Wisconsin

Alles dat je wilt weten over de staat Wisconsin in de Verenigde Staten

In het noorden van de Verenigde Staten, ten westen van Lake Michigan ligt de staat Wisconsin grenzend aan de staten Illinois, Minnesota en Iowa. De hoofdstad van Wisconsin is Madison en de grootste en meest bekendste stad is Milwaukee. Wisconsin heeft veel State Parks met prachtige natuur. Benieuwd naar wat er allemaal te doen is in Wisconsin? Hieronder staan de hoogtepunten van deze Amerikaanse staat!

Wisconsin: Highlights & praktische tips

→ Hotel tips: Tru By Hilton Madison West of The Plaza Hotel – Milwaukee
→ Handig: Vliegticketdeals naar de VS

Landschappen in Wisconsin Uitzicht op de landschappen wisconsin Amerikawisconsin strand wisconsin wandeldek

5x de hoogtepunten van Wisconsin

Benieuwd wat je echt wilt doen in Wisconsin? We hebben 5 tips voor je!

1. Door County

In het noordoosten van Wisconsin ligt het schiereiland Door County. Het gebied heeft zes State Parks en er zijn geologische- en historische punten te vinden. Deze punten worden aangegeven met borden waarop staat ‘Geological Marker’ of ‘Historical Marker’. Wij hebben met onze huurauto een route gereden door Door County en bezochten vier State Parks. Een dagkaart om de parken in te mogen kun je kopen bij de ingang van de parken. Op basis van het kenteken van je huurauto kost een dagkaart tussen de tien en vijftien dollar. Ook is het mogelijk om te kamperen in de State Parks.

In het noordwesten ligt Peninsula State Park. Aanraders om te bezoeken in dit park zijn de Eagle Bluff Lighthouse en de Eagle Tower, een houten pad boven de grond met prachtige uitzichten over het gebied! In het plaatsje Sisterbay zijn verschillende mogelijkheden om te lunchen, aanrader is lunchen bij Huby’s Food & Spirits, een Amerikaans sportbar met een leuke sfeer! In het noordoosten ligt Newport State park waar je routes kunt lopen langs het water. In het zuidoosten ligt Cave Point County Park gereden waar je een prachtig uitzicht hebt over Lake Michigan vanaf de grote rotsblokken aan de kust. In het zuidwesten ligt Potawatomi State Park, daar kun je de Ice Age Trail lopen en heb je ook toffe uitzichten over het gebied.

Mocht je meerdere dagen in Door County zijn kun je ook de oversteek maken met de ferry naar Washington eiland. De ferry vertrekt vanaf Northport. De auto kun je meenemen of parkeren bij de ferry. Een retourticket voor een volwassene (zonder auto) kost ongeveer vijftien dollar per persoon. Vanaf Jackson Harbor op Washington eiland is het mogelijk de ferry te nemen naar Rock eiland.

Hiking trail in Wisconsin Rotsen in Wisconsin State Park Uitkijktoren State Park wisconsin, State Park

2. State Parks

Behalve de State Parks in Door County bezochten wij ook High Cliff State Park en Hartman Creek State Park. High Cliff State Park ligt ten noordoosten van Lake Winnebago bij de stad Appleton. Dit park staat bekent om de hoge kalksteen kliffen. Er zijn korte- en lange hikes in het park en vanaf de uitkijktoren heb je een supertof uitzicht over het meer. Ten westen van de stad Waupaca ligt Hartman Creek State Park. Dit gebied is relatief vlak en ligt aan verschillende meertjes. Ook hier zijn weer diverse paden aangelegd.

wisconsin kust

3. Milwaukee

De grootste stad van Wisconsin ligt aan Lake Michigan, Milwaukee. De stad is vooral bekend vanwege het Harley-Davidson museum en de Milwaukee bierbrouwerij. In het Harley-Davidson museum kun je een tentoonstelling bezoeken over de geschiedenis en cultuur van de Harley motoren. Ook is het mogelijk om een tour te doen met een gids. In de bierbrouwerij kun je onder leiding van een gids diverse biertjes uitproberen. Mocht je meerdere dagen in Milwaukee zijn dan kun je nog een bezoek brengen aan het kustmuseum, de dierentuin of door het centrum wandelen langs de rivier.

4. Madison

De tweede grootste stad en hoofdstad van de staat Wisconsin is Madison. De stad staat met name bekent om de Wisconsin State Capitol en de universiteitscampus. In het Capitool zijn zalen met bijzondere architectuur, een museum en een observatiedek. Ook is het mogelijk een rondleiding te volgen. Een ander hoogtepunt in Madison is het arboretum. Hier zijn verschillende tuinen met plantencollecties te vinden en er is een bezoekerscentrum met informatie. Een bezoek aan het arboretum is gratis. Mocht je meer tijd hebben in Madison kun je nog naar de Botanische tuinen, de dierentuin of een bezoek brengen aan musea die deze stad heeft.

5. Lake Geneva

Tussen Milwaukee en Chicago ligt de plaats Lake Geneva. Een leuke plek om een tussenstop te maken tijdens een rondreis. Lake Geneva is een vakantiegebied waar veel outdoor- en wateractiviteiten te doen zijn maar waar je ook lekker kunt relaxen aan de aangelegde stranden. Het is een populair gebied voor de Amerikanen die even de drukke steden ontvluchten. Lake Geneva heeft een relaxte sfeer, leuke winkeltjes, barretjes en restaurantjes aan het meer.

Lake Geneva Wisconsin Olympic Restaurant, Lake Geneva

Beste reistijd Wisconsin

Over het algemeen is de zomer (juni tot augustus) de beste reistijd vanwege de aangename temperaturen en de overvloed aan activiteiten. Maar als je het niet erg vindt om wat koudere temperaturen te trotseren en van sneeuwpret houdt, kan de winter ook een unieke ervaring zijn. Ook het voorjaar en de herfst zijn mooi.

Plan je reis naar Wisconsin

Wil je een reis naar Wisconsin plannen? Hieronder delen we een paar handige tips met je voor het plannen van je reis.

Vliegtickets

Om naar Wisconsin te reizen vanuit Nederland, kun je het beste een vlucht nemen naar een van de grote luchthavens in de Verenigde Staten en vervolgens een binnenlandse vlucht nemen naar Wisconsin. De meest logische keuze zou zijn om naar Chicago O’Hare International Airport (ORD) te vliegen, aangezien dit een van de grootste en drukste luchthavens in de buurt van Wisconsin is. Vanuit Chicago kun je dan een binnenlandse vlucht nemen naar een van de belangrijkste luchthavens in Wisconsin, zoals General Mitchell International Airport in Milwaukee (MKE) of Dane County Regional Airport in Madison (MSN).

Hier vind je de beste vliegtickets naar de VS

Accommodaties

In Wisconsin vind je volop accommodaties waar je kunt overnachten. De makkelijkste manier is om je accommodaties via Booking.com te regelen. Hier vind je hotels, appartementen maar ook B&B’s.

Hier vind je accommodatie in Wisconsin

Onder andere deze accommodaties zijn prachtig:

Rondreizen

Wil je rondreizen door Wisconsin, dan is het fijn om een auto te huren! Dat kan via SunnyCars goed, omdat je daar altijd een all-in prijs krijgt en je goed verzekerd bent.

Hier huur je een auto via SunnyCars

De VS is ook hét land voor een roadtrip met een camper. Via Travelhome stel je zelf je reis door de VS samen, met behulp van ervaren experts. Super toffe ervaring!

Bekijk hier de mogelijkheden voor een camperreis door de VS

Zou jij Wisconsin willen bezoeken tijdens je reis door de VS?


→ Bekijk hier alle artikelen over de Verenigde Staten