rondreis amerika unesco philadelphia independence hall_

Rondreis door Amerika langs de 5 mooiste UNESCO bestemmingen

Ga je al rondreizend door Amerika? Dan zijn er een aantal UNESCO bestemmingen die je echt gezien moet hebben! Amerika heeft maar liefst 23 bestemmingen op UNESCO’s Werelderfgoedlijst staan. Dit zijn culturele en natuurlijke bezienswaardigheden zoals een aantal van de nationale parken, maar ook het Vrijheidsbeeld. Benieuwd welke je echt niet mag missen? Check ze alle 5 hieronder:

Independence Hall

rondreis amerika unesco philadelphia independence hall_

1. Independence Hall

The Declaration of Independence (1776) en de Constitution of the United States (1787) zijn beide ondertekent in dit gebouw in Philadelphia. Dus als je een beetje Amerika fan bent, moet je hier echt geweest zijn!

2. Mammoth Cave National Park

Dit nationale park is te vinden in Kentucky en heeft het grootste netwerk van natuurlijke grotten en ondergrondse gangen ter wereld. Het park met zijn ondergrondse netwerk van meer dan 560 kilometer aan gangen is ook nog eens in het bezit van de meest uiteenlopende flora en fauna waaronder een aantal bedreigde diersoorten.

3. Statue of Liberty

Ik hoor je denken, wel een beetje cliché, maar als je dan toch in Amerika bent, breng dan ook een bezoekje het Vrijheidsbeeld in de haven van New York. Deze heeft Amerika van Frankrijk gekregen toen Amerika onafhankelijk werd. Inmiddels heeft dit beeld miljoenen immigranten mogen verwelkomen sinds 1886. Check hier meer tips voor je eerste keer New York

Statue of Liberty

statue-of-liberty-ellis-island-new-york-citypass

4. Redwood National Park

Een nationaal park bestaande uit kustbergen welke grenzen aan de Stille Oceaan ten noorden van San Francisco bedekt met een prachtig bos van aan de kust gelegen redwood-bomen. Dit zijn de hoogste en daarmee, volgens ons, de meest indrukwekkendste bomen ter wereld. Ook de zee en het landleven zijn opmerkelijk. In het bijzonder de zeeleeuwen, zeearend en de Californische bruine pelikaan wat inmiddels een bedreigde diersoort is.

5. Mesa Verde National Park

In dit park, in Colorado, is een groot aantal klifwoningen goed bewaard gebleven op een hoogte van meer dan 2600 meter. Deze woningen zouden toebehoren aan de waarschijnlijke voorgangers van de Pueblo volkeren; de Anasazi-indianen en zouden zijn gebouwd in de 6e tot de 12e eeuw. Deze woningen werden gebouwd in ondiepe grotten in de wanden van ravijnen. Er zijn zelfs enorme woningen gevonden met wel meer dan 100 kamers.

Nog een paar laatste tips voor je rondreis door Amerika

Ga off the beaten track: Natuurlijk heeft Amerika nog veel meer nationale parken, maar in dit artikel hebben wij juist de wat minder bekende, maar daarom niet minder spectaculaire, nationale parken onder de aandacht gebracht.

Slimme tip om een planning te maken: maak voordat je vertrekt een lijstje met daarop alle ‘must sees’ die je tijdens je trip zeker weten wilt gaan bezoeken, en vergeet het adres niet op te slaan! Wat slim is om te doen, is om de kaart van amerika te downloaden in je Google Maps app, dan kun je ook zonder wifi altijd de weg vinden.

ESTA aanvragen: Last but not least, vergeet je ESTA niet aan te vragen! Want zonder deze elektronische reistoestemming kom je Amerika niet binnen en loop je al dit moois mis. Heb je (nog) geen creditcard en wil je je ESTA via e-mail ontvangen? Vraag deze dan aan bij eVisa Application Services. Je kunt met iDEAL betalen, al je vragen stellen aan hun Nederlandse klantenservice, en de meest gemaakte fouten kunnen worden voorkomen door de ingebouwde controles op het aanvraagformulier. Makkelijker kan het haast niet!

Lees je in voor je je rondreis begint: Er zijn zoveel toffe plekken die je kunt bezoeken in het gigantische Amerika. Lees je dus goed in van te voren en maak een duidelijke route planning. Lees ook de tips voor: roadtrip vanaf Los Angeles, roadtrip maken in California en Arizona en de tips voor een roadtrip door West-Amerika. Of bekijk hier al onze Amerika artikelen.