Taalcursus ef

Dit zijn de 10 populairste plekken om een taal te leren!

Je Engels verbeteren, net als Julia Roberts in Eat Pray Love de Italiaanse taal leren of maak eindelijk die droom waar en leer vloeiend Spaans spreken. Of je nu Duits, Engels, Spaans, Italiaans of een andere buitenlandse taal wilt leren, je doet dat vaak het beste als je naar een ander land gaat waar iedereen die taal spreekt. Maar wat zijn nou eigenlijk de 10 populairste plekken om een taal te leren? Wij zochten het voor je uit!

10 x de tofste plekken om een andere taal te leren

taalcursus londen

1. Leer Engels in Londen

Je leert hier niet gewoon Engels, maar je neemt ook dat prachtige Engelse accent over als je in Londen Engels gaat leren. Het is een levendige, hectische en uitbundige stad, waar je niet alleen Engelsen zult tegen komen maar ook talloze andere expats of buitenlandse studenten zult ontmoeten.

2. Praat volop Frans in het prachtige Parijs

Bonjour! Ça Va? Je voudrais un Orangina s’il vous plaît! Tja… Wil je iets meer Frans kunnen spreken dan dit, dan kun je natuurlijk het beste naar Parijs vertrekken! Stad van de liefde, maar ook dé plek om het Frans je eigen te maken. Oh en ook tof, als je met EF naar Parijs vertrekt, dan zijn er in hun taalschool ook kookcursussen te volgen waardoor je niet alleen Frans leert spreken maar ook Frans leert koken!

taalcursus parijs

3. Leer de Engelse taal aan de andere kant van de wereld: Kaapstad!

Je hoeft niet per se naar Engeland, Australië of Amerika om goed Engels te leren. Ook Kaapstad is een plek waar menig taalcursisten naartoe vertrekken om hun Engels te verbeteren. Ga je naar Kaapstad, dan leer je bovendien niet alleen Engels spreken maar dompel je jezelf ook onder in de laid back cultuur die je er vindt en je kan in het weekend tripjes maken waarbij je oog in oog komt te staan met het mooiste wildlife van de wereld. Benieuwd hoe tof Kaapstad is? Check dit artikel even!

4. Bruisend Berlijn is de perfecte stad om je Duits te perfectioneren

We krijgen het vrijwel allemaal op de middelbare school, maar het aantal Nederlanders dat nog steeds écht goed Duits kan spreken wordt steeds kleiner. Wil jij je Duits verbeteren, dan is Berlijn natuurlijk een van de leukste steden om de taal je eigen te maken. In Berlijn kun je Duits leren op de TU Berlin (Berlin’s technische universtiteit) of bij Humboldt-Universität. Vind je de Duitse hoofdstad iets te goed? Dan is ook het noordelijk gelegen Hamburg een toffe plan-B optie. Net als Berlijn kent Hamburg een paar goede clubs, vele vintage markten, mooie musea en tegelijkertijd voelt het allemaal wat compacter aan, omdat de stad wat kleiner is. Lees hier meer over Hamburg

taalcursus berlijn

5. Geniet elke dag van Pizza en ijs, terwijl je vloeiend Italiaans leert spreken in Rome

Elke dag pizza eten bij Baffetto en ijsjes weglikken bij Giolitti… Het klinkt als een droom! Ga net als Julia Roberts in Eat Pray Love naar Italië en leer bijvoorbeeld in Rome de Italiaanse taal. De meeste taalscholen zijn gevestigd in het centrum van Rome, dus dagelijks is een soort openlucht museum jouw klaslokaal. Hoe tof is dat?

6. Japans leer je als de beste in Tokyo

Het is niet een droom van velen, maar toch zijn er steeds meer mensen die graag Japans willen leren. EF organiseert taalreizen naar Tokyo waarbij je in een moderne school dichtbij het drukke Shibuya plein, met uitzicht op de rest van Tokyo, Japans kan leren. Je leert tijdens lessen niet alleen Japans, maar je komt ook meer te weten over de cultuur, manga en de geschiedenis van het land. Een bijzondere en complete Japan ervaring dus!

japans_leren_tokio

7. Vertrek naar Vancouver in Canada om Engels te leren

Vind je Londen iets te dichtbij en trekt Amerika je simpelweg niet zo, dan is het aan te raden om naar Vancouver te vertrekken. Deze Canadese stad is een van de mooiste van het land en vooral voor outdoor-liefhebbers de perfecte plek om te gaan studeren. Wanneer je doordeweeks hard studeert om je Engels te verbeteren, trek je in het weekend namelijk gemakkelijk de omliggende natuurparken in of beklim je een van de mooie bergen in de omgeving. In de winter kun je hier bovendien ook skiën en zomers kun je de omgeving volop ontdekken per fiets.

8. Hola! Leer Spaans in Barcelona!

Een van onze lievelingssteden in Europa: Barcelona! Het weer is er vaak heerlijk, het eten altijd goddelijk, ze weten hier als geen ander biertjes of sangria te drinken, je wordt in de stad omringd door de meest prachtige gebouwen en overal om je heen hoor je hier dat gepassioneerde Spaans. Wat ons betreft is Barcelona de perfecte stad om een tijdje te gaan wonen! Je kan hier overigens naast Spaans ook Engels leren.

taalcursus barcelona

9. Melbourne, dé studentenstad van Australië en de perfecte plek om Engels te leren

Een van de leukste steden in Australië om een taal te leren: Melbourne. Niet zo gek ook, want deze stad wordt omringd door fijne stranden, je kan er super goed uit, de locals sporten hier volop en ook qua cultuursnuiven valt er in Melbourne genoeg te doen. Melbourne wordt door velen zelfs de meest liveable city van onze hele aardbol genoemd! Trekt Melbourne je om de een of andere reden niet zo? Dan is ook Sydney een goede tweede optie en populaire plek om een taalcursus te volgen! Naar beide steden worden taalcursussen georganiseerd vanuit Nederland.

10. Leer Engels in een van de leukste steden van Amerika: San Francisco of… in Hawaii!

Voor de een is wonen in New York de droom, voor de ander is dat rich and famous worden in Los Angeles, maar de stad waar iedereen zich thuis lijkt te voelen is toch wel San Francisco. Deze stad heeft iets laid-backs en tegelijkertijd iets groots, als je op een fiets springt ben je binnen no time omringd door groene bossen en tegelijkertijd heeft San Francisco alles wat een grote stad moet hebben. Als je Engels wilt leren in Amerika is deze creatieve en innovatieve stad echt een aanrader. Heb je het niet zo op steden? Vertrek dan naar Hawaii voor een taalcursus! EF organiseert namelijk ook taalcursussen in Honolulu. Combineer dat met een paar surflessen en je hebt de studie van je dromen.

taalcursus hawaii