Mooiste nationale parken amerika

Ga je naar de west-kust van Amerika? Dit zijn de mooiste nationale parken

Ga je op reis naar de Westcoast van de Verenigde Staten, maar weet je niet welke nationale parken je aanspreken, lees dan even verder. Hieronder kan je een overzicht vinden van de parken die wij gedaan hebben op onze roadtrip en wat er leuk is om te doen. Ik bezocht deze parken rond eind april en begin mei. In elk seizoen zijn de parken anders, kijk dus goed wat je er wil doen en of dit open is als jij er bent. In elk park heb je een visitor center waar je informatie kan vragen aan de rangers (denk bijv. aan info over toffe hikes, viewpoints of campgrounds) en waar je souvenirs kan kopen, mocht je graag een aandenken willen naast de mooie foto’s die je gaat maken. Verder vind je ook buiten meestal enkele borden met daarop de verschillende wandelingen en hun moeilijkheidsgraad.

De mooiste nationale parken van West-Amerika

Yosemite

Yosemite national park amerika

Yosemite National Park

Dit park is gelegen in California op een 3-tal uurtjes rijden van San Francisco. Yosemite komt vaak in de media door de bekende rots El Capitan. Deze steile rots is bekend bij bergbeklimmers om zijn moeilijke klimroutes. Naast deze rots kan je in Yosemite prachtige watervallen spotten, zeker als je een bezoek brengt rond april/mei als de sneeuw op de bergen begint te smelten. Wil je toch klimmen maar is el Capitan een stapje te ver? Wandel dan tot Glacier point of beklim Half Dome voor een uniek zicht (deze waren helaas nog net niet open bij ons).

Sequoia

Nationale parken amerika sequoia Nationale parken amerika sequoia np

Sequoia National Park

Wanneer je iets zuidelijker rijdt, kom je bij Kings Canyon en Sequoia NP uit. De weg naar hier is prachtig. Je rijdt de bergen in en ziet onderweg prachtige panorama’s. Hoe dichter je bij de parken komt, hoe dikker en groter de bomen worden. Langs de kant van de weg lagen er bij ons nog pakken sneeuw, deze waren soms even hoog als ons en zorgden voor een extra bijzonder uitzicht. Eenmaal in het park zijn er aangelegde paadjes om de hoogtepunten van Sequoia National Park te bezichtigen. Loop bijvoorbeeld naar de reusachtige General Shermantree!

Death Valley

mooiste nationale parken amerika Death valley death valley nationale parken amerika

Death Valley

Zoals de naam al doet vermoeden, ‘death’ is een beetje hoe dit nationale park eruit ziet op sommige plaatsen. Veel plantengroei zal je er niet vinden, wel unieke landschappen. Een van deze plaatsen is Badwater Bassin, een grote zoutvlakte die ook als de warmste plaats op aarde bekend staat. Dit is ook de plek waar veel films zoals Pirates of the Caribbean zijn opgenomen. Een van de mooiste viewpoints, vind je vanaf Zabriskie Point, vanaf daar heb je zicht op de geschakeerde heuvels en het is ook tof om in Death Valley verscheidene kleinere hikes doen. Ook interessant: Neem een kijkje bij Artist Drive en geniet van de kleurrijke heuvels onderweg. Lees hier meer over Death Valley

Zion

Mooiste nationale parken amerika Nationale parken amerika zion

Zion National Parc

Zion NP is bekend om zijn rode rotsen en heeft een uitgebreid aanbod aan wandelingen in de hoogte. Verder is er ook een uitgebreide fauna en flora te bezichtigen in het park. Neem eerst even het busje om door het park te rijden om een algemeen beeld te krijgen van dit mooie park (scenic drive) en kies dan, indien je wil hiken, de gepaste tocht voor jou.

Net zoals bij de andere parken staan er bij de visitor center borden met daarop de wandelingen en de moeilijkheidsgraad hiervan. Door gebrek aan tijd en de maand waarin wij gingen hebben wij gekozen voor “the Watchmanstrail”. Dit is een medium moeilijke tocht van 2 uur. Je wandelt via oneven paadjes richting de top van deze hike. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht op het park. Voor nog een beter overzicht op het park is “Angels Landing” de beste keuze (zware tocht, niet voor mensen met hoogtevrees).

Jammer genoeg konden wij één van onze favorieten, “The Narrows”, niet doen door de hoge snelheid van de rivier. Deze tocht loodst je namelijk door een rivier tussen de rotswanden van de canyon.

Bryce Canyon

Bryce canyon mooiste nationale parken amerika Bryce canyon national parks amerika

Bryce Canyon

Deze canyon ligt een beetje verborgen in de natuur. In april is het er nog niet warm, dus controleer even het weerbericht als je in die periode gaat en neem zeker een warme trui mee. Bryce Canyon is niet echt een canyon, maar eerder een halve cirkel met daarin een amfitheater. Hier kan je grillige geërodeerde rotsformaties in verschillende kleuren zien. Deze zijn gevormd door miljoenen jaren wind, ijs, water en geologische activiteit. Ook hier heb je verscheidene wandelingen, maar een wandeling langs het amfitheater is het meest de moeite. Op Sunset en Sunrise point heb je ook een zeer mooi uitzicht op de canyon zelf!

Grand Canyon

Grand Canyon

Dit is wellicht de bekendste canyon ter wereld, het is letterlijk een immense canyon die je het best vanuit de lucht aanschouwt. De prijzen voor een helikopter of vliegtuigje kunnen echter hoog oplopen. Wil je sowieso de Grand Canyon het liefst te voet zien? Dan is het sowieso slim om langer dan één dag uit te trekken voor dit nationale park. Er zijn verscheidene bussen die je tot de beginplaats van een hike kunnen brengen. Je kunt ook een trail volgen waarbij je in de canyon kan lopen. Het was niet mijn favoriet park, maar het is wel spectaculair door de omvang ervan.

Wil je meer nationale parken in Amerika zien?

Het lijstje van de nationale parken hierboven, zijn niet de enige plekken waar we zijn geweest. We hebben ook een paar andere  nationale parken bezocht, maar hier zijn we niet echt lang gebleven. Dit zijn:

Horseshoe Bend – Hier zie je vanaf een uitzichtpunt een rivier die tussen rotsen inloopt, sinds kort betaal je hiervoor

Big Sur – Meer een regio dan een park met een adembenemende natuur, ideaal om door te rijden

Joshua Tree National Park – Park met de typische Joshua tree bomen en waar ook andere fauna en flora aanwezig is

Kan je maar niet genoeg krijgen van mooie uitzichten en natuur? Passeer dan ook de 17 miles drive gelegen bij Monterrey!

Horseshoe Bend

Horseshoe bend amerika viewpoint

Big Sur

big sur in amerika

Joshua Tree

Joshua tree nationale parken amerika tips

Tip om veel nationale parken in Amerika te zien

Er zijn nog zoveel meer mooie parken te bezichtigen aan de Westkust van Amerika of tijdens een meer uitgebreide Amerika rondreis, denk maar aan de verscheidene staatsparken die in dit artikel nog niet vermeld zijn. Wanneer je verschillende parken wil bezoeken, denk er dan over na om een Nationale Parkenpas aan te schaffen! Dit is veel goedkoper dan wanneer je een toegangsticket voor elk park en voor elk persoon afzonderlijk zou kopen. Probeer wel niet teveel parken in één vakantie te proppen, maar bezoek liever een kleiner aantal parken iets langer. Hou ook rekening met de uursverschillen van staat tot staat en de lange rijtijden tussen de verschillende parken. Lees hier meer over de nationale parken in Amerika

→ Bekijk hier al onze artikelen over Noord-Amerika