Kerst in New York saks

Kerst in New York: 6 plekken om helemaal in de kerstsfeer te komen!

Thanksgiving is voorbij, en december is begonnen… dit is hét moment waarop ‘The Big Apple’ kerstproof wordt gemaakt. De normaal al zo immense attracties, straten en winkels worden nog onweerstaanbaarder door de uitbundige versiering zoals we die alleen uit films kennen. Het kan dan ook niet anders dan dat jij het ultieme kerstgevoel krijgt wanneer jij New York rond kerst bezoekt! Benieuwd wat te doen in New York met Kerst, waar je precies moet zijn? Hieronder staan 6 plekken waar jij helemaal in de kerstsfeer komt!

Kerst in New York vieren: Op deze 6 plekken vind je het ultieme magische kerstsfeertje

Kerst in New York saks

1. Windowshoppen op 5th avenue

Op welke plek kun je je kersttour beter beginnen dan bij het Plaza Hotel, het hotel dat decor stond voor de memorabele kerstfilm ‘Home Alone’ uit 1990? Vanaf hier loop je namelijk zo 5th avenue op; dé winkelstraat van New York. Dikke portemonnee of niet, deze straat leent zich perfect om alleen te windowshoppen. Veel grote warenhuizen hebben hun gevels versierd met de prachtigste lichtfiguren. Absoluut hoogtepunt vonden wij Saks, het warenhuis tegenover Rockefeller Center. Ik verklap niet teveel, maar wij hebben 5 minuten lang met open mond naar deze gevel staan staren… Een show op zich, en een absolute must wanneer je deze maand in New York bent!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Belinda Schuurink (@belindaschuurink) op 15 Dec 2018 om 12:21 (PST)

Rockefeller

Kerst in New York Rockefeller

2. Rockefeller Center

Wanneer je Saks hebt bereikt, ben je ook direct bij Rockefeller Center. Gigantisch druk, maar dan sta je naar mijn idee wel op de meest sprookjesachtige plek in de stad. Allereerst zie je een idyllisch laantje met kerstbomen en kerstengelen. Daarachter zie je waar het allemaal om draait, namelijk dé kerstboom der kerstbomen (!) voorzien van duizenden, gekleurde lampjes en een Swarovski-piek in de top. En oh ja, aan de voet van de boom hebben ze ook nog een ijsbaantje aangelegd… zucht. (Helaas voor ons was de Lightning Ceremony nog niet geweest toen wij er waren, dus de kerstboom stond in ons geval nog ‘uit’. You can’t have it all…)

Bryant Park

Kerst in New York kerstmarkt Bryant Park

3. Kerstmarkt Bryant Park (of Union Square)

Kitscherige kerstballen en andere prullaria scoor je het beste op een van de kerstmarkten in de stad. Wij kozen voor Bryant Park, een klein plein naast de Public Library die overigens ook het bezoeken meer dan waard is. Denk aan authentieke kerstkraampjes, een schaatsbaan en een terrasje. Heerlijk om even doorheen te struinen en misschien wel een leuke souvenir voor het thuisfront te scoren.

Central Park

Kerst in New York Central Park schaatsbaan

4. Schaatsen in Central Park

Kerst hoort bij de winter, en bij de winter hoort schaatsen (oké, dat vind ik). Een van de meest adembenemende plekken om dit te doen is voor mij Central Park. Met een beetje geluk steken de wolkenkrabbers af tegen een strakblauwe lucht en ligt er sneeuw terwijl jij je pirouetjes over het ijs draait. Warme chocomel erbij and hello, Christmas feeling!

Macy’s

Kerst in New York Macy's

5. Macy’s Santaland & Holiday lane

Een warenhuis dat het begrip ‘kerstsfeer’ echt goed heeft begrepen is Macy’s. De etalages zijn al een attractie op zich, maar neem ook even de roltrappen naar de bovenste etages. Op de achtste verdieping vind je Santaland, speciaal voor kinderen. Tip: reserveer wel vooraf want er kan een flinke rij staan. Naast rondrijdende treintjes en rendieren is er een heuse mogelijkheid om Santa himself te ontmoeten en met hem op de foto te gaan. Is dit voor jou allemaal iets te uitbundig? Neem dan een kijkje op de negende verdieping waarbij je in de Holiday lane werkelijk alles op het gebied van kerstdecoratie kunt kopen. Van prachtige snowglobes tot aan Star Wars-kerstballen, je vindt het hier allemaal!

Macy’s

Kerst in New York bij Macy's

6. Kersttour door Brooklyn

Ook voor mijzelf is dit een goede tip voor de volgende keer, want helaas was Brooklyn praktisch onbereikbaar toen wij er waren. De wijk ‘Dyker Heights’ staat bekend om zijn huizen met de meest waanzinnige kerstversiering. De bewoners gaan helemaal los met het decoreren van hun tuin en huis. Je kunt er voor kiezen om op eigen houtje door de wijk te lopen (en bijvoorbeeld online te zoeken naar de bekendste huizen) maar er zijn ook tours die je langs alle highlights brengen. Voor de echte kerstaholic een must see, en misschien wel de perfecte afsluiting van jouw kersttour!

→ Bekijk hier al onze artikelen over New-York