Vakantie Hawaii Oahu Hanauma Bay

Wat te doen op Oahu? Dit zijn de tofste bezienswaardigheden & tips

Het eiland waar vele Hawaii vakanties beginnen is het eiland Oahu. Dit is het op twee na grootste eiland van Hawaii en ook de plek waar de bekende stad Honolulu te vinden is. Dit zorgt er dan ook voor dat dit het drukst bewoonde eiland van Hawaii is. In Honolulu vind je zoals je gewend bent van Hawaii mooie stranden, denk bijvoorbeeld aan Waikiki Beach, maar daarnaast wordt deze stad ook gekenmerkt door vele winkels van bekende merknamen, restaurants en mooie hotels. Naast Honolulu vind je op Oahu de prachtige baai Hanauma Bay waar je tijdens het snorkelen op zoek kunt gaan naar schildpadden. De echte surfers gaan op Oahu naar de North Shore. Dit is namelijk dé plek om te surfen op de welbekende Hawaiiaanse monster waves. Met name in de winter kunnen deze golven meters hoog worden. Oahu is op de kaart van Hawaii te zien als het tweede eiland van links.

Honolulu & Oahu op de kaart van Hawaii

Kaart van Hawaii vakantie

Benieuwd wat te doen op Oahu? Check onze tips:

Weten wat je écht moet doen als je op Oahu bent? Lees onze reistips:

1. Duke Kahanamoku

Ben je op Oahu en loop je langs het strand in Honolulu? Vergeet dan niet op de foto te gaan met het beeld van de meest bekende surfer van Hawaii: Duke Kahanamoku. Dit iconische beeld dat je vindt bij Waikiki beach is een verbeelding van de “The father of modern surfing” en de échte surfliefhebbers leggen er een lei -bloemenkrans bij.

Duke Kahanamoku

Hawaii vakantie Oahu standbeeld

2. Stairway to Heaven

Het mooiste uitkijkpunt op Oahu vind je nadat je de Stairs to Heaven hebt belopen. Deze trappen wordt ook wel de Haiku Stairs genoemd en vind je dichtbij Haiku Valley. Bereid je wel voor op een zware tocht, de trap bestaat uit meer dan 3500 treden en is meer dan stijl. Daarbij zijn de trappen momenteel gesloten voor het publiek, maar sommige wandelaars negeren dit.

3. Surfen (of surfers kijken) bij North Shore

Zoals we al zeiden, wie van surfen houdt moet bij de North Shore van Oahu zijn geweest. In de winter vind je hier monster waves (meters hoge golven) en al surf je zelf niet, het is hoe dan ook een spannend spektakel om te zien. Vanuit Honolulu kun je gemakkelijk de bus nemen naar de North Shore of je huurt een huurauto en gaat zelf op pad. Ga voor een dagje naar de North Shore of blijf er een aantal nachten slapen en ontvlucht de resorts van Waikiki Beach!

Vakantie hawaii oahu surfen

Oahu Hawaii surfers north shore

4. Ananassen van Dole

Altijd al eens willen zien hoe ananassen groeien (nee, inderdaad niet aan een boom)? Bezoek dan de Dole Plantage op Oahu, je weet wel van die blikken ananas uit de supermarkt. Je vindt er niet alleen een heleboel ananassen, maar ook een doolhof, de pineaple express en een tour waarin wordt verteld hoe ananassen verbouwt worden.

5. Snorkelen bij Hanauma Bay

Hanauma Bay vind je dichtbij Honolulu en is een baai waar je goed kunt snorkelen. Bereid je op een mooie dag wel voor op een wachtrij, want je kunt deze baai niet zomaar betreden. Bovendien wordt elke bezoeker verplicht om een introductiefilmpje te kijken waarin wordt uitgelegd hoe je voorzichtig met koraal en schildpadden om moet gaan. Op deze manier wordt getracht om de natuur langdurig mooi te houden.

Vakantie Hawaii Oahu Hanauma Bay hawaii vakantie

6. Diamond Head krater

Wanneer je in Honolulu bent en in Waikiki Beach loopt zal de Diamond Head krater,je al snel opvallen. Deze krater wordt ook wel Leahi genoemd en is een van de meest bekende herkenningspunten van Oahu. Je kunt bij de Diamond Head mooie wandelingen maken en dit is dan ook zeker een aanrader als je op Oahu bent.

7. Drink een Mai Tai en geniet van een Hawaiian Shave Ice

Er zijn twee dingen die je ook moet proeven tijdens je Hawaii vakantie. Dat is een Mai Tai, deze tropische cocktail is een perfecte belichaming van de Hawaiiaanse Aloha Spirit. Niet zo’n zin in alcohol? En is het lekker warm buiten? Dan moet je een Hawaiian Shave Ice bestellen, zo’n ijsje wordt vaak overgoten met fel gekleurde ranja en in een neonkleurig bakje gedaan waardoor het niet alleen een lekkere maar ook vrolijke verkoeling is. Wij dronken er een op het strand, dichtbij Waikiki Beach.

Vakantie Hawaii schaafijs Oahu waikiki beach

vakantie naar Hawaii Oahu

Zo plan je je vakantie naar Oahu & Hawaii

Wij zijn vanuit Los Angeles naar Hawaii gevlogen en zijn er ongeveer een week gebleven. Je kan hier gemakkelijk vliegtickets naar Oahu zoeken. Wij hebben vervolgens via Booking.com een hotel gezocht waar we redelijk goedkoop meerdere dagen konden verblijven, we hadden express een hotel bij Waikiki Beach uitgekozen omdat die wat goedkoper waren. Ook hadden we geen budget om een huurauto te huren en vanuit Waikiki Beach bleken dingen wel te voet te bereiken of gemakkelijk met het openbaar vervoer. Of we nog een keer in Waikiki Beach zouden slapen, weten we niet. Je ervaart hier Hawaii wel echt als een vakantiebestemming, er is namelijk veel hoogbouw, hotels en entertainment ‘s avonds. Op zich is het daardoor wel gezellig, maar je ervaart niet Hawaii als natuureiland.

Vervoer op Oahu

Wij vonden het heel makkelijk om met de bus te reizen op Oahu. Enige wat wel grappig en soms ook wel weer lastig was, waren de vreemde Hawaiiaanse namen! Sommige zijn bizar lang en het was elke keer weer grappig als een halte werd uitgesproken. Lees hier meer over het Hawaiiaans

→ Bekijk hier al onze artikelen over Hawaii