dagtrip vanuit New York cold spring

Aan de drukte ontsnappen in NY? Maak een dagtrip vanuit New York naar Cold Spring

New York is een geweldige en diverse stad, maar wil je tijdens je bezoek even aan de drukte ontsnappen, maak dan zeker een dagtrip naar het authentieke dorpje Cold Spring. Met de trein ben je in iets meer dan een uur in dit schattige dorpje aan de Hudson River.

Hoe reis je naar Cold Spring

Cold Spring is eenvoudig te bereiken met de trein die vanaf Grand Central Terminal vertrekt. Je pakt de Hudson line. Deze trein gaat richting upstate New York. Voor een retourticket betaal je tussen de 35 á 40 dollar afhankelijk van wanneer je de trein pakt. Je hebt namelijk peak en off-peak prijzen. Je kan een ticket van tevoren kopen bij een ticketautomaat of in de trein, maar dan betaal je iets meer. De treinrit op zich is al heel bijzonder, omdat de trein de gehele route langs de Hudson River rijdt. Binnen een mum van tijd bevind je je ineens vol in de natuur!

met de trein dagtrip vanuit new york naar cold spring cold spring omgeving new york cold spring dagtrip vanuit new york dagtrip vanuit new york naar cold spring dorpje dagtrip vanuit New York cold spring cold spring dichtbij new york dagtrip cold spring dichtbij new york

En wat kun je vervolgens doen in Cold Spring?

Ondanks dat dit dorpje niet veel groter is dan één hoofdstraat met een aantal zijstraatjes, kan je je hier prima vermaken voor een dag of twee. Cold Spring biedt namelijk ontzettend veel mogelijkheden voor de avontuurlijke reiziger. Zo kan je hier kayakken in de Hudson River en zijn er meerdere hiking trails die je in de omgeving kan doen.

Struin langs de schattige boetiekjes, kunstgalerijen en geniet van de fotogenieke straatjes

In Cold Spring kan je veel boetiekjes en kunstgalerijen vinden waar je wel even zoet mee bent. Van antiekwinkels tot aan poppenwinkels, je vindt hier van alles. Lunch in één van de vele tentjes die Cold Spring rijk is. Een aanrader is Hudson Hill’s cafe, het is een pittoresk tentje waar je terecht kan voor zowel een heerlijke ontbijt als lunch.

Vanaf de hoofdstraat kan je via een oude historische voetgangerstunnel richting de Hudson River lopen. Je kan hier genieten van het mooie uitzicht op Storm King mountain en de natuur die zich er omheen bevindt. Je vindt hier ook nog oude kanonnen ook wel bekend als ‘Parrot kanonnen’. Tijdens de civiele oorlog had Cold Spring namelijk de grootste ijzergieterij en leverde zij veel artillerie aan de rest van Noord-Amerika.

Ga kayakken op de Hudson River

Een must-do is toch wel kayakken op de Hudson River. Geniet hier van het mooie uitzicht wat de omgeving rijk is. Je kan er ook voor kiezen om stand-up paddling te doen. Er worden ook speciale tours aangeboden naar die je naar Bannerman Castle of West Point Academy brengen. Aangezien Cold Sprng niet zo groot is, is er ook maar één organisatie waar je de tours kan boeken; bij Hudson River Expeditions.

Hike één van de vele hiking trails

In de omgeving van Cold Spring vind je ontzettend veel hiking trails. Er zijn er maar liefst 28! De meest bekende is Breakneck Ridge trail. Je vindt de trail net buiten het dorpje. Je kan een taxi pakken of naar de trail lopen. Dit is ongeveer 7KM. De hike wordt bestempeld als moeilijk, omdat je ook veel moet rotsklimmen. Wees dus goed voorbereid voordat je aan deze hike begint en zorg voor goede wandelschoenen. De trail-route loopt in een rondje (een loop) en je doet er ongeveer 3 á 4 uur over. Het geeft je een ontzettend mooi uitzicht over de Hudson River. Ook een fan van wilde dieren? Dan kan je zeker je hart ophalen hier. Je kan tijdens de hike namelijk onder andere adelaars, gieren, haviken en herten tegenkomen.

Voor de wat minder ervaren hiker zijn er ook genoeg trails te vinden. Zo heb je onder andere Bull Hill. Deze trail is minder moeilijk dan Breakneck Ridge, maar heeft ook hele mooie uitzichtpunten. Het startpunt van deze hike is bij Little Stoney Point. De eerste paar kilometer ga je bergopwaarts, maar je hoeft niet te rotsklimmen.  De trail is goed aangegeven met markers op bomen en stenen. Wij hebben helaas de trail niet helemaal kunnen afmaken vanwege het weer, maar het begin zag er al heel goed uit! En nog een pluspunt, wij waren bijna de enige! Dus je hebt echt het gevoel even helemaal weg te zijn. Bij het beginpunt kan je ook een trail map vinden die je duidelijk laat zien waar je heen moet. Zorg ervoor dat je genoeg water en snacks bij je hebt, omdat je tijdens de hike niks kan kopen.

hiken cold spring new york dagtrip vanuit new york coldspring

hiken cold spring new york water dagtrip vanuit new york coldspring hiken

Beste reistijd om Cold Spring te bezoeken als dagtrip vanuit New York

Je kan dit plaatsje het beste bezoeken tussen april en oktober. De temperaturen zijn dan perfect en het is nog niet al te warm voor de hikes. Check vooral van tevoren even wat het weer gaat zijn, omdat dit plaatsje het leukst is om te bezoeken wanneer het zonnig is, zodat je heerlijk kan kayakken en een mooi uitzicht hebt tijdens één van de hiking trails.

→ Bekijk hier al onze artikelen over New-York