Reisorganisaties

Reisorganisaties in Nederland

Hier vind je een overzicht van leuke reisorganisaties in Nederland. Deze reisorganisaties regelen over het algemeen gehele rondreizen, maar soms ook vliegtickets en losse onderdelen die als aanvulling kunnen dienen voor je eigen geplande reis. Ook kunnen de reisspecialisten van deze reisorganisaties je goed advies geven bij het voorbereiden van een verre reis. Heb je dus vragen voor een reis naar Azië, Amerika, Oceanië of Afrika dan kun je altijd bij een van deze reisbureaus terecht.

De beste reisorganisaties in Nederland

Van Verre
Van Verre reisorganisatie
Djoser
Djoser logo
Vakantiediscounter
vakantiediscounter
Skyscanner
vliegtickets
Iki Travels
Iki
Sawadee
Sawadee reisorganisatie
Riksja Travel
Riksjatravel reisorganisatie
ANWB
ANWB reisorganisatie
Sunweb
Sunweb
ElizaWasHere
Elizawashere
Tui.nl
Tui reisorganisatie
Shoestring
Shoestring reisorganisatie
Corendon
corendon reisorganisatie
333 Travel
reisorganisatie 333 travel
Prijsvrij
prijsvrij reisorganisatie

Wat kunnen deze reisorganisaties voor je doen?

Bij deze reisorganisaties kun je natuurlijk hele geplande rondreizen vinden. Daarbij regelen zij het vervoer en bepalen ze samen met jou de route door het land van je keuze. Ook kun je deze routes vaak uitbouwen met extra reisonderdelen, maar of je dat wilt is echter aan jou en hangt vaak ook af van je budget. Daarnaast kunnen deze reisorganisaties ook vliegtickets voor je regelen of tijdens jouw eigen reis leuke tours plannen. Verder kun je vaak voor advies bij deze reisorganisaties terecht en een aantal van deze reisbureaus bieden ook leuke gratis reisgidsen aan die boordevol reisinformatie staan. Deze reisgidsen kun je gemakkelijk online bestellen.

→ Meteen bestellen: Gratis reisgids van Djoser of de reisgids van Puur & Kuur

Verbond van reisorganisaties

Veel reisorganisaties zijn aangesloten bij het verbond van reisorganisaties. Dit is het ANVR (oftewel: het Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen). De ANVR houdt zich onder meer bezig met het geven van advies aan reisorganisaties, maar ze geven ook advies aan toeristen. Het is eigenlijk een brancheorganisatie en die behartigt dus ook de belangen van reisorganisaties en reisbureaus in Nederland naast dat ze advies geven. Verder zorgen ze er voor dat de kwaliteit, professionaliteit en duurzaamheid in de reisbranche hoog blijft, ze stellen dus ook bepaalde richtlijnen en voorwaarden op. Daaraan moet je voldoen, wil je lid worden van ed ANVR als reisorganisatie.

Naast de ANVR bestaat er ook de SGR, dit staat voor Stichting Garantiefonds Reisgelden. Als een reisorganisatie hierbij aangesloten is, dan heb je garantie mocht het geval zo zijn dat de organisatie waarbij je hebt geboekt financieel in de problemen komt. Met andere worden, als de reisorganisatie ten oner gaat, dan sta jij niet met lege handen. De meest betrouwbare reisorganisaties zijn vaak aangesloten bij zowel de ANVR als SGR.

Beste reisorganisaties

Er zijn onwijs veel reisorganisaties in Nederland en een aantal van de beste en bekroonde zijn bijvoorbeeld onderstaande. Maar wat natuurlijk voor de een de beste reisorganisatie is, hoeft voor jou niet de beste te zijn. Het hangt natuurlijk ook een beetje af van de reis die je wilt maken en wat je zelf belangrijk vindt.

 • Better Places: Zij hebben een award gewonnen omdat ze zoveel lokale reisexperts hebben.
 • TUI: Zij de beste omdat ze onder meer ruim 2.800 medewerkers in Nederland hebben en daarmee de grootste reisorganisatie van Nederland zijn.
 • Prijsvrij: Prijsvrij is een goede reisorganisatie, mede omdat ze zoveel betaalbare budget deals aanbieden.
 • Roan Camping: Voor campingvakanties kun je het beste bij Roan Camping Holidays boeken.
 • Europarcs: Als je een vakantiepark wilt boeken, dan is Europarcs de beste reisorganisatie om te kiezen.
 • Chalet.nl: Wil je op wintersportvakantie? Dan boek je het beste bij Chalet.nl!

Reisorganisaties

Kies een reisorganisatie die past bij de reis die je zoekt

Er zijn zoveel reisorganisaties, welke de beste keuze voor jou is, hangt af van het type reis dat je zoekt. Zoek je bijvoorbeeld groepsreizen? Wil je op een christelijke reis? Of ben je juist benieuwd naar een mooie luxe verre reis, omdat het een once in a lifetime trip gaat zijn? Al kan het natuurlijk ook zijn, dat je benieuwd bent welke koopjes er zijn, dan zoek je waarschijnlijk vooral een goedkope reisorganisatie. Afhankelijk van de vakantie waar jij naar op zoek bent, hebben we een lijstje met handige en goede reisorganisaties gemaakt. Check de tips hieronder:

Groepsreizen | Christelijke reisorganisaties | Verre reizen | Goedkope reisorganisaties | Wintersport | Alle reisorganisaties van A tot Z

Reisorganisaties groepsreizen

Wil je graag groepsreizen zien? Dan zit je niet bij alle reisorganisaties goed die hierboven staan. Niet door iedereen worden groepsreizen aangeboden. Wie specifiek wel groepsreizen aanbieden, dat zijn de volgende reisorganisaties:

 • Djoser: Bieden wat meer luxere groepsreizen aan en daar hangt dus ook wel een prijskaartje aan soms, maar je slaapt dan wel in de mooiste hotels en top excursies worden voor je geregeld. Voordelen van de groepsreizen van Djoser is dat je veel individuele vrijheid krijgt, het zijn kleine groepen, de reizen zijn duurzaam en er is altijd Nederlandstalige reisbegeleiding.
 • Sawadee: Zij hebben verschillende groepsreizen, van familiereizen tot singlereizen (daar kun je je dus ook alleen voor opgeven). Maar ze hebben ook specifiek groespreizen gericht op reizigers tussen de 22 en 35 jaar.
 • Shoestring: Bij Shoestring kun je zowel korte als lange groepsreizen boeken. Alles is altijd top geregeld bij hun groepsreizen en er is ook altijd voldoende ruimte om er je eigen invulling aan te geven. Ze hebben een uitgebreid aanbod aan groepsreizen, zo hebben ze reizen voor couples, singles & friends. Maakt dus niet uit of je alleen komt of samen reist!
 • ANWB: Ook de reisorganisatie ANWB heeft groepsreizen in hun aanbod. Samen met een Nederlandssprekende reisleider én een gezellige groep ontdek je dan een bestemming. Zij hebben ook al jaren ervaring en je bent er zeker van dat je in comfortabele accommodaties slaapt, verder zijn ook veel excursies bij hun reizen inbegrepen.
 • Travelbase: Zij bieden hele toffe groespreizen aan voor de meer jonge reizigers. Of je nou naar Lapland wilt, IJsland, Italië per Vespa wilt verkennen of juist met een kano Scandinavië in wilt. Ze hebben voor de meest populaire plekken, toffe groepsreizen!
 • Koningaap: Als je wat meer bijzondere bestemmingen wilt ontdekken, dan zit je helemaal goed met de reizen van KoningAap.

reisorganisaties groepsreizen

Luxe reisorganisaties

Kies jij het liefst voor een luxe reisorganisatie? Omdat je er zeker van wilt zijn dat je comfortabel kan slapen en de beste excursies krijgt en maakt het jou wat minder uit hoeveel je daarvoor neerlegt? Kies dan voor een van onderstaande reisbureaus. Zij bieden veelal meer uitgebreide rondreizen aan waarbij je luxere tours doet en slaapt in de betere hotels:

Djoser
Riksja Travel
Sawadee
Iki Travels
Tenzing Travel

Goedkope reisorganisaties

Het aanbod van reisorganisaties verschilt soms enorm in prijs. Dat hangt van bestemmingen af, maar bijvoorbeeld ook van de accommodaties die ze voor je boeken. Wil je vooral goedkoop op vakantie? Hieronder vind je voordeligere reisorganisaties die reizen aanbieden voor een wat lagere prijs. Met deze reisorganisaties kun je voor een voordelige prijs een mooie reis maken:

Tui.nl
Vakantiediscounter
Sunweb
Corendon
Prijsvrij

Wintersport reisorganisaties

Wil je op wintersport? Dan zijn er genoeg aanbieders die een winters vakantie aanbod hebben. Check bijvoorbeeld:

Christelijke reisorganisaties

Ben je vooral op zoek naar Christelijke reisorganisaties? Die zijn er ook. Daarvoor moet je kijken bij Amarant Reizen, Beter Uit of je kan boeken bij Goed Idee Reizen wat onderdeel is van TUI.

Reisorganisaties verre reizen

Wil je vooral reisorganisaties bekijken die verre reizen aanbieden? Dan ben je eigenlijk bij heel veel aanbieders op de juiste plek. Van TUI tot Djoser en van Prijsvrij tot Riksja Travel, ze bieden eigenlijk allemaal tegenwoordig wel verre reizen aan. Het verschil zit hem vaak in de manier waarop je reist. Wil je bijvoorbeeld op één plek blijven? Dan zit je vaak al gauw goed met de vakanties van TUI of Prijsvrij. Wil je echt rondreizen en meer van een bestemming zien? Dan is een verre reis aanbieder zoals Riksja Travel of Djoser een betere keuze.

Beste reisorganisaties

Reisorganisatie ABC

Benieuwd welke reisorganisaties er zijn van A tot Z? Wij hebben vrijwel alles wat we kennen hier voor je verzameld in een overzichtelijke rij:

A

B

C

D

E

F

G

H

I

K

L

M

N

P

R

S

T

V

W

Y

#

beste reisorganisaties nederland

Verdwenen reisorganisaties

In Corona tijd en door de jaren heen zijn er heel wat reisorganisaties verdwenen. Denk bijvoorbeeld aan het bekende Fox Verre Reizen dat inmiddels is overgenomen door ANWB. Een ander voorbeeld was D-Reizen, De D-rt Groep (het bedrijf achter D-reizen) was eigenlijk failliet verklaard, maar maakte uiteindelijk een doorstart samen met reisbureau Prijsvrij. Ook Tenzing Travel heeft een doorstart gemaakt.

Reisadvies reisorganisaties

Voor reisadvies en of het veilig is om naar een bestemming te gaan, kun je vaak het beste kijken naar het reisadvies op de site van de overheid. Daar kun je jouw vakantiebestemming invullen en zo krijg je een onafhankelijk reisadvies los van reisorganisaties. Deze site is: www.nederlandwereldwijd.nl. Vaak wordt dit ook gewoon geraadpleegd door vakantie aanbieders, maar zo heb je ook een onafhankelijk advies.

Wat is jouw favoriete reisorganisatie?

Ken jij nog een reisorganisatie in Nederland die echt in dit lijstje thuis hoort? Laat hieronder je tip achter en wie weet staat jouw aanrader er de volgende keer ook tussen!

→ Ontdek tips voor al onze vakantiebestemmingen