Route 66: legendarisch asfalt voor motorrijders

De Route 66 is misschien wel het meest historische stukje asfalt in de wereld. De ‘Mother Road’, zoals de Amerikanen hem aanbiddend noemen, was een van de eerste snelwegen die in de Verenigde Staten werd aangelegd. Alhoewel de Route 66 sinds 1985 als snelweg officieel is opgeheven ligt de weg er nog steeds en is het een waanzinnig populaire route onder motorrijders. Met een lengte van in totaal 3940 kilometer is het een ideale ‘biker-trip’, met tal van historische bezienswaardigheden langs de route. Een roadtrip is nooit tot in de puntjes te plannen. Om je toch een beetje op weg te helpen geven we hier een aantal highlights en praktische tips voor de beste Route 66 ervaring!

Highlights Route 66

De Route 66 is op zichzelf eigenlijk al een hoogtepunt. Toch zijn er bezienswaardigheden die je zeker niet over het hoofd mag zien. Neem het Route 66 museum in Clinton, Oklahoma. Hier kan je alles te weten komen over de geschiedenis van de historische route. De Cadillac Ranch bij de Texaanse stad Amarillo is nog zo’n hoogtepunt. Dit kunstproject herbergt 10 Cadillacs die met de neus in de grond zijn begraven. De achterzijden van de auto steken uit de grond en zijn kunstig bewerkt met graffiti. De Barringerkrater in de buurt van Flagstaff is het spoor wat een gigantische meteoriet 50.000 jaar geleden heeft achtergelaten. Het hemellichaam bevatte een diameter van 50 meter en heeft met zijn inslag een krater van maar liefst anderhalf kilometer achtergelaten!

Praktische tips

Naast bezienswaardigheden zijn er ook een aantal algemene tips die handig zijn als je de route 66 in Amerika wilt berijden:

Neem de tijd voor route 66

Wanneer je de gehele Route 66 wil verkennen leg je maar liefst 3940 kilometer af op je motor. Als je alle bezienswaardigheden langs de route wilt bekijken dien je dan ook zeker vier weken uit te trekken. Zo kan je op een ontspannen tempo de weg voltooien zonder je een moment te hoeven haasten. Heb je minder tijd? Probeer dan op zijn minst drie weken uit te trekken. Twee weken is al snel te krap waardoor je de ontspanning van de route gaat missen.

Plannen en reserveren van bestemmingen

Het vooraf plannen en reserveren van bestemmingen heeft zo zijn voor- en nadelen. Wanneer je reserveringen maakt ben je natuurlijk verzekerd van een overnachting op een plek waar je dat graag wilt. Echter ben je hierdoor wel een stuk minder flexibel tijdens je reis. Bij een dag met minder weer of bij motorpech loop je dan al snel achter de feiten aan.

Van oost naar west

Met de Route 66 heb je natuurlijk de keuze om twee richtingen op te rijden. Toch is het aan te raden om van oost (Chicago) naar west (Santa Monica) te reizen. Op deze manier reis je van een koel naar een warmer klimaat en kan jij je warmere en zwaardere kleren onderweg achterlaten. Zo reis je uiteindelijk lichter en heb je meer ruimte voor souvenirs.

Motor huren of verschepen

Afhankelijk van je wensen kan het gunstiger zijn om je eigen motor naar de V.S. te verschepen in plaats van er een te huren. Daarnaast is het natuurlijk wel zo mooi om de historische route met je eigen motor af te leggen! Hier zijn mogelijkheden voor. Zo verscheept Transport Overzee direct van Nederland naar Chicago. Gemiddeld duurt de transport een week. Op deze manier kan je bij aankomst in meteen aan je roadtrip beginnen!

Meer lezen over Route 66 of Amerika in algemeen?

Dan hebben we nog genoeg gave tips voor je! Ontdek bijvoorbeeld ook de staat Oregon in Amerika en de stad Portland die je er vindt. Wat dacht je van een bezoekje aan alle nationale parken in Amerika? Maar ontdek ook wat te doen in San Francisco, een van de meest populaire steden in de USA.