Portland oregon

Dit is waarom Portland op jouw Amerika bucketlist thuishoort!

Een van onze favoriete steden, die wat ons betreft nog veels te vaak wordt overgeslagen door reizigers in Amerika, is Portland in de staat Oregon. Je vindt deze stad aan de westkust van de Verenigde Staten en het is een echte hipster hotspot. Je vindt er onwijs toffe hotels zoals het Ace Hotel, in de omgeving van de stad vind je prachtige natuur waar je volop kunt hiken of fietsen en in de stad barst het van de hippe tentjes en markten waar ze een focus hebben op lokale en pure producten.

Waarom Portland op je Amerika to do moet

Als je in Amerika gaat roadtrippen is Oregon, en met name Portland, zeker de moeite waard om te overwegen! En het mooie is… Veel to do’s die je er vindt zijn ook nog eens sustainable! De stad staat namelijk niet alleen bekend om het ontbreken van btw-heffing in winkels (yep, je leest het goed, je betaald niet alleen in Portland maar in heel Oregon nergens btw als je gaat shoppen) maar duurzaamheid is hier ook onwijs belangrijk. Benieuwd welke to do’s je niet wilt missen als jij er bent? Je leest onze tips hieronder!

Dit kan je doen in Portland

Portland oregon Portland cafeetjes oregon waterval portland Hillsboro Portland to do portland fietsen huren

1. Dwaal door de leukste wijken van Portland

Wanneer je in Portland bent, wil je sowieso Downtown niet overslaan, hier zit ook het Ace Hotel en is een toffe plek om je accommodatie te regelen. Maar buiten Downtown Portland om vind je nog meer toffe wijken en straten waar je wilt zijn geweest. In de wijk Mississippi barst het bijvoorbeeld van de hippe concept stores. Hawthorne is ook tof, hier vind je ook veel boetiekjes, vintage stores en leuke cafe’s. En wil je goed uit eten? Dan moet je richting Division Street, hier vind je veel verschillende restaurants. Lees hier meer over toffe wijken in Portland

2. Stap op de fiets

Amerika is over het algemeen mega auto georiënteerd, maar in Portland kun je ook met de fiets onwijs veel toffe dingen doen. Verspreid door de stad zul je oranje fietsen tegenkomen van BIKETOWN, deze oranje fietsen kun je heel makkelijk huren, zo meenemen en vervolgens gebruiken om de stad of omgeving mee te verkennen. Liever niet alleen op pad? Je kan ook hele toffe guided fietstours boeken in Portland, je boekt deze bij Pedal Bike tours of bij Cycle Portland Bike Tours.

3. Maak een roadtrip mét elektrische auto via de Oregon Electric Byways

Eigenlijk is het zonde om alleen in Portland te blijven als je in dit deel van Amerika bent, in de rest van de staat Oregon kan je namelijk nog veel meer tofs doen. Check deze roadtrip route voor Oregon maar als je benieuwd bent! En extra tof is dat je in Oregon nu een compleet elektrische roadtrip kunt maken. Dankzij de West Coast Electric Highway is er namelijk een netwerk ontstaan van charging stations, waardoor je om de 25 tot 50 miles langs grote wegen snelle oplaadpunten vindt. Hierdoor kun je super duurzaam toch een roadtrip maken. Het netwerk van oplaadpunten stopt trouwens niet in de staat Oregon, je kan je route ook uitbreiden van British Columbia tot aan California of ga naar Washington en Seattle.

4. Ga een avond uit in Portland

In Portland vind je super veel tentjes waar je naar live muziek kunt luisteren. Bandjes zijn hier echt in overvloed te vinden. Hou dus zeker een nachtje vrij wanneer je hier bent en luister een avond naar de beste live muziek, hier vind je de leukste plekken voor optredens in Portland.

5. Multnomah Falls & Mt Hood

Wanneer je in Portland bent, moet je zeker niet alleen in het centrum blijven hangen. Vlakbij de stad vind je namelijk ook de onwijs mooie waterval Multnomah Falls, deze valt in verschillende etappes naar beneden en je kan hier in de omgeving toffe hikes maken of e-bike tochten doen. Een andere must do is Mt. Hood. Verlaat de drukke straten van Portland en omring je hier door hoge bergen en prachtige natuurlandschappen. Je kan hier op verschillende manieren naartoe, tegenwoordig zijn er genoeg care-free options om de twee uur durende rit naar Mt. Hood af te leggen. Zo zijn er goede busverbindingen vanuit de stad of private shuttles en ride shares waar je gebruik van kunt maken om bij Mt. Hood te komen. Lees hier meer over Mount Hood

Zo kom je in Portland

Vanuit Nederland kun je met een directe vlucht van Delta Air Lines van Amsterdam naar de luchthaven van Portland vliegen. Deze vlucht duurt 10 uur en 25 minuten en deze vluchten boek je via KLM. Vanaf het Portland International Airport sta je vervolgens binnen 15 minuten in het centrum van Portland. Oh en wil je meer tips? Check dan zeker www.traveloregon.com