roadtrip door Zuidwest-Amerika

On the road again: de perfecte roadtrip door Zuidwest-Amerika

Amerika is hét land voor een roadtrip, dat weet je vast al. Maar waar begin je en wat moet je zeker zien? De VS is groot en de opties zijn eindeloos. Daarom geven we je tips voor de ideale roadtrip door Zuidwest-Amerika.

1. Los Angeles

We beginnen in Los Angeles. De welbekende filmstad aan de kust. Met zijn wereldberoemde Hollywood sign en Rodeo Drive, waar je zomaar een celeb kunt spotten. Natuurlijk ook bekend om Disney Land en de Universal Studio’s. Maar wist je dat je eigenlijk helemaal geen pretpark nodig hebt om compleet onder de indruk te raken van dit bijzondere deel van het land? Met een natuur zo afwisselend en wijds, de vriendelijke mensen en unieke steden word je sowieso de hele dag door geëntertaind!

Santa Barbara

Heb je de tijd, rijd dan in zo’n twee uur in noordelijke richting naar Santa Barbara en geniet van deze sfeervolle stad vol Spaanse invloeden. Ga naar Arroyo Burro Beach County Park, door de locals kortweg Hendry Beach genoemd, voor een middag in de zon. Proef heerlijke lokale wijn en geniet van een diner in een van de restaurants aan State Street.

roadtrip door Zuidwest-Amerika, Santa Barbara

Santa Monica

Blijf je liever in LA? Ga dan naar Santa Monica Beach. Het is er rustiger dan bijvoorbeeld Venice Beach en minstens zo mooi. Vlakbij het strand ligt Montana Avenue met leuke kleine boetiekjes, koffiebars en goede restaurants.

Santa Monica

Griffith Park Observatory

Wil je een glimp opvangen van de grootste en mooiste huizen van Los Angeles? Neem dan Bel Air Road in Beverly Hills. Naast de mooiste huizen heb je hier ook nog eens een prachtig uitzicht over de stad. Goed zicht op de Hollywood letters, heb je vanaf Griffith Park Observatory. Ga er wel vroeg naar toe, want het kan er nogal druk zijn!

Griffith Park Observatory

2. Op naar Las Vegas

De roadtrip begint pas echt als je op de highway zit, in dit geval de Interstate 15 richting Las Vegas. Als je in een keer door zou rijden, zou je in 4,5 uur in Las Vegas kunnen zijn. Wil je onderweg wat meer zien, dan doe je er uiteraard langer over. Wij raden je natuurlijk aan om onderweg wat stops te maken, zoals hier bijvoorbeeld.

Treinmuseum

Houd je van treinen? Stop dan zeker even bij het Western America Railroad Museum (WARM) in Barstow. Buiten kan je allerlei oude treinstellen bewonderen en binnen leer je meer over de geschiedenis van treinen en de Amerikaanse spoorwegen.

Ghost Town

Net buiten Barstow kom je al bij de volgende stop: Calico Ghost Town. Het dorpje is een oud, verlaten mijn dorp, waar je een idee krijgt van hoe mensen vroeger in het Wilde Westen leefden. Compleet met een saloon, gevangenis, postkantoor en mijntunnel. Je hebt niet veel tijd nodig om het hele dorpje te zien, dus het is een leuke korte pauze.

Ghost town, roadtrip door Zuidwest-Amerika

Tecopa Hot Springs

Heb je inmiddels zin gekregen om even heerlijk te ontspannen? Stop dan bij de Tecopa Hot Springs. Ze liggen een stukje van de route af, maar zijn zeker een bezoek waard. Geniet van het warme water en de oneindige sterrenhemel boven je! Heb je geen zin om te badderen? Maak dan een ontspannen wandeling door de Mojave National Preserve. Zie het bijzondere woestijnlandschap en de rotsformaties. Bezoek een van de visitors centres om meer te weten te komen over de omgeving.

3. Las Vegas

In Las Vegas zijn twee hoofdgebieden: Downtown/Old Vegas en de Strip. Downtown verwijst naar het gebied dat het oorspronkelijke gokdistrict was. Het ligt net ten noorden van de strip en is gecentreerd rond Fremont Street. The Strip is de belangrijkste toeristische zone waar de meest iconische hotels en casino’s zich bevinden. Meer lezen? Hier lees je alles over wat er te doen is in Las Vegas.

Las Vegas, roadtrip door Zuidwest-Amerika

4. Grand Canyon

Vanaf Las Vegas rijd je in zo’n twee en een half uur naar de Grand Canyon. Onderweg kan je eventueel stoppen bij de Hoover Dam, een kunstmatige dam die functioneert als waterreservoir en zorgt voor energievoorziening. Vanaf Grand Canyon Village rijdt er tussen maart en november een gratis pendelbus langs de Hermit Road. De volledige route duurt (als je niet uitstapt) ongeveer 75 minuten. We raden aan om onderweg meerdere keren uit te stappen en te genieten van het uitzicht of een korte wandeling te maken. Op de heenweg stopt de bus bij alle haltes, maar op de terugweg stopt hij maar bij drie uitkijkpunten. Pima Point geeft het beste uitzicht op de Colorado rivier.

roadtrip door Zuidwest-Amerika

5. Burger & fries

Vervolg je roadtrip en neem een stukje van de iconische Route 66 richting Sedona. Kom je onderweg een echte Diner tegen? Stop dan eens voor een onvervalste American style hamburger met ‘fries’ en geniet van de ontspannen sfeer.

6. Sedona

Je weet wanneer je Sedona nadert, vanwege de toenemende bijzondere rotsformaties die in het gebied liggen. Verken het landschap tijdens een wandeling over de Cathedral Rock Trail. Begin de wandeling vroeg, dan heb je de meeste kans op een parkeerplek. Wil je liever winkelen? Dan zit je goed in Tlaquepaque (zeg: T-la-keh-pah-keh), een creatief
‘dorpje’ in Sedona. De Mexicaanse stijl geeft het een heel authentieke sfeer. Een echte aanrader!

roadtrip door Zuidwest-Amerika, Sedona

7. Phoenix

Vanaf Sedona is het nog zo’n twee uur rijden naar Phoenix. Bezoek er de Desert Botanical Garden, met zijn indrukwekkende verzameling cactussen en bloeiende bomen of ga wijnproeven in een van de wijnhuizen in Scottsdale. Vanaf hier kan je makkelijk een vlucht terug naar LA nemen, maar je kunt natuurlijk ook je route via de weg vervolgen.

Phoenix, Zuidwest-Amerika

Zou jij een roadtrip door Zuidwest-Amerika willen maken? Laat het ons weten!


→ Bekijk hier alle artikelen over de Verenigde Staten