Zuid oost azie mooiste plekken

Zuid Oost Azie: 15 coole plekken die je sowieso wil zien!

Wie gaat backpacken of een lange wereldreis wilt maken, komt al gauw bij Zuid Oost Azie uit. Niet alleen omdat het lekker betaalbaar is, je er gemakkelijk kunt rondreizen en snel andere backpackers ontmoet, maar natuurlijk ook omdat je er onwijs coole plekken vindt! Van overweldigend groene natuur, paradijselijke stranden en magisch mooie tempels. Tja, of je nou een cultuurliefhebber bent of juist een party-animal, voor iedereen is wel iets in Zuid Oost Azie te vinden. En wil je een beetje van alles? Ook dat is mogelijk, want je maakt hier al gauw een gevarieerde reis. Benieuwd wat onze lievelingsplekken en activiteiten zijn op dit continent? 15 van onze Zuid Oost Azie favorieten hebben we hieronder voor je op een rij gezet!

Zuid Oost Azie: 15 coole plekken die je ooit wil zien

Zuid oost azie mooiste plekken

1. Fiets langs de mooiste tempels in Bagan tijdens je Myanmar trip

In Bagan vind je eeuwen oude tempels waar je soms nog op mag klimmen of waarboven je een onvergetelijke ballonvlucht kunt maken. Wij huurden hier een fiets en reden langs verlaten bouwwerken en genoten met tientallen andere backpackers van een spectaculaire zonsondergang.

Lees het hele artikel over Bagan

2. Streetart spotten in Penang

Als je dacht dat we alleen in Europa toffe streetart hebben, in rauwe steden zoals Berlijn of Boedapest, dan heb je het helemaal mis. In de stad Penang, in Maleisië, hebben ze namelijk ook hele toffe pieces die zo vaak gefotografeerd zijn dat ze over de hele wereld bekend zijn bij reizigers.

Lees meer over Penang

Mooiste eilanden Indonesie nusa penida

3. Ga op avontuur op de Nusa eilanden, vlak onder Bali

Een van de tofste en meest bezochte eilanden van Indonesië op dit moment, zijn toch wel de Nusa eilanden. Ga naar Nusa Penida als je een avontuurlijke trip wilt en heb je zin om wat meer te chillen, dan is Nusa Lembongan en Nusa Ceningan de beste keuze voor jou!

Lees het hele artikel voer Nusa Penida

Lees het hele artikel over Nusa Lembongan

4. Snorkelen op de Filipijnen

Als er een plek in Zuid Oost Azie is waar je goed kunt eilandhoppen en waar je tijdens het snorkelen onwijs mooie dingen ziet, dan is dat wel bij de Filipijnen! Hier vind je spectaculaire stranden en kun je een enorm fijne eilandvibe ervaren.

Lees meer over de Filipijnen

Sri Lanka trein Kandy

5. Reis met de trein in Sri Lanka

Als we Wikipedia mogen geloven, hoort Sri Lanka eigenlijk niet bij Zuid Oost Azië, maar we vinden toch echt dat dit op een plek in deze lijst thuishoort. In Sri Lanka kun je namelijk onwijs goed backpacken, dus ga je naar Azie op reis, dan wil je deze bestemming eigenlijk niet missen. Wat een must is in Sri Lanka? Een treinreis! Het is waarschijnlijk het tofste ritje met de trein dat je ooit zul meemaken.

Lees alles over backpacken in Sri Lanka

6. Neem in Singapore een duik in het bekendste zwembad van heel Zuid Oost Azie

Het zwembad bij Marina Bay Sands is misschien wel het meest bekende zwembad van heel Zuid Oost Azie. Je kan er helaas niet zomaar in zwemmen, je moet overnachten in het hotel wil je er gebruik van maken, maar dit bad vol water dat op honderden meters hoogte ligt is ook gewoon al heel tof om te zien. Zowel van boven als van beneden, want het Marina Bay Sands zelf is een iconisch gebouw.

Lees meer over Singapore

Vietnam hoogtepunten hoi an

7. Ga naar Hoi An, het leukste plaatsje in Vietnam

Het allerleukste plaatsje in Vietnam is niet alleen volgens ons, maar ook volgens heel veel andere reizigers, het stadje Hoi An. Je vindt het dichtbij zee, het staat vol kleurrijke huisjes, er hangt een hele chille sfeer en ‘s avonds hangen de straatjes vol met gekleurde lampionnen. Hier moet je gewoon zijn geweest als je in Zuid Oost Azië een rondreis maakt!

Lees alles over Hoi An in ons complete artikel

8. De mooiste watervallen van Zuid Oost Azie is misschien wel de Kuang Si waterval

Voor prachtige watervallen ben je in Laos in het juiste land! Hier vind je namelijk de spectaculaire Kuang Si Waterval in de omgeving van Luang Prabang.

Lees meer over Laos

Zuid Oost Azie plekken thailand

9. (Full Moon) partyen in Thailand

Of je nou in Bangkok buckets drinkt of helemaal los gaat tijdens de Full Moon Party op Koh Phangan of juist een wensballon op laat tijdens het Light Festival, je moet in Thailand gaan feesten!

Lees meer over Thailand

10. Bewonder tempelcomplex Angkor Wat in Cambodja

Een van de mooiste tempelcomplexen in Zuid Oost Azie is het indrukwekkende Angkor Wat in Cambodja. Je kan je hier met gemak meerdere dagen vermaken, maar heb je maar één dag, dan kun je ook al onwijs veel zien.

Lees meer over Angkor Wat

Zuid oost azie mooiste plekken vuurvliegjes

11. Vuurvliegjes kijken in Maleisië

Wist je dat je in Maleisie, in een dorpje vlakbij Kuala Lumpur, een boottocht kan doen waarbij je super veel vuurvliegjes kunt zien? Dit dorpje heet Kuala Selangor.

Lees al onze tips over Maleisië

12. Beklim een vulkaan in Indonesië

Op Java, maar ook op Lombok kun je onwijs goed een vulkaan beklimmen. In Java is dat de Bromo vulkaan en op Lombok kun je de Rinjani Trekking doen. Durf jij de uitdaging aan?

Lees meer over de Rinjani Trekking in Indonesië of check meteen hier hoe je een Rinjani trekking boekt (dat kan namelijk goed en gemakkelijk via Bookatrekking.com)

sumatra Orang-Oetan Bukit Lawang_

13. Orang Oetans spotten op Sumatra

Hou je van dieren en lijkt het je bijzonder om Orang Oetans in het wild te zien? Reis dan af naar Sumatra en spot deze dieren op veilige afstand tijdens een jungle trekking!

Lees meer over Orang Oetans op Sumatra

14. Pulau Perhantians

Alleen al in Maleisië kun je een enorm veelzijdige reis maken. In Taman Negara vind je jungle, in Kuala Lumpur een wereldstad, in Cameron Highlands prachtige heuvels met theeplantages en wil je mooie stranden? Dan reis je af naar de bounty beaches van de Perhentians!

Lees meer over de Perhentians

Inle Meer

15. Vaar over het Inle Meer in Myanmar

Naast Bagan en Mandalay is ook het Inle Meer een bijzondere plek in Myanmar. Hier zie je traditionele vissers, kom je in afgelegen dorpjes en leer je precies van de locals hoe het is om hier te wonen.

Lees meer over het Inle Meer

Welke landen behoren eigenlijk tot Zuid Oost Azie?

We zeiden het hierboven al even, misschien behoren niet alle landen die we benoemen in bovenstaand lijstje officieel tot Zuid Oost Azie. Als we naar de beschrijving op Wikipedia kijken, dan zie je dat Zuid Oost Azie officieel uit Vietnam, Laos, Cambodja, Thailand, Myanmar, Maleisië, Indonesië en de Filipijnen bestaat. Ook Singapore wordt er soms wel en soms niet bijgeteld. Het is een reusachtig gebied en beslaat dus verschillende landen, maar je kan er in een aantal maanden eigenlijk al onwijs veel van zien.

→ Bekijk hier al onze Azie artikelen