diana Ross. Als je zo’n artiest altijd al eens hebt willen zien, is dit de ideale plek!

4. Pink een traantje weg bij de fontein van Bellagio

Het is avond, het deuntje van ‘My heart will go on’ van Celine Dion hoor je ineens overal om je heen en vlak voor je spuit water metershoog de lucht in. Nooit gedacht dat een fontein een tranentrekker kon zijn, maar het waterspektakel Bellagio komt er aardig dicht bij in de buurt. Helemaal als je voor het eerst in je leven in Amerika bent en je even een besefmomentje hebt van hoe tof het eigenlijk is dat je zover aan het reizen bent en aan het begin van een 6 maanden lange wereldreis staat. Het water spuit bij Bellagio bijna 140 meter de lucht in en als de show met het muziekje van ‘My heart will go on’ niet is dan is er een andere op ‘Viva Las Vegas’. Elke show duurt een aantal minuten en ze vinden op verschillende tijden op de dag plaats. Vroeg op de avond kun je bijvoorbeeld om de 30 minuten een show bekijken en later op de avond als het echt donker is zelfs om de 15 minuten.

Wat doen in Las Vegas roze oldtimer

5. Bekijk de stad vanaf The Strat

Een uniek uitzicht op de stad heb je vanaf The Strat. Hier kun je Las Vegas zien vanaf 365 meter hoogte en heb je een 360 graden uitzicht. Neem de lift omhoog en geniet van het uitzicht. Bovenop zul je trouwens ook een aantal attracties vinden. Wij durfden er niet in, maar als je een beetje een achtbaan liefhebber bent dan ga je dit heel tof vinden. Over achtbanen gesproken: Bij New York New York is ook een hele zieke achtbaan te vinden, die gaan van binnen het gebouw ineens naar buiten! Een deel van de rails is namelijk om het gebouw heen gebouwd. Super freaky om te zien!

6. Vaar in een gondel in The Venetian & luister naar het gezang van gondeliers

In Las Vegas lijk je soms wel de wereld rond te kunnen reizen. Het ene moment voelt het alsof je in Frankrijk bent, dan weer in New York (Bij New York New York is bijvoorbeeld een replica van het vrijheidsbeeld neergezet) en het volgende moment sta je in hartje Venetië. Bij The Venetian waan je je namelijk echt even in Italië. Zelfs het plafond is geschilderd alsof het de blauwe lucht is en tussen de winkeltjes door is een soort riviertje gemaakt waarin gondels varen. Stap zelf in zo’n overpriced bootje (eerlijk gezegd niet echt een aanrader) of ga ergens zitten en kijk naar de voorbijvarende mensen en zingende gondeliers. Sommige gondeliers zijn echt onwijs goed en zingen soms de mooiste opera’s, dus het is zeker de moeite waard om even te blijven staan, hoe cliche het ook is allemaal!

Parijs in Vegas

Wat te doen in Las Vegas Paris Eiffeltoren

7. Bekijk hoe een vulkaan uitbarst bij The Mirage

Elke spot op The Strip doet haar best om zoveel mogelijk mensen naar hun te trekken. The Mirage doet dat door een vulkaan te laten uitbarsten voor hun gebouwd. Vooral ‘s avonds is het leuk om even bij deze spot te stoppen, dan is de act het meest spectaculair dankzij het lichtgebruik.

8. Ben je in Las Vegas, dan moet je een gokje wagen toch! Of niet?

Wij hebben eerlijk gezegd aan niks meegedaan in Las Vegas. Wij vonden het al hilarisch om naar alle poes pas, gekke Amerikanen en shows te kijken. Ook het wandelen door al die gebouwen is al een hele ervaring en hetzelfde geldt voor malls. Inmiddels ben ik twee keer in Las Vegas geweest en de eerste keer kwam Paris Hilton bijvoorbeeld haar nieuwe schoenen presenteren in een mall. Hilarisch om al die mensen in de rij te zien staan en zo’n beroemdheid een selfie zien maken met al die fans. Ben je toch benieuwd of je geluk hebt met zo’n spelletje? Dan is het natuurlijk wel verstandig om vooraf te bedenken hoeveel je uit zou willen geven. Zo voorkom je dat je jouw hele reisbudget er doorheen jaagt. Zorg ook dat je meedoet aan iets waarvan je de spelregels kent en wat basisstrategieën. Het ziet er soms super makkelijk uit, maar in werkelijkheid kan je natuurlijk binnen no time alles kwijt zijn.

Wat te doen in Las Vegas op de foto dansers

9. Maak een foto bij het ‘Downtown Las Vegas’ bord

Een cliche foto die je simpelweg gemaakt moet hebben, is een foto bij het ‘Downtown Las Vegas’ bord. Grote kans dat er ook verklede mensen staan die je foto kunnen opleuken voor een paar dollar. Maar het is ook al tof om gewoon zelf op de foto te gaan met dit iconische bord.

10. Bezoek het oude las Vegas bij Downtown Las Vegas

‘s Avonds is het ook tof om naar Downtown Las Vegas te gaan. Ik raad je niet aan om er helemaal naartoe te lopen vanaf The Strip. Hebben wij wel gedaan omdat we ons backpackers-budget niet wilde verspillen aan een busticket en achteraf gezien was dat echt een helse tocht. Pak dus de bus en rij hier ‘s avonds naartoe. Hier kun je soms nog van die can can girls zien en er is ‘s avonds een hele toffe lichtshow op het plafond. Ohja en over het oude Las Vegas gesproken, je kan onderweg er naartoe waarschijnlijk een paar newly weds zien. Rondom Las Vegas zijn namelijk love-wedding-chapels te vinden en daar zie je soms mensen trouwen in gewone trouwkleding maar ook wel eens in Elvis & Marilyn Monroe look. Crazy Americans!

Wil je blijven slapen in Las Vegas?

Tot slot nog wat laatste tips om te overnachten in Las Vegas. Als je een roadtrip maakt en een auto hebt gehuurd waarin je kan slapen, dan kun je gemakkelijk dichtbij The Strip kamperen bij Circus Circus. Slaap je liever in een hotel? Dan is er echt genoeg keuze!.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika