wat te doen in chicago

Net even anders dan LA en NYC: 8x wat te doen in Downtown Chicago!Misschien niet zo bekend als New York, maar een toffe stad om te bezoeken in de Verenigde Staten is Chicago! Deze stad aan Lake Michigan in de staat Illinois is de derde grootste metropool van de Verenigde Staten. In dit artikel staan acht tips over wat te doen in Chicago.

Wat te doen in Chicago?

Vliegtickets naar Chicago
Toffe hotels in Downtown Chicago

Chicago is een mega grote stad, daarom gaan deze tips over Downtown Chicago.

1. Willis Tower

Het hoogste gebouw van Chicago, de Willis Tower, is te vinden in de wijk The Loop. Op de top van dit kantorengebouw bevindt zich een uitkijkplatform. Met een supersnelle lift sta je binnen een paar seconden op 412 meter hoogte. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en over Lake Michigan. Wil je meer dan alleen uitzicht? Op het observatiedek zijn ook vier geheel uit glas bestaande balkons te vinden. Deze hangen uit het gebouw en door de glazen bodem zie je de stad onder je voeten.

wat te doen in chicago

2. Art of Institute


Chicago heeft vele musea. Een van de meest bekende is The Art of Institute, het op een na grootste museum van de Verenigde Staten voor beeldende kunsten. Naast Amerikaanse werken zijn er diverse collecties en exposities te bezoeken. Je zou er dagen kunnen rondlopen, maar kunt ook keuzes maken uit de collecties. Een paar uur in het museum doorbrengen is alleen al heel tof! Het gebouw is ook bijzonder, het kent een oud gedeelte met grote en kleine zalen en een nieuw modern, ruim opgezet gedeelte. Vooraf tickets kopen is aan te raden, want het kan er best druk zijn.

3. Millennium Park

Een supertof deel van Chicago is Millennium Park. Dit park in het hart van de stad kent veel moderne architectuur. In het park vind je het Jay Pritzker Pavillion, een openluchttheater en het beroemde kunstwerk de Cloud Gate, ook wel ‘The Bean’ genoemd vanwege de vorm van een boon. In dit bijzondere werk weerspiegelt de skyline van Chicago. In de buurt van de Cloud Gate zit de Grown Fountain, een hoge fontein waarop foto’s van mensen weergegeven worden. Niet te missen als je door het park wandelt.

The bean in ChicagoChicaho the bean

4. Street art

In Chicago zijn tal van muurschilderingen te vinden. In de South Loop vind je langs de Wabash Avenue de Wabash Arts Corridor muurschilderingen van diverse kunstenaars. Prachtig om doorheen te wandelen! De muurschilderingen zijn onderdeel van de stedelijke omgeving en zijn onderdeel van een project dat in samenwerking met de stad is opgericht door Colombia College Chicago, de hogeschool voor kust en media, en toont in de openbare ruimte diverse kunstcollecties. Een van deze werken is de Moose Bubblegum Bubbel-schildering en de Bloom to Doom muurschildering. Er worden georganiseerde wandeltours georganiseerd door de Wabash Arts Corridor waarbij gidsen de verhalen achter de muurschilderingen vertellen.

5. Navy Pier

Navy Pier is een pier van ongeveer een kilometer lang in Lake Michigan. Vanaf de pier heb je een fantastisch uitzicht op de skyline van Chicago. Op de pier zijn attracties, parken, winkels en restaurants te vinden. Een van de meest bekende pizza ketens, Giordano’s, bevindt zich hier ook. Een goede gelegenheid om de Chicago’s deep dish pizza eens te proberen! Vanwege de populariteit is reserveren aan te raden en als je op een tafeltje moet wachten kun je nog een drankje doen in Harry Caray’s Tavern die er tegenover zit. Een leuk en gezellig sportcafé! Mocht het lekker weer zijn dan zit op de hoek bij de pier een van de stadsstranden, Ohio Street Beach. Een heerlijke plek om even te ontspannen!

Sky line Chicago

6. Magnificent Mile


Opzoek naar chique winkels? Dan ben je aan de Magnificent Mile op de juiste plek. Deze wijk bruist van de dure winkels, maar er zijn niet alleen winkels te vinden. In deze wijk bevindt zich ook de Michigan Avenue brug, de watertoren en het John Hancock Center met op de 94ste verdieping een observatiedek, 360° Chicago. Hier sta je op 313 meter hoogte en heb je een wijds uitzicht over heel Chicago. Er is ook een bezoekerscentrum met informatie over de geschiedenis van Chicago.

River Walk Chicagp

7. 
Riverwalk

Dwars door Chicago stroomt de Chicago River. Deze rivier speelt een belangrijke rol in de stad. Een leuke manier om de stad te leren kennis is door de rivierwandeling te lopen. Deze wordt op de borden aangegeven met ‘Riverwalk’. Het is een pad van ca. 1.25 mijl direct langs de rivier. Aan de kant zitten leuke terrasjes en barretjes. Ook vaart er een watertaxi. Niet alleen handig om snel van de ene naar de andere plek te gaan, maar ook leuk om vanaf het water de architectonische gebouwen te bekijken! Mocht je meer willen zien vanaf het water, dan is het ook mogelijk om met een rondvaartboot over de rivier te varen.

River Walk Chicagp

8. Route 66

De historische autoweg Route 66 die liep van Chicago tot aan het strand van Santa Monica bij Los Angeles is officieel opgeheven, maar het grootste deel van de route kan nog wel gereden worden. Dit wordt met name gedaan door toeristen. Midden in Chicago hangt nog het bord waar deze historische route begon.

Praktische tips voor als je naar Downtown Chicago gaat


Veel bezienswaardigheden in het centrum van Chicago liggen op loopafstand van elkaar. Daarnaast is er ook een goed netwerk van openbaar vervoer (CTA) met metro’s en bussen. De metro’s rijden in Chicago zowel boven als- ondergronds. Je kunt een Ventra Card kopen, dit is een soort OV- kaart die je kunt opwaarderen en waarmee je door Chicago kunt reizen. Ook is het mogelijk om losse tickets te kopen of een 24 uurs kaart. Er rijden ook Hop-on-Hop-off bussen, een ideale manier om je door de stad te verplaatsen en te stoppen bij bezienswaardigheden.

Vanaf het vliegveld naar Downtown Chicago

Wil je vanaf het vliegveld Chicago O’ Hare naar het stadscentrum reizen dan is de goedkoopste manier de metro, de Bleu Line ‘L’. Dit kan 24 uur per dag en je doet er ca. 50 minuten over. Het metrostation zit onder terminale twee. Om daar te komen kun je tussen de terminals reizen met een lightrailsysteem. Vind hier vliegtickets naar Chicago

Overnachten in Downtown Chicago

Leuke hotels zijn:

Chicago OV


→ Bekijk hier alle artikelen over de Verenigde Staten