Rondreis Florida Everglades

Roadtrip Florida: Route tips voor een ultieme rondreis!

Florida, een Amerikaanse staat die op sommige momenten bijna Zuid- of Midden-Amerikaans aan voelt. Enerzijds door het lekkere weer en die fel blauwe zee die vergelijkbaar is met de oceaan rondom de Caribische eilanden, maar anderzijds ook door de multiculturele samenleving. Als je een rondreis door Florida gaat maken zijn er een aantal plekken die niet mogen ontbreken op je roadtrip-route. Benieuwd welke stukjes je niet mag overslaan? We hebben hieronder voor je op een rij gezet welke plekken wij met onze huurauto van Sunnycars.nl hebben bezocht in 1,5 week tijd:

Roadtrip Florida: Maak een ultieme rondreis door Florida!

roadtrip florida Wynwood walls in Miami

1. Miami, het beginpunt van je rondreis door Florida

Grote kans dat Miami de plek is waar jouw Florida rondreis begint. Wij haalde onze huurauto op bij het vliegveld (Sunnycars.nl is een goede autoverhuurder of kijk bij EasyTerra) en vervolgens reden we naar het Vagabond Hotel dat dichtbij plekken als Aventura Mall ligt (hier kun je goed shoppen), maar ook bij mooie stranden en je kan vanuit dit hotel ook goed naar de leukste wijk van Miami: Wynwood! In Wynwood hebben wij een food tour gedaan, maar alleen de streetart is eigenlijk al fantastisch om te zien.

Ook Miami Beach en Ocean Drive mag je in Miami niet overslaan. Dit is de plek om mensen te kijken, maar je kan er ook kleurige art-deco gebouwen spotten. Wij sliepen hier in het Sense Beach House hotel dat een onwijs fijn zwembad op het dak heeft, maar we gingen ook uit eten bij het toffe Freehand (de cocktails & burger zijn daar echt een aanrader) en we konden vanaf Ocean Drive ook een leuk tochtje met de watertaxi maken. Verder vind je hier redelijk dichtbij in de buurt ook het Seaquarium en vanuit Miami kun je uiteraard ook goed de Everglades ontdekken. Rij bijvoorbeeld in 1,5 uur tijd naar Everglades Alligator Farm!

Lees ook:

Rondreis Florida Fort Lauderdale

2. Fort Lauderdale, dé plek om even te relaxen

Na Miami stond Orlando als volgende bestemming op de route, maar eerst wilde we nog even Fort Lauderdale ontdekken. We stopte hier voor een paar uurtjes en genoten vooral van het strand. Ook kun je in Fort Lauderdale lekker uit eten of drankjes doen en als je zin hebt, is een korte wandeling over de pier ook een aanrader. Wij vonden Fort Lauderdale echt onwijs rustig aanvoelen, al schijn je hier ook hele heftige spring break taferelen tegen te kunnen komen als je op een ander strand zit. Check dus even goed waar je heen gaat als je in Fort Lauderdale een stop maakt tijdens je Florida rondreis.

Harry Potter World dragon

3. Orlando, als je tijdens je Florida rondreis op zoek bent naar sensatie moet je hier heen

Orlando wordt ook wel omschreven als de fun capital of the world. Niet zo gek ook, want waarschijnlijk is dit de enige stad op de wereld waar je zoveel grote pretparken bijeen vindt. Wij gingen onder meer naar Walt Disney World en sliepen toen in het Lake Buena Vista Resort Village & Spa Hotel, hier hadden we een heel relaxt appartement, beneden was een groot zwembad mét piratenschip waarin een glijbaan zat en vanuit het hotel was een gratis shuttle bus service van en naar de Walt Disney World pretparken.

Toch vonden we een ander pretpark nog gaver dan Walt Disney World en dat kwam vooral doordat in Universal Studios een gigantische Harry Potter World is te vinden. Je waant je echt even net als Ron, Hermelien en Harry in de wereld van Zweinstein. Onwijs gaaf om mee te maken en we hebben eigenlijk nog nooit in zulke toffe attracties gezeten. Toen we naar Universal Studios gingen, sliepen we in het Coco Key Hotel & Water Resort. Ook hier konden we gebruik maken van een gratis shuttle bus service van en naar het pretpark, maar het was ook leuk dat dit hotel een eigen waterpark had met gigantische glijbanen.

Wil je even de natuur in als je in Orlando bent? Dan is het nog gaaf om met een Airboat Ride meet te gaan! Dit kan meer dan goed bij Boggy Creek Airboat rides en tijdens zo’n half uur of uur is de kans groot dat je veel slangen en krokodillen spot. Een onwijs gave ervaring en de manier om wat meer van de Everglades te zien.

Lees ook:

Roadtrip Florida Everglades

4. Everglades, niet te missen tijdens je Florida rondreis

Zoals je hierboven al even kort kon lezen, combineerde wij ons bezoek aan de Everglades vooral met onze stop in Miami en Orlando. Zo gingen we naar Everglades Alligator Farm dat in de buurt van Miami is te vinden en in de richting van de Florida Keys ligt. Hier kun je zowel krokodillen, alligators als kaaimannen spotten en natuurlijk ontbreekt een Airboat Ride ook niet.

Vanuit Orlando kun je goed een tour over de Everglades maken bij Boggy Creek Airboat rides, de hele dag door worden tours georganiseerd van een half of heel uur. Ook hier is de kans op het spotten van krokodillen groot en wij hebben ook heel wat slangen gezien.

Tot slot een laatste tip voor de Everglades: Als je vanaf Miami naar Naples rijdt, dan kun je het beste de route over de Route 41 nemen. Deze snelweg neemt je dwars door de Everglades mee en onderweg zul je genoeg plekken tegenkomen waar je met een boot verder dit natuurgebied in kunt.

Naples Florida tour

5. Naples, wilde dolfijnen spotten vanaf de Naples Pier

Naples ligt in tegenstelling tot Miami niet aan de oostkust van Florida, maar aan de westkust. Het is een fijn stadje waar je gigantische huizen kunt kijken, wilde dolfijnen kunt spotten vanaf de welbekende Naples Pier maar ook kun je andere activiteiten ondernemen zoals meegaan met een Segway tour. Wij sliepen hier maar twee nachten, maar dat was genoeg om Naples te leren kennen. Wanneer je hier bent is het ook tof om de 10.000 Marco Islands te ontdekken per kano, dit is een mooi natuurgebied dat rondom de stad ligt.

Lees ook:

Florida Keys

6. Florida Keys, bezoek Key Largo tot Sunset Key tijdens je Florida rondreis

Last but not least, de waanzinnig mooie Florida Keys! We moeten eerlijk toegeven dat Key Largo (het eerste eiland van de Florida Keys) niet meteen ons hart stal, maar hoe verder je komt hoe mooier de eilanden worden. Zo vonden we Bahia Honda State Park waanzinnig tof, maar ook Islamorada is een aanrader en het ultieme hoogtepunt was natuurlijk Sunset Key.

Lees ook:

Planning van deze roadtrip route door Florida

Wij hebben in totaal 2 weken door Florida en de Bahamas gereisd (hier lees je al onze Bahamas tips). Onze planning zag er als volgt uit:

  • 4 dagen Miami
  • 4 dagen Orlando
  • 3 dagen Bahamas (wij zijn vanuit Miami met Bahamas Air naar Nassau gevlogen)
  • 2 dagen Naples
  • 2 dagen Florida Keys

Dit was best een strakke planning, maar in principe is het te doen.

Meer zien van de Florida rondreis die wij hebben gemaakt? Kijk onderstaande filmpje!

Wil je meer zien van onze Florida rondreis? Je vindt al onze tips nog eens terug in onderstaande filmpje:

→ Bekijk hier al onze artikelen over Florida