Cheesecake new york city

De beste plekjes waar je cheesecake kunt eten in New York City

De stad die nooit slaapt, bekend is van vele films en series (Sex and the City, Friends, noem het op), het indrukwekkende Times Square, het Empire State Building, Central Park en Broadway. Dat is natuurlijk New York. Het barst er van de mooie plekken om te bezoeken, maar sla zeker de beroemde ‘New York cheesecake’ niet over als je in New York bent. We zetten hieronder de leukste plekjes om cheesecake te eten op een rijtje.

Cheesecake New York City

→  Tip: Vind via KLM je vliegticket naar New York
→ Lees ook: Ontbijten in New York: 5 favorieten op een rij!

cheesecake new york

Wat maakt New York Cheesecake zo bijzonder?

Oorspronkelijk komt de cheesecake uit het oude Griekenland, zo’n paar duizend jaar terug. Daar maakten ze voor het eerst ‘kaastaart’, die goed was voor de atleten. Later ontwikkelde deze taart zich via de Romeinen naar verschillende variaties van deze goddelijke taart in Europa. In de achttiende eeuw gebruikten mensen voor het eerst losgeklopte eieren in plaats van gist, om zo het deeg te laten rijzen. Zo veranderde de cheesecake ook weer van smaak. Europeanen die naar de Verenigde Staten gingen, namen het recept voor deze taart mee en ook daar werd het populair.

In de negentiende eeuw werd roomkaas het hoofdingrediënt voor cheesecake, nadat een boer per ongeluk de Philadelphia roomkaas uit vond. Typerend voor de New Yorkse cheesecake is dat deze geen versiering of extra fruit heeft. Toch vind je in elke tent en andere stad weer een verschillende variant op de cheesecake. Zin in een puntje? Bij deze toffe plekjes moet je zijn:

cheesecake in new york city

5 x hier wil je cheesecake eten in New York City

De bruisende metropool New York is fantastisch om een heel aantal dagen door te brengen, zodat je alle hoogtepunten goed in je op kunt nemen. Iedere wijk heeft z’n eigen charme, maar je wilt het liefst wél Manhattan, The Bronx, Staten Island, Queens en Brooklyn allemaal bezoeken. Ga iedere dag in een andere wijk op pad en proef dan meteen de échte New York cheesecake.

1. Magnolia Bakery: cheesecake eten in Manhattan

Misschien herken je de naam van deze zaak nog uit Sex and the City: Magnolia Bakery. Deze bakkerij heeft een heel aantal vestigingen in Manhattan en is immens populair. Je kunt hier de beste red velvet cupcakes eten, maar uiteraard staat de cheesecake ook op de menukaart. De eerste winkel opende in 1996 in West Village, maar inmiddels is de winkel dus uitgebreid naar verschillende buurten in Manhattan. Het motto: ‘Maak vandaag zoeter dan gisteren’, kan voor taartliefhebbers alleen maar heel goed klinken.

Je vindt Magnolia Bakery hier: Bleecker Street, Bloomingdales, Central Park South, Grand Central Terminal, Hudson Yards, Moynihan Train Hall, Rockefeller Center en Upper West Side. Ben je in Manhattan? Bezoek dan meteen een aantal hoogtepunten van New York. Ga voor de meest indrukwekkende kunstwerken naar het Metropolitan Museum of Art, kijk je ogen uit op Times Square en ga naar het uitzichtpunt Top of The Rock, op het Rockefeller Centre.

Wanneer je in New York bent, kun je natuurlijk niet om het 9/11-monument en museum heen. Neem daar ook zeker de tijd voor, want het is erg de moeite waard. Vlak bij deze gedenkplaats vind je ook de St. Paul’s Chapel, waarin een eerbetoon aan de brandweermannen die bij de aanslag gewond raakten, wordt gegeven.

Zeker ook niet overslaan in Manhattan: Empire State Building, picknicken in Central Park (met cheesecake!), The High Line en Chelsea Market.

2. Junior’s: cheesecake eten in Brooklyn

Deze bakkerij bestaat sinds de jaren vijftig en is ontstaan aan de Flatbush Avenue in Brooklyn. Deze vestiging is nog altijd populair, maar inmiddels zijn er nog twee locaties bijgekomen in New York. Deze liggen in het centrum, bij Broadway. Je komt hier voor de cheesecake, maar er zijn ook broodjes, salades en zelfs steaks te krijgen. Dit familiebedrijf staat bekend om de vele soorten cheesecakes die ze hebben. Dus: zeker even langsgaan.

Als je toch in Brooklyn bent, ga dan meteen ook naar de Brooklyn Bridge, deze verbindt Manhattan met Brooklyn en is wereldberoemd. Veel films hebben de brug als decor gebruikt en dat is niet voor niets. Ook de Williamsburg is een toffe plek om naar toe te gaan. Hier vind je veel winkeltjes en leuke restaurants. In Brooklyn kun je ook goed vintage items scoren, want er zitten veel tweedehandswinkeltjes. Daarnaast is er elk weekend een grote vlooienmarkt in Williamsburg.

Nog niet uitgegeten? Ga dan naar Smorgasburg, waar je een foodmarkt vindt. Liever even de benen strekken? Wandel dan door de wijk Bushwick om toffe street art werken te zien.

3. Eileen’s Special Cheesecake: cheescake in Manhattan

Nog een fijne plek in Manhattan om cheesecake te eten: Eileen’s Special Cheesecake. De oprichtster van de bakkerij, Eileen, verkocht de taart eerst vanuit haar appartement. Uiteindelijk opende ze in 1975 een eigen bakkerij, omdat haar taart zo populair werd. Het cheesecake-recept is een echt familierecept. In 2000 opende ze een kiosk tussen de twee torens van het World Trade Center, maar op 11 september werd deze verwoest. Ze bleef evengoed bakken voor de reddingswerkers daar. De bakkerij blijft in de familie, want inmiddels hebben Eileen’s dochters de winkel overgenomen.

4. The Cheese Cake Factory: taart eten in Queens

Oorspronkelijk komt de Cheese Cake Factory niet uit New York, maar inmiddels hebben ze de stad wel veroverd met hun huisgemaakte cheesecakes. De bakkerij bestaat sinds 1972 en is onder meer in Queens te vinden. Wanneer je in Queens bent, ga dan meteen ook naar Astoria, een toffe buurt in deze wijk. Je vindt hier veel leuke restaurantjes, cocktailbars en marktjes. Ook bij de Queens Night Market vermaak je je goed als liefhebber van eten, drinken en kunst. Deze markt is in de zomer te vinden in het Flushing Meadows Cornoa Park.

5. Billy’s Bakery: bakkende vrienden in Manhattan

Nóg een fijne bakkerij in Manhattan: Billy’s Bakery. Een jongensdroom van twee vrienden die is uitgekomen. In 2003 begon het duo en inmiddels hebben ze drie winkels waar ze cheesecakes en andere fijne taartjes verkopen. De zaken zijn in jaren veertig stijl ingericht en het gebak is allemaal homemade. Je vindt ze in Chelsea, Tribeca en Upper West Side in Manhattan. Vanuit een van deze locaties kun je heel gemakkelijk Manhattan verder ontdekken, Wall Street van dichtbij bekijken en meteen een kaartje scoren voor een van de vele musicals op Broadway. Enjoy!

→ Bekijk hier al onze artikelen over New York