Roadtrip Californie tips Roadtrip Arizona

Een roadtrip maken in Californië en Arizona? Deze top 5 moet je zien!

De Verenigde Staten zijn rijk aan enorm veel natuurschoon en prachtige nationale parken en is daarmee ook hét land om een roadtrip te maken. Hier lees je over wat je gezien moet hebben als je door Californië en Arizona reist.

5 niet te missen highlights tijdens een roadtrip door Californië & Arizona

Wij beginnen en eindigen onze roadtrip in San Francisco (lees meer over deze te gekke stad hier) en maken onderweg stops in Mojave National Preserve, Grand Canyon National Park, Antelope Canyon, Horseshoe Bend en Death Valley. Nationale parken zijn vrijwel niet met het openbaar vervoer te bereiken dus een auto huren is onvermijdelijk (kijk eens bij EasyTerra als je er een zoekt), maar ook heel leuk want juist het rijden door deze landschappen maakt zo’n roadtrip zo geweldig. Vanwege tijdsgebrek maken we deze reis in vijf dagen maar wil je iets meer tijd nemen voor elke bestemming dan raad ik je zeker aan iets langer uit te trekken voor deze tocht.

Mojave

roadtrip californie arizona tips Mojave National Preserve roadtrip californie arizona tips Mojave National Preserve - Kelso Dunes

1. Mojave National Preserve

Mojave National Preserve is een enorm uitgestrekte woestijn in het zuidoosten van Californië en de droogste woestijn van Noord Amerika. Dit is ook het enige gebied ter wereld waar de Joshua Tree National Park (je kent die misschien wel van het U2 album) van nature groeit. In dit gebied kun je uren rijden zonder ook maar iets of iemand tegen te komen, zelfs tankstations zijn niet aanwezig in Mojave National Preserve. Zorg er dus voor dat je op tijd tankt voordat je dit gebied in rijdt. Dit is overigens sowieso een tip want binnen de nationale parken betaal je al snel $0,20 per liter meer voor benzine. De belangrijkste natuurlijke bezienswaardigheden die je in Mojave kunt bezoeken zijn de Kelso duinen, de op drie na hoogste zandduinen van het land en de Cima Dome, een granieten formatie bovenop vulkanisch materiaal dat je van verre in de woestijn kunt zien. Met een beetje geluk kun je hier trouwens ook woestijnschildpadden in het wild spotten!

Grand Canyon

roadtrip californie arizona tips Grand Canyon (2)
roadtrip californie arizona tips Grand Canyon

2. Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park in Arizona was voor mij het hoogtepunt van deze trip (al is het moeilijk kiezen met zoveel mooie dingen!). Het maakt niet uit hoe vaak je hier al geweldige foto’s van gezien hebt,  het aanzien van deze enorm kloof verwondert je keer op keer. Ik voelde in ieder geval de drang om bij elke nieuw uitzichtpunt wéér een foto te maken. Je kunt de Grand Canyon bekijken door met de auto te stoppen op de verschillende uitkijkpunten in het park, maar je kunt er ook voor kiezen om een van de vele wandelingen in de kloof te doen. Dit is uitdagend maar zeker een aanrader!

Antelope

Roadtrip californie arizona tips Antelope Canyon

3. Antelope Canyon

Antelope Canyon is ook zeker een stop die je moet maken als je in Arizona bent. Antelope Canyon bestaat uit twee kloven ontstaan door water en modderstromen en is gelegen in het Navajoreservaat. Je kunt de Canyon alleen bezoeken onder begeleiding van een gids die je van tevoren moet boeken. Een belangrijke keuze die je moet maken is of je het upper of lower gedeelte wilt bezoeken. Wij kozen voor lower omdat de beschrijving ons vertelde dat er hier iets meer klimmen en klauteren aan te pas komt dan bij de upper. Uiteindelijk viel het geklauter alles mee maar als je niet van stijle, smalle trappen houdt kun je beter voor het upper gedeelte gaan.

→ Lees ook: Lower & Upper Antelope Canyon, een absolute must-do tijdens je West-Amerika roadtrip

Horseshoe Bend

Roadtrip Arizona Horseshoe Bend

4. Horseshoe Bend

Op ongeveer 30 minuten rijden van de Antelope Canyon vind je Horsehoe Bend, een hoefijzervormige waterloop en ook zeker de moeite waard om even langs te rijden. Zie bovenstaande foto voor een impressie, vooral tijdens zonsondergang is het een waanzinnig mooi plekje.

→ Lees ook: Dit is waarom je Horseshoe Bend wil bezoeken, de mooiste rivier van West-Amerika

Death Valley

Roadtrip Death Valley Death Valley - Coyote Danger Roadtrip in Death Valley (2)

5. Death Valley

Dit is een nationaal park vol extremen, je vindt hier het laagste punt van Noord Amerika, een van de heetste plaatsen ter wereld en het grootste nationaal park (Alaska niet mee gerekend). Het kan hier overdag zo heet worden dat het wordt afgeraden om na 10.00 ’s morgens activiteiten in de zon te ondernemen want temperaturen kunnen hier in de zomermaanden oplopen tot bijna 60(!) graden Celcius. Als je deze omgeving dus per fiets of lopend wilt verkennen zul je vroeg uit de veren moeten. Een aantal hoogtepunten van dit enorme park zijn Badwater Basin, een uitgestrekte zoutvlakte, de Mesquite Flat Sand Dunes en Dante’s View, een punt waarbij je uitzicht hebt op de hele vallei. Ook kun je hier zomaar coyotes tegenkomen onderweg.

Meer lezen over het maken van een roadtrip in Amerika?

Wil je meer inspiratie op doen wat betreft de meest fantastische nationale paken in de Verenigde Staten? Bekijk dan hier het overzicht van de niet te missen nationale parken in de VS. Tips voor het huren van een auto in de Verenigde Staten vind je hier of kijk direct bij EasyTerra.nl.

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika