fietsen in los angeles fietstour bajabikes

Fietsen in Los Angeles: Waarom een fietstour een must is in LA!

Fietsen in het buitenland doe ik graag. Wellicht maakt me dat een typische Nederlander op vakantie, maar so be it. Ik vind fietsen een ideale manier om een gevoel van de stad te krijgen. Een beetje oriënteren, weten waar wat is, weten welke wijk leuk is en welke plekken je na je fietstour niet meer hoeft te zien. Altijd een ideaal startpunt. Dat was ook de gedachte toen we naar Los Angeles gingen: wáár begin je in zo’n bizar grote stad?! Alles ligt ver uiteen en er is zoveel te zien, en met de auto alles ontdekken is lang niet altijd ideaal. Dus tja, ook nu: de Nederlanders in LA waren duidelijk te spotten. Op de fiets. Met een helmpje op en een hesje aan.

Fietsen in Los Angeles

fietsen in los angeles baja bikes tour

fietsen in los angeles tips

fietsen in los angeles hollywood fietsen in los angeles fietstour bajabikes

farmers market los angeles fietsen in los angeles tour bajabikes fietstour losangeles bajabikes

hollywood fietsen in los angeles hollywood walk of fame los angeles fietstour

Lekker rollen door LA

Bij Bajabikes hadden we de Hollywood Tour geboekt: deze zou ons langs een waslijst aan highlights leiden die we wel wilden zien. Dat is tenslotte de magie van Los Angeles: zoveel is herkenbaar van films, series en videoclips. De ochtend na aankomst stonden we dus om 10 uur klaar met een helm en een hesje, gelukkig wel met een e-bike. Niet dat we nou zo lui zijn, maar die jetlag zit nog wel ergens in m’n benen… En vergis je niet hoe groot zo’n stad is!

In drie uur rolden we op een fijn tempo langs allerlei gave plekken. Een café dat koffie met het hoofd van Ryan Reynolds serveert, allerlei filmstudio’s, het Pretty Woman appartement en de Original Farmers Market, een van mijn favorieten. De Farmers Market is een leuke, autovrije winkelstraat die ze echt heel mooi hebben aangekleed, en waar de bekende Cable Cars van San Francisco voor het eerst reden. Het historische station hebben ze bijvoorbeeld laten staan en geeft je een kijkje in de geschiedenis. Ik denk niet dat we dit plekje zonder fietstour hadden gezien!

En tja, ben je écht in LA geweest als je niet op de Walk of Fame hebt gelopen? De drukte van Los Angeles hadden we nog niet gezien, tot nu. Het lijkt wel of heel de stad er was! De Walk of Fame is natuurlijk wel een must, maar het is ergens ook wel een tikkie overrated onderhand. Toch betrapte ik ook mezelf erop dat ik op zoek ging naar de sterren van mijn idolen en het idee dat ik op dezelfde plek heb gestaan als Johnny Depp maakt me toch wel een beetje (heel erg) blij.

fietsen in los angeles beverly hills

streetart los angeles fietsen in los angeles beverly hills

Een bezoekje aan Beverly Hills & Rodeo Drive

Na de drie uur komen we terug bij de fietshuur en besluiten we ook voor de rest van de dag nog de fiets mee te nemen zonder gids. Er waren onderweg nog een aantal plekjes die we beter wilden bekijken, en Beverly Hills en Rodeo Drive konden we natuurlijk ook niet overslaan!

Bij de Pink Wall voeren we nog een volledige Insta-shoot uit, en bij Beverly Hills cruisen we door de brede straten. Hier vind je echt het Amerika van de series: grote huizen, brede wegen en palmbomen die boven je uittorenen. Ik vraag me vooral af waar iedereen ineens in: als je de hoofdstraten af gaat, de wijkjes in, is het zo rustig! Ik vond het wel echt heel tof om hier op m’n gemakje doorheen te fietsen en het ‘lokale leven’ eens te zien gebeuren voor m’n ogen.

Vlak bij Beverly Hills is Rodeo Drive: shopaholics zijn gewaarschuwd. Hier vind je namelijk alle chique, dure winkels. Etalageshoppen tot de max! De kans om hier celebrities te spotten is dan ook ineens aanzienlijk hoger, maar die plank slaan we mis.

Een hele dag met de fiets in LA is, in mijn ogen, echt perfect om uithoeken van de stad te zien, op je gemakje te cruisen en je te oriënteren als je net aankomt. De fietstour in San Francisco met Bajabikes beviel ook heel erg goed en heel stiekem denk ik dat ik voor mij stedentrip naar Sevilla ook even ga kijken wat de mogelijkheden zijn… Busted!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika