philadelphia streetart

Door alle toffe streetart wil je meteen een keer op reis naar Philadelphia in Amerika

Ben jij ook zo’n fan van streetart? Dan ben je in Philadelphia op de goede plek! Je kan hier ’s werelds grootste streetart collectie vinden. Inmiddels heb ik al een hoop steden bezocht waar je streetart kan vinden, maar ik moet zeggen dat Philly er toch wel met kop en schouders bovenuit steekt.

De streetart wordt mede mogelijk gemaakt door de stad Philadelphia die een Mural Arts Program heeft opgezet om ongewenste graffiti tegen te gaan. Inmiddels heeft dit van de stad een creatief bolwerk gemaakt vol met inspirerende en gave kunst. Ik heb nergens ter wereld nog zulke grote murals gezien als in Philly. En een toffe manier om de streetart te ontdekken is via de Mural Mile Walking Tour!

reis naar philadelphia streetart reis philadelphia streetart reis streetart philadelphia

philadelphia streetart

philadelphia street art amerika reis streetart philadelphia kunst

Een must in Philadelphia: Mural Mile Walking Tour

Wanneer je in Philadelphia bent, kan je niet om de immens grote murals heen. Op elke hoek en in elke wijk kom je iets tegen. Via het officiële Mural Arts programma kan je tickets boeken voor een walking tour. Het is een twee uur durende tour waarbij de guide je alles vertelt over het creatieve werk. Zo’n walking tour is vaak van 11u tot en met 13u of van 16u tot en met 18u en voor een ticket betaal je 23 dollar per persoon. Ook kun je een kaartje kopen inclusief een tas, dan krijg je er een Limited Edition Mural Bag bij. Ook is er een Mural Arts boek te koop waarin je thuis nog eens kunt nagenieten van alle kunstwerken. Je loopt tijdens de tour door verschillende wijken waardoor je ook gelijk de stad goed leert kennen. Daarnaast is het ook mogelijk dat je street artists zelf aan het werk ziet. Het is supergaaf om te zien hoe ze zoiets maken, dus met een beetje geluk kun jij dat ook met eigen ogen zien als je er bent.

Mijn favoriete streetart pieces in Philadelphia

Wil je graag weten wat mijn favo streetart piece was? Dat is toch wel het onderstaande. Dit komt met name door de mooie boodschap die eraan vast zit.  De naam van dit street art piece is ‘Finding Home’. Het is onder andere bedacht door Mary Scullion, zij is mede-eigenaresse van Project H.O.M.E. Dit is een organisatie die zich inzet om daklozen te voorzien van bijvoorbeeld een huis, zorg en werk.

Deze mural is gebruikt om een stem te geven aan de daklozen in Philadelphia en awareness te creëren rondom het daklozenprobleem. Juist doordat er een diepere betekenis achter deze mural zit, maakt het dat ik deze speciaal vind. De echte foto’s die zijn verwerkt in de kunst, zorgt ervoor dat het een persoonlijke touch krijgt. De mural is ook op een speciale manier gemaakt; het bestaat uit onder andere stukken stof die samen zijn genaaid en metalen onderdelen. Je kan de mural vinden op Ludlow Street 1298. Het bevindt zich naast de kerk.

streetart in philadelphia Ludlow Street 1298

Alle streetart zelf ontdekken tijdens je reis naar Philadelphia?

Heb je geen zin in een tour? Dan kan je er natuurlijk ook zelf op uitgaan en de streetart ontdekken. Via de site van Mural Arts kan je de Mural Mile Map downloaden die je precies laat zien waar alle kunstwerken zijn te vinden. Hier kun je de self guided tour vinden. Via deze self guided tour kun je langs 32 pieces lopen.

reis naar philadelphia street art reis naar philadelphia streetart reis naar philadelphia streetart kunst reis naar philadelphia street art tips reis naar philadelphia streetart tours reis naar philadelphia streetart tips

Nog meer zien in Philadelphia?

Naast streetart heeft Philly natuurlijk nog veel meer te bieden qua bezienswaardigheden. Zo staat de stad bekend om de onafhankelijkheidsverklaring en Liberty Bell. Verder heb je veel vette musea waaronder het Philadelphia Museum of Art. Wil je meer weten over wat er nog meer te doen is in de stad? Lees dan dit artikel: Wat te doen in Philadelphia? Dé stad van de onafhankelijkheid van Amerika en Philly Cheesesteaks!

Wil je naar Philadelphia?

Gespot voor jou:

Vliegtickets naar Philadelphia Hotel-tip voor Philadelphia: Fairfield Inn en Suites by Marriott

→ Bekijk hier al onze Amerika artikelen