Taalreizen

Taalreizen: Taalcursus volgen in het buitenland!

Wanneer je voor langere tijd op reis gaat, kan het leuk zijn om je backpackavontuur of wereldreis te beginnen met een taalcursus. Tijdens zo’n taalcursus in het buitenland leer je snel nieuwe mensen kennen en hoe het is om te leven in een buitenlandse stad. Maar als je bijvoorbeeld voor langere tijd in Zuid Amerika gaat reizen of nog niet zo goed bent in Engels, kan het ook nog eens heel handig zijn om een woordje extra te spreken! Er zijn allerlei soorten reisorganisaties die taalcursussen en taalreizen aanbieden in het buitenland. Diverse leuke organisaties vind je hieronder:

Hier wil je een taalcursus doen in het buitenland

→ Tip: Regel een baantje in het buitenland via Yobbers
→ Taalcursus doen via een organisatie? Check Travelactive of Activity International

1. Spaanse taalcursus in het buitenland

Er zijn verschillende organisaties die taalcursussen Spaans aanbieden in het buitenland. DonQuijote is een taalreizenorganisatie die gespecialiseerd is in Spaanse taalcursussen. Zowel in Spanje als in Latijns-Amerika bieden ze taalreizen aan. In Spanje hebben ze bijvoorbeeld taalcursussen in Barcelona, Madrid of Valencia. Maar in Latijns Amerika zijn ze actief in meer dan 20 verschillende landen. Denk bijvoorbeeld aan Mexico, Argentinië of Cuba. Aan keuze dus zeker geen gebrek. Ook kun je terecht bij Travelactive of EF voor een Spaanse cursus.

Meer dan alleen een taalcursus in het buitenland

Naast deze taalreizen kun je verder allerlei andere activiteiten bijboeken bij DonQuijote of TravelActive. Als je er bijvoorbeeld van droomt om de salsa te leren, dan kun je ook bij DonQuijote terecht en hetzelfde geldt voor kookcursussen of duiklessen. Zo krijg je niet alleen de Spaanse taal onder de knie, maar ook een aantal gewoontes.

Via deze organisaties kun je een taalcursus Spaans doen:

2. Engelse taalreizen

Heb jij Engels nog niet helemaal goed onder de knie? Dan kan het écht aan te raden zijn om een taalreis te maken in het buitenland. Doordat je met veel andere reizigers bent wordt je namelijk bijna gedwongen om het Nederlands te laten en Engels met elkaar te spreken. Een manier waardoor je snel beter kan worden in een buitenlandse taal. Bovendien is het ook nog eens leuk om een Engelse taalreis te maken, want je ontmoet vaak allerlei mensen uit verschillende landen. Travelactive biedt dit soort Engelse taalreizen aan in allerlei verschillende landen. Ga bijvoorbeeld naar Nieuw Zeeland, reis naar Canada of ga gewoon naar Engeland of Amerika.

Via deze organisaties kun je Engelse taalreizen in het buitenland doen:

3. Multi-taalreizen met ESL Taalreizen

Met reisorganisatie ESL kun je tijdens een taalcursus in het buitenland zelfs twee talen aanleren. Bij zo’n reis ga je wel echt voor een jaar weg, dus dit is niet aan te raden als je een taalcursus wilt combineren met een wereldreis of backpackavontuur. Naast mutli-taalreizen biedt ESN overigens ook andere taalreizen aan. Zo kun je via ESL ook Japans leren en natuurlijk de wat populairdere talen Engels, Italiaans, Duits, Spaans en Frans.

Werken aan je carrière tijdens een taalcursus

Wist je dat je met een taalreis eigenlijk indirect ook een boost geeft aan je carrière? Als je namelijk met veel internationale klanten of collega’s moet of wilt werken, is het aan te raden om goed Engels te leren spreken. Maar ook kan het handig zijn om net iets beter in Frans, Duits of Spaans te zijn als je in een internationale omgeving werkt. Als je je carriere een extra zetje wilt geven kun je dus ook een talenreis maken.

4. Organiseer je taalreis gemakkelijk met Study-Globe

Via Study-Globe kun je verschillende taalreizen maken, leer bijvoorbeeld Spaans in Spanje, Argentië, Mexico of Costa Rica en Chinees in Shanghai of Beijing. Er zijn talloze mogelijkheden net zoals bij veel andere organisaties, maar het grootste voordeel van een taalreis via Study-Globe, is de dat de prijzen laag zijn. De taalreizen van Study-Globe hebben namelijk lokale prijzen en daardoor zijn ze voordelig.

Kun je niet kiezen? Dan krijg je persoonlijke advies

Het kan natuurlijk voorkomen dat je nog niet precies weet welke taal je wilt leren of naar welk land je het liefste wilt. Study-Globe geeft dan persoonlijke adviezen. Zo ontdek je trouwens ook gelijk wat er mogelijk is. Je kan een taalcursus namelijk volgen bij een grote taalschool maar een kleinere boetiek school is ook mogelijk. Daarnaast assisteert Study-Globe ook in het regelen van huisvesting, verzekeringen, eventuele pick-up service en kun je via Study-Globe korting krijgen op je vliegticket. Best handig!

5. Werken of… een taal leren via Activity International

Bij Activity International vind je vooral programma’s waarbij je naar het buitenland gaat om te werken of om als au pair aan de slag te gaan. Maar bij deze reisorganisatie kun je ook taalreizen regelen. Zo  kun je via Activity International Spaans leren in Latino America. Reis bijvoorbeeld naar een leuke stad in Costa Rica, Guatemala, Argentinië, Peru of Ecuador.

6. Russisch leren met de taalcursus van Interlanguage

Altijd al Russisch willen leren? Dan moet je bij taalcursus aanbieder Interlanguage zijn. Hiervoor reis je af naar Rusland en daar wordt in Moskou of in Sint Petersburg je Russisch verbeterd. Naast Russische taalreizen biedt Interlanguage ook taalcursussen aan voor de talen Spaans, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Portugees en iets meer bijzonder: Chinees.

Tijdens een taalreis slapen bij een gastgezin of in een studentenappartement

Bij veel taalreizen, zo ook bij Interlanguage, heb je de mogelijkheid om bij een gastgezin te verblijven. Je woont dan bij deze mensen in huis tijdens je taalcursus. Een bijzondere ervaring omdat je echt mee maakt hoe er in dat land geleefd wordt. Woon je liever met medestudenten? Dan kun je tijdens een taalreis ook vaak kiezen voor een studentenappartement of zelf iets zoeken.

7. Leer een taal in het buitenland met taalreizen van EF

Ook EF, misschien beter bekend als Education First, biedt allerlei taalreizen aan. Zo kun je bij hen al vanaf twee weken een taalreis maken en deze zijn speciaal afgestemd voor verschillende leeftijden. Verder is EF actief in 41 bestemmingen, dus je hebt heel wat keuze als je met deze reisorganisatie gaat. Een greep uit de bestemmingen is Sydney, Los Angeles, Parijs en Sint Julian’s.

Binnen twee weken een taal leren tijdens een taalcursus

Je kan volgens Education First binnen twee weken al stukken beter worden in een andere taal. Vaak volg je dan wel een intensieve cursus en is het ook handig als je al een beetje basiskennis hebt. Je kunt het dus eigenlijk zien als een stoomcursus, maar het is daarna wel aan jezelf om je talenkennis op peil te houden.

8. Chinese taalreizen met taalcursusaanbieder StudyTravel

Wil je goed Chinees leren? Ga dan met StudyTravel naar een school in China en begin aan jouw Chinese avontuur. Chinees is volgens velen een opkomende taal, dus mocht je ambities hebben om naar Azië te willen verhuizen en veel zaken te willen doen met China dan is het zeker aan te raden om te beginnen met zo’n taalreis. Naast Chinese taalreizen zijn er bij StudyTravel ook andere taalreizen te vinden.

9. Surf- en taalreis in één

Ben jij op zoek naar een actieve én leerzame periode in het buitenland? Wellicht is een surf- en taalreis van SurfaWhile de juiste keuze voor jou! SurfaWhile is een online reisorganisatie voor ‘s werelds beste surf- en taalreizen. ‘s Ochtends volg je lessen in een nieuwe taal naar keuze en ‘s middags sta je met je internationale vrienden op je surfboard.

Bepaal zelf waar je surft en leert

De reizen van SurfaWhile worden volledig naar jouw specifieke wensen en behoeften ingevuld. Zo kun je zelf bepalen voor hoeveel weken je een cursus wil volgen en kun je op verschillende niveaus instromen. Voorbeelden van surf- en taalreizen zijn Frans leren en surfen in Biarritz, Spaans leren en surfen in San Sebastian en Engels leren en surfen in Byron Bay of op Hawaii. Kortom: een surf- en taalreis is een unieke manier om een fantastische periode in het buitenland door te brengen. Je zult veel leren, sportief bezig zijn, heel veel nieuwe mensen leren kennen en leuke feestjes meemaken. Alles wat jouw avontuur in het buitenland compleet maakt.