New york citypass top of the rock

Op stedentrip naar New York? 6 iconische plekken die je sowieso wilt zien!

New York leeft altijd. Het wordt dan ook niet voor niets de stad van Amerika genoemd die eigenlijk nooit slaapt. Dagelijks bewegen miljoenen mensen zich door deze gigantische wereldstad. In New York zal er geen moment zijn dat jij je zult vervelen. Er is namelijk genoeg te beleven en te ondernemen. New York is onder andere bekend vanwege de grote wolkenkrabbers en het vrijheidsbeeld. Hier volgen een aantal reistips voor een onvergetelijke trip naar New York:

Dit wil je sowieso zien in New York tijdens je stedentrip

New york citypass top of the rock

1. Brooklyn Bridge

Een brug die je zeker bezocht moet hebben, is de Brooklyn Bridge. Het is de grootste hangbrug ter wereld en één van de oudste bruggen in Amerika. De wijk Brooklyn en de wijk Manhattan worden er door met elkaar verbonden. De Brooklyn Bridge geeft een prachtig uitzicht over de East River. Het uitzicht dat je normaal alleen in films ziet, wordt op deze brug realiteit.

2. Wall street

Een trip naar New York gaat natuurlijk gepaard met een bezoek aan Wall Street. Deze bekende straat met daarin de New York Stock Exchange, is een absolute bezienswaardigheid. Wanneer je de beurs met eigen ogen wilt zien, is het wel verstandig om vooraf kaartjes te kopen. Het is het belangrijkste financiële district van New York en er hebben verschillende filmopnames plaats gevonden voor bijvoorbeeld Hollywood.

3. Boottocht met de Circle Line

De skyline van New York bewonderen, kan uitstekend door het maken van een boottocht. Circle Line organiseert diverse boottochten vanaf verschillende punten in New York. Gidsen geven tijdens de boottocht uitleg over de verschillende bezienswaardigheden en gebouwen. Op een humoristische wijze wordt de stad beschreven, waardoor het absoluut de moeite waard is een boottocht te ondernemen.

4. Museum of Modern Art

Dit museum heeft een schitterende collectie van zeer uiteenlopende kunstwerken. Je treft er onder andere merken aan van Picasso, Van Gogh, Matisse en Monet. In het museum zijn ook afdelingen te vinden van onder andere beeldhouwkunst, fotografie, film en architectuur. Wanneer je een kunstliefhebber bent, moet je dit museum zeker bezocht hebben!

5. Ground Zero

Voor een indrukwekkende ervaring kun je een bezoek brengen aan Ground Zero. Het is de plek waar de Twin Towers stonden. Op deze plaats staan nu herinneringsmuren, volgeplakt met foto’s en brandende kaarsjes. Op deze plek tref je ook een centrum aan, het zogenaamde Tribute Center. Dit is tevens een soort herdenkingsplaats om de slachtoffers te herdenken van de ramp die er heeft plaats gevonden.

6. Empire State Building

Wanneer je een gigantisch uitzicht wilt hebben over de stad, dan kun je een kaartje kopen voor het Empire State Building. Vanaf de 86e verdieping heb je een schitterend uitzicht over de wijk Manhattan. Terwijl beneden de drukte voorbij raast, is dit een rustpunt in de miljoenenstad New York.

Zo plan je je stedentrip naar New York

Goedkope vliegtickets naar New York, kun je vinden bij tix.nl. Deze website vergelijkt vliegtickets van verschillende aanbieders met elkaar. Zo kun je bijvoorbeeld al een vliegticket naar New York boeken van ongeveer € 500,00. Benieuwd hoe je tof kunt overnachten én dat het een beetje betaalbaar is? Lees dit artikel

Beste reistijd voor een stedentrip naar New York

Mei en september zijn qua temperatuur de beste maanden voor een stedentrip naar New York. In de zomer is het namelijk vaak te heet en in de winter juist ijskoud. Mei en september zijn vrijwel altijd aangenaam.