Wat te doen op Oahu? Dit zijn de tofste bezienswaardigheden & tips

Reisinformatie Oahu

Het eiland waar vele Hawaii vakanties beginnen is het eiland Oahu. Dit is het op twee na grootste eiland van Hawaii en ook de plek waar de bekende stad Honolulu te vinden is. Dit zorgt er dan ook voor dat dit het drukst bewoonde eiland van Hawaii is. In Honolulu vind je zoals je gewend bent van Hawaii mooie stranden, denk bijvoorbeeld aan Waikiki Beach, maar daarnaast wordt deze stad ook gekenmerkt door vele winkels van bekende merknamen, restaurants en mooie hotels. Naast Honolulu vind je op Oahu de prachtige baai Hanauma Bay waar je tijdens het snorkelen op zoek kunt gaan naar schildpadden. De echte surfers gaan op Oahu naar de North Shore. Dit is namelijk dé plek om te surfen op de welbekende Hawaiiaanse monster waves. Met name in de winter kunnen deze golven meters hoog worden. Oahu is op de kaart van Hawaii te zien als het tweede eiland van links.

Kaart Hawaii


Reistips Oahu

Weten wat je écht moet doen als je op Oahu bent? Lees onze reistips:

Duke Kahanamoku

Ben je op Oahu en loop je langs het strand in Honolulu? Vergeet dan niet op de foto te gaan met het beeld van de meest bekende surfer van Hawaii: Duke Kahanamoku. Dit iconische beeld dat je vindt bij Waikiki beach is een verbeelding van de “The father of modern surfing” en de échte surfliefhebbers leggen er een lei bloemenkrans bij.

Surfen bij North Shore

Zoals we al zeiden, wie van surfen houdt moet bij de North Shore van Oahu zijn geweest. In de winter vind je hier monster waves (meters hoge golven) en al surf je zelf niet, het is hoe dan ook een spannend spektakel om te zien. Vanuit Honolulu kun je gemakkelijk de bus nemen naar de North Shore of je huurt een huurauto en gaat zelf op pad. Ga voor een dagje naar de North Shore of blijf er een aantal nachten slapen en ontvlucht de resorts van Waikiki Beach!

Stairway to Heaven

Het mooiste uitkijkpunt op Oahu vind je nadat je de Stairs to Heaven hebt belopen. Deze trappen wordt ook wel de Haiku Stairs genoemd en vind je dichtbij Haiku Valley. Bereid je wel voor op een zware tocht, de trap bestaat uit meer dan 3500 treden en is meer dan stijl. Daarbij zijn de trappen momenteel gesloten voor het publiek, maar sommige wandelaars negeren dit.

Ananassen van Dole

Altijd al eens willen zien hoe ananassen groeien (nee, inderdaad niet aan een boom)? Bezoek dan de Dole Plantage op Oahu, je weet wel van die blikken ananas uit de supermarkt. Je vindt er niet alleen een heleboel ananassen, maar ook een doolhof, de pineaple express en een tour waarin wordt verteld hoe ananassen verbouwt worden.

Snorkelen bij Hanauma Bay

Hanauma Bay vind je dichtbij Honolulu en is een baai waar je goed kunt snorkelen. Bereid je op een mooie dag wel voor op een wachtrij, want je kunt deze baai niet zomaar betreden. Bovendien wordt elke bezoeker verplicht om een introductiefilmpje te kijken waarin wordt uitgelegd hoe je voorzichtig met koraal en schildpadden om moet gaan. Op deze manier wordt getracht om de natuur langdurig mooi te houden.

Diamond Head krater

Wanneer je in Honolulu bent en in Waikiki Beach loopt zal de Diamond Head krater,je al snel opvallen. Deze krater wordt ook wel Leahi genoemd en is een van de meest bekende herkenningspunten van Oahu. Je kunt bij de Diamond Head mooie wandelingen maken en dit is dan ook zeker een aanrader als je op Oahu bent.

3 reacties

Geef een reactie, deel jouw reistips!