Las Vegas zip line

Zeker doen in Las Vegas: Zip line boven de ruige natuur!

You love it, or you hate it: Las Vegas is een bijzondere plek. De plek waar alles kan, waar niemand je raar aankijkt en waar het allemaal draait om gokken, shows en natuurlijk de welbekende Strip met uitersten in hoteldesigns. Alles is hier uitbundig, maar daarom ook juist extra bijzonder om te zien. Je mond valt continu open. De impressie dat Las Vegas alleen om gokken draait, is ook niet geheel misplaatst. Er zijn simpelweg zóveel casino’s. Maar geloof ons, er is echt meer. Dagenlang de Strip op en af lopen, gaat je bovendien ook echt vervelen maar is tegelijkertijd ook zonde. We moeten er alleen wel bij zeggen, dat je soms even op zoek moet voordat je de andere kant van Las Vegas ziet. Wij keken daarom wat verder dan de welbekende straat en kwamen bij iets héél en tofs uit!

Bergen omgeving las vegas

De bergen in, op een halfuur van de Strip

Ik houd altijd wel van een beetje adrenaline. Soms heb ik daar spijt van als ik er eenmaal aan ben begonnen (lees: een tollende maag en knikkende knieën), maar achteraf is dat gevoel vervangen door een gevoel van trots, een kick. I did it! Aangezien ik ook niet per sé van het eindeloze gokken en dus geldverspilling ben, wilden we iets doen toen we in Las Vegas waren. Maar echt dóén. En aangezien Las Vegas omringd wordt door gebergtes…

De keuze werd al snel gemaakt

We komen al snel uit bij Flightlinez. Ziplinen in de Bootleg Canyon op een halfuur van de Strip! We kiezen voor de middagtour voor morgen, want vanavond brengen we nog een bezoek aan Magic Mike Live… Ja, dát is ook gewoon Las Vegas, uiteraard met de nodige cocktails.

las vegas zipline tour las vegas zip line klaar om te vliegen las vegas zip line groep

D-day, dé dag van de Las Vegas zip line is aangebroken

De volgende dag, om 13.00 uur, rijden we het terrein op en horen we meteen gejoel vanuit het pand van Flightlinez. Het team is speels, lekker sarcastisch en het voelt echt aan als één grote familie. I love it! Neem hun opmerkingen vooral dus niet al te persoonlijk en al met al: ze zijn erg professioneel als het aankomt op het echte veiligheidsstukje.

We zijn met een groepje van ongeveer 10 en krijgen de nodige instructies. Praten terwijl je halverwege aan een kabel hangt is niet optimaal, dus werken ze veel met gebaren en vlaggetjes. Hun motto? “When in doubt, legs out”!

I feel like flying!

Met een oldskool, gammele schoolbus rijden we de bergen in en ondertussen krijgen we een Stand-Up Comedy show van het team. Hun manier van informeren over de omgeving. Echt, ik hou van deze mensen! Het laatste stukje naar het startpunt in de Bootleg Canyon lopen we, terwijl we genieten van een geweldig uitzicht over Las Vegas en de Canyon. Alleen dat is al gaaf!

las vegas zip line bergen Las Vegas ziplining flightlinez zip line las vegas excursie zip line las vegas omgeving las vegas zip line eindpunt Las Vegas zip line

Vier keer vliegen op grote hoogte

In totaal leggen we vandaag vier ziplines af, allemaal een andere hoogte en lengte. Je kunt met z’n 4e tegelijk naar beneden, dus ook als je met meerdere bent is het superleuk! Het geeft toch echt wel een kick. Dankzij je harnas kun je echt ‘zitten’ en is het supercomfortabel. Je hebt bijna dat gevoel van gewichtsloosheid en heerlijk om die wind door je haren te voelen en daar te hangen! Aan het eind van de zipline staat iemand van het team met vlaggetjes om je instructies te geven wanneer je moet remmen, zodat je niet te hard binnensjeest.

Over foto’s hoef je je overigens geen zorgen te maken: er is een fotograaf aanwezig en achteraf kun je foto’s aanschaffen. Je mag ook geen tas mee, dus de keuze ‘wel of geen camera mee’ is snel gemaakt. In het kantoor van Flightlinez krijg je nog een flesje water en kun je naar de wc, tijdens de zipline tour zelf zijn geen faciliteiten. Gelukkig wel veel bosjes, if you know what i mean…!

Handige informatie voor als je ook een zip line in Las Vegas wilt doen

– Van tevoren kun je hier online je tour boeken
– Trek dichte schoenen aan en verder gewoon comfortabele, sportieve kleding
– Je krijgt een helm op, wellicht goed om te weten voor je haarkeuze
– Een zonnebril is aan te raden
– Je kunt met eigen vervoer naar het kantoor van Flightlinez, of ze halen je op bij het Excalibur hotel op de Strip
– De lengte van de gehele tour is lastig te zeggen – dit hangt o.a. af van de grootte van je groepje.
– Geniet van de mooie uitzichten en de geweldige ervaring!

Wat ons betreft was dit echt een mooie kant van Las Vegas die je even uit de stad trekt. Het is zowel tijdens een rondreis door West-Amerika als tijdens een stedentrip naar Las Vegas ideaal om te doen!

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika